ASAYİŞ - 04 Temmuz 2024 Perşembe 17:23

Niğde’de 1 ayda 43 uyuşturucu şüphelisi yakalandı

A
A
A
Niğde’de 1 ayda 43 uyuşturucu şüphelisi yakalandı

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 1 ayda 43 şüpheli şahıs yakalandı.


Uyuşturucunun arzı ile mücadele kapsamında sokak satıcılarına ve kullanıcılarına yönelik yürütülen çalışmalarda Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 01.06.2024 - 30.06.2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda 43 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde, 514 adet sentetik ecza maddesi, 1 adet ruhsatsız tabanca, 25 adet fişek ve 9 bin 915 TL ele geçirdi. İşlem başlatılan 43 şüpheliden 7’si çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Yapılan açıklamada; il genelinde uyuşturucu ile mücadelenin kapsamlı bir şekilde kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.



Niğde’de 1 ayda 43 uyuşturucu şüphelisi yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl Sıcaktan bunalanlar doğal kaynak suyunda hem serinliyor hem de yüzmeyi öğreniyor Bingöl’ün Ilıcalar Beldesi’nde bulunan ve şifalı olduğu ileri sürülen doğal kaynak suyu, hem sıcaktan bunalanların hem de yüzmek isteyen çocukların uğrak noktası haline geldi. Bingöl’de hava sıcaklıkları 30 derecenin üzerine çıkmasının ardından, kentte yaşayan vatandaşlar serinlemek için göl veya göletlere akın etmeye başladı. Kent merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Ilıcalar Beldesi’nde doğal kaynak suyu da vatandaşların uğrak noktalarından biri haline geldi. Kayalıklar altından çıkan ve şifalı olduğu ileri sürülen doğal kaynak suyu, ılık olmasına rağmen yaz aylarında vatandaşları serinletiyor. Çocuklar burada yüzmeyi öğrenirken aileler de serinlemek ve hafta sonunu değerlendirmek için vaktini burada geçiriyor. Hafta sonu burayı tercih eden vatandaşlar, suyun doğal ve temiz olduğunu belirterek, gelenlerin çevreyi kirletmemesi gerektiğini belirtti. Çocuğuyla serinlemek için bölgeye gelen vatandaşlardan Servet Aktay, “Doğal bir yer, çok güzel bir halbuki ama ilgilenen yok. Yetkililerin buraya bir el atması lazım, çevreyi düzenlemeleri lazım” dedi. Sancak beldesinden ailesiyle gelen Hüseyin Çayır ise, “Bingöl’de sıcaklıklar 35 dereceye yaklaştı. O yüzden herkes serinlemek için geliyor biz de geldik. Doğal bir yer, kayaların altından sıcak su çıkıyor. Kışın bile girilebilir. Ama bakımının yapılması lazım, gelen insanların biraz daha duyarlı olması lazım” şeklinde konuştu.
Denizli Orman gönüllüsü muhtar, gece vakti ormanda yangın nöbeti tutuyor Denizli’de orman gönüllüsü olan mahalle muhtarı son günlerde artan orman yangınlarına karşı gece saatlerinde devriye atıyor. Muhtar İbrahim Çoban, ormanlık alanda devriye atmasının yanı sıra vatandaşlara da uyarılarda bulunarak farkındalık oluşturuyor. Denizli’nin Pamukkale ilçesi Gökpınar Mahallesi Muhtarı İbrahim Çoban, geçtiğimiz yıllarda orman gönüllüsü oldu. Muhtar Çoban, gündüzleri muhtarlık işleri ile uğraşırken, geceleri ise mahallesindeki orman sahasında yangınlara karşı devriye atıyor. Son zamanlarda artan orman yangınlarına karşı farklı bir yöntem geliştiren muhtar, ormanlık alanda kendi aracıyla devriye atıyor. Çoban, piknik yapmak veya arkadaşlarıyla vakit geçirmek amacıyla mesire alanlarına gelen vatandaşlara da uyarılarda bulunuyor. Kendi devriye atmasının yanı sıra muhtemel yangınlara karşı da mahalle sakinlerinden yangınlara müdahale timi oluşturdu. Herhangi bir yangın durumunda bölgeye sevk edilecek ekiplerden önce mahalle sakinleri hazır da bekleyen su tankeri ile yangına müdahale edecek. “Yangınlar arttı, vatandaşlarımız daha dikkatli olmalı” Son günlerde sıcaklığın ve kuraklığın artmasıyla orman yangın sayısında artış yaşandığına dikkat çeken Muhtar Çoban, “Biz vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Valiliğin aldığı kararlar doğrultusunda ormanlık alanın girişinin yasak olduğunu, mangal yakmamaları konusunda, yerlere çöp atmamaları konusunda, sigara izmaritlerini iyi söndürmeleri konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Tüm vatandaşlara duyarlılığa davet ediyorum. Çöplerini ormanda bırakmasınlar. Bu dönemde yangınlar arttı. Türkiye genelinde birçok yangın var. Denizli’de öyle, en son Babadağ Mollaahmet Mahallesi’nde yangın çıktı. Buraların da öyle olamaması için uğraşıyoruz. İnşallah vatandaşlar duyarlı olur. Tüm muhtarlarımıza da çağrımdır, herkes bölgesinde tim oluştursun, ormanları gezsin, vatandaşları uyarsın” ifadelerini kullandı. “Gerçek vatanseverlik bu” Mahalle sakinlerinden Yaşar Güney, mahalle muhtarı Çoban’ı desteklediklerini ve bu davranışının gerçek vatanseverlik olduğunu vurgulayarak, “Kendi özel arabasıyla gelip oradaki vatandaşları orman gönüllüsü olarak uyarması, girişi yasak olan ormanda oturan vatandaşları kaldırmaları çok güzel bir şey. Gerçek vatanseverlik bu. Kendi mazot paranla, kendi arabanla bu görevi, bu işi yapıyorsa başımızın üstünde yeri var. Bizim evlerimiz ormanın içinde. Buradaki bağlantı yolu orman olarak geçiyor biz bu bağlantı yoluna kapı yaptıracağız. Biz bunu yaptırmayı önceden düşünmüştük ama belediye tarafından cadde olduğunu söylemişlerdi. Öyle değilmiş hala orman olarak geçiyormuş. Bizler vatandaş olarak oraya kapı yaptıracağız. Buradaki yangın riski inşallah böylelikle bitecek. Buralar şu an çıra gibi her an yangın çıkabilir. İnşallah böylelikle bunun tedbirini almış olacağız” şeklinde konuştu.