EĞİTİM - 04 Haziran 2024 Salı 11:22

Niğde Belediyesi’nden Üniversite Adaylarına ‘Motivasyon’ Etkinliği

A
A
A
Niğde Belediyesi’nden Üniversite Adaylarına ‘Motivasyon’ Etkinliği

Niğde Belediyesi, YKS’ye girecek öğrencilerin sınav motivasyonuna katkı sağlamak amacıyla etkinlik düzenledi.


Yazar Sinem Aksoy Gökgöz’ün katılımı ile gerçekleştirilen programda, üniversite adaylarının sınav stresi ile baş edebilmelerinin yöntemleri anlatıldı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 8-9 Haziran’da gerçekleştirilecek Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılacak adaylar, Niğde Belediyesi tarafından 100. Yıl Millet Kütüphanesi’nin Etüt Merkezi’nde düzenlediği programa yoğun ilgi gösterdi. Yazar Sinem Aksoy Gökgöz, YKS’ye girecek adaylara, sınav stres ile başa çıkabilmenin yollarını anlatırken, stres yönetimi, stresle başa çıkma teknikleri ve sınav öncesi motivasyon artırıcı uygulamalar hakkında detaylı bilgiler aktardı. YKS’nin gençlerin hayatlarındaki en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna işaret eden Sinem Aksoy Gökgöz, öğrencilerin yüksek kaygı düzeyi ile başa çıkmaları için almaları gereken önlemleri anlattı. Sınav konusundaki olumsuz düşüncelerden sıyrılmak için adaylara, sevdikleri aktiviteleri yapmalarını ve spor yaparak stres atmalarını öneren Gökgöz, sınav öncesinde motivasyon sağlayıcı hobilere yönelmesinin önemine dikkati çekti. Gökgöz, sınav öncesi ve sınav günü yapılması gerekenler konusunda da öğrencilere bilgiler aktardı. Niğde Belediyesi olarak, kente kazandırdıkları yeni nesil kütüphanelerde, öğrencilerin hem ders çalışıp hem de bu tür etkinliklere katılma imkânı bulduklarını ifade eden Başkan Özdemir; "Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin ve gençlerimizin, geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları noktasında, Niğde Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz. Sınava girecek bütün öğrencilere başarılar diliyorum" diye konuştu.



Niğde Belediyesi’nden Üniversite Adaylarına ‘Motivasyon’ Etkinliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Türkiye’nin en büyük antika fuarı Talas’ta açıldı Talas Belediyesi tarafından açılan Türkiye’nin en büyük antika fuarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, antika ürünler düzenlenen müzayede ile satıldı. Talas Belediyesi, Denizli Tarihi Kültürel ve Antika Ürünler Derneği’nin katkılarıyla Türkiye’nin en büyük antika fuarını ilçede açtı. Mevlana Mahallesi’ndeki pazar yerinde açılan fuara 7’den 70’e herkes yoğun ilgi gösterirken, fuarı ziyaret eden vatandaşlar eskiye gitti. Antika ürünlerin müzayede ile satışa da çıkarıldığı fuarda, tespihten saate, plak çalardan kitaba kadar yer alan yüzlerce çeşit antika eserler vatandaşların dikkatini çekti. "İnsanlar burada kendi hatıralarından bir parça buluyorlar" Fuar hakkında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, "5 yıl önce başladığımız antika pazarını bugün taçlandırmak üzere fuar şekline dönüştürdük. Denizlili kardeşlerim burada fuara ev sahipliği yapıyorlar. Biz de fiziki ortam olarak ev sahipliği yapıyoruz. Organizasyonu yaptıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Şu anda adım atacak yer yok. Tespihten saate, plaktan kitaba kadar her şey burada. İnsanlar burada kendi hatıralarından bir parça buluyorlar. Burada bütün Kayseri’yi bekliyoruz. Bu fuarın devamı da gelecek. Zaten her ayın 2’nci pazar günü burada antika pazarımız devam ediyor. Yılda 2 defa da fuar şeklinde yapıyoruz" dedi. Fuarı gezen vatandaşlardan Hasan Canlıalp ise pazarın kendisini eskiye götürdüğünü söyleyerek, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti.
İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail tüm insanlığa meydan okumaktadır" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsrail’in Lübnan saldırılarına tepki gösterdi. Erdoğan, "İsrail hükûmeti, katliamlarına silah ve mühimmat desteği sağlayan güçler tarafından şımartıldıkça daha da pervasızlaşmakta; tüm insanlığa, insani değerlere ve uluslararası hukuka meydan okumaktadır" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "İsrail’in, 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü soykırım, işgal ve istila politikasının yeni hedefinde Lübnan ve Lübnan halkı vardır. İsrail’in vahşi saldırıları sonucunda son bir hafta içerisinde aralarında çocukların da olduğu çok sayıda Lübnanlı katledilmiştir. Vicdan sahibi hiç kimse böyle bir katliamı kabul edemez, mazur ve meşru göremez. İsrail hükûmeti, katliamlarına silah ve mühimmat desteği sağlayan güçler tarafından şımartıldıkça daha da pervasızlaşmakta; tüm insanlığa, insani değerlere ve uluslararası hukuka meydan okumaktadır. İsrail’in, Gazze ve Ramallah’ta uyguladığı cinnet siyasetini Lübnan’a ve diğer bölge ülkelerine yayma girişimlerine artık “dur” denilmelidir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere görevi küresel barış, istikrar ve güvenliği temin olan tüm yapıları, tüm insan hakları kuruluşlarını süratle harekete geçmeye çağırıyoruz. İslam dünyasının bu saldırılar karşısında daha kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye olarak bu zor günlerinde Lübnan halkının ve hükûmetinin yanında olmayı sürdüreceğiz. İsrail’in, Lübnan’a yönelik insanlık dışı saldırılarını bir kez daha lanetliyor; saldırılarda hayatını kaybeden tüm Lübnanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" (ÖFA
Sakarya Akyazı’da 35 yıllık esnaflara şükran belgesi Akyazı Belediyesi tarafından düzenlenen Ahilik Haftası kutlama programında ilçede mesleğinde 35 yılı aşkın çalışmış olan 33 esnafa şükran belgesi takdim edildi. Esnafların bayramı olarak bilinen Ahilik Haftası Akyazı’da düzenlenen program ile kutlandı. Akyazı Belediyesi tarafından düzenlenen programda ilçede mesleğinde 35 yılın üzerinde çalışmış olan esnaflar şükran belgesi ile onurlandırıldı. Ahiliğin, kardeşlik, hoşgörü, dayanışma ve paylaşmak olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Ahilik geleneği sahip çıkılması ve unutulmaması gereken bir değerimizdir. Biz de Akyazı Belediyesi olarak bu önemli haftada esnaflarımızı onurlandırmak için bu programı düzenliyor ve mesleğinde uzun yıllar hizmet vermiş olan büyüklerimizi şükran belgesi takdim ediyoruz. Bu sene 35 yılı aşkın süredir ilçemizde çeşitli sektörlerde esnaflık yapmış komşularımıza belgelerini takdim edeceğiz. Kendilerini tebrik ediyor ve sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi. Akyazı Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki de ahilik kültürünü sürdüren tüm esnafların Ahilik Haftası’nı tebrik etti. Konuşmaların ardından mesleğinde 35 yılı aşkın süredir çalışan 33 esnafa şükran belgeleri Belediye Başkanı Bilal Soykan, protokol üyeleri ve oda başkanları tarafından takdim edildi. Program sonrasında ise ahilik pilavı ikramında bulunuldu. Akyazı Belediyesi nikah salonunda düzenlenen ve Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın ev sahipliği yaptığı programa; AK Parti Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık, Akyazı Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Ekrem, MHP İlçe Başkanı Soyhan Sofuoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Güven Alan, SUBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Azize Alaylı, İlçe Müftüsü Kamil Özcan Demir, Akyazı Bakkallar ve Bayiler ve Sebzeciler Odası Başkanı Hüseyin Kaliç, Berberler Odası Başkanı Hasan Cengiz, Akyazı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin Üstün, Gıda Maddeleri ve Lokantacılar Odası Başkanı Mustafa Demiralay, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Sezgin Durmuş, Şoförler Odası Başkanı Şaban Özdemir ve esnaflar katıldı.
Gaziantep GAİB, Sektör Paydaşları Toplantısına ev sahipliği yaptı Tarım Bakanlığı tarafından düzenlenen, sektör paydaşları toplantısı Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri konferans salonunda gerçekleştirilirken Bakan Yumaklı ve kent protokolünün katılımıyla Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’ne ait Ürün Tanıtım Standı’nın açılışı da gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Gaziantep programı çerçevesinde düzenlenen toplantıya ilgi büyük oldu. Toplantıya, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TİM Başkan Vekili ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Mesut Acar, Oda ve dernek başkanları, Bakanlık bürokratları ve sektör paydaşları katıldı. Toplantıda, Türkiye’de son yıllarda tarım alanında devrim niteliğinde düzenlemeler yapıldığı belirtilerek, özellikle planlı üretim konusuna önem verildiğine dikkat çekildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin tarımsal üretim açısından dünyadaki sayılı ülkelerden biri olduğunu ifade ettikten sonra, “Tarımsal hasılada Avrupa’da 1’inci, dünyada 9’uncu sıradayız" Diye konuştu. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, protokol konuşmalarının ardından toplantının basına kapalı olarak gerçekleşen ikinci bölümünde sektör paydaşlarının sorularını yanıtladı. Bakan Yumaklı ayrıca, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’ne ait Ürün Tanıtım Standı’nın açılışını da gerçekleşti.