GÜNDEM - 29 Mart 2025 Cumartesi 13:47

’Cami Market’ Projesiyle çocuklara cami sevdiriliyor

A
A
A
’Cami Market’ Projesiyle çocuklara cami sevdiriliyor

Niğde’de Hacı Şerife Pelit Camii’nde hayata geçirilen "Cami Market" uygulaması ile camiye gelen çocukların sayısı ikiye katlandı.



’Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur’an olsun’ sloganı ile 4 yıl önce projeyi hayata geçiren Hacı Şerife Pelit Camii imam hatibi Ahmet Vural ikramlar ve oyunlarla çocuklara cami sevgisini aşılıyor.


"Cami Market" uygulamasıyla namazlara gelen çocuklara ikramlarda bulunuluyor, oyunlar oynanıyor.


Hayırseverlerin desteğiyle sürdürülen proje, çocukların cami sevgisi kazanmasına ve yeni arkadaşlıklar edinmesine katkı sağlıyor.


Efendibey Mahallesi’nde bulunan Hacı Şerife Pelit Cami’de 4 yıl önce projeyi başlattıklarını söyleyen imam hatip Ahmet Vural farkındalık olması için başlattıkları uygulama sayesinde çocukların camiye daha çok geldiğini belirtti.


Vural; "4 yıldır devam eden bir uygulama bu ve biz hiç kimseden bir şey istemediğimiz halde hayır sahiplerinin desteği ile sürdürüyoruz. Çocuklar hem cami coşkusunu yaşayabilmek hem de küçük bir hediye alabilmek adına buraya geliyorlar. Oyunlar oynanıyor, vaazlarımıza, sohbetlerimize katılıyorlar. Camiler çocuk olsun, ahlakı Kur’an olsun felsefesiyle başlattığımız projede onlara dini bilgilerimizi anlatıyoruz. 4 yıldır reyonlarımızı hayırseverlerimiz hiç boş bırakmıyor. "


"Çocuklarımız camiye abone oldular"


Ailelerin de uygulamadan memnun olduğunu ifade eden Ahmet Vural amaçlarının çocukları donanımlı ve ahlaklı yetiştirmek olduğunu belirtti.


Vural; "Çocuklar velilerine Hacı Şerife Pelit Cami’ye gideceğiz şeklinde yaptırımlar uyguluyorlarmış. Veliler de gelmeye mecbur kalıyorlar. Okul derslerini yapmaya gelen bazı çocuklarımız var, abone oldular. Etüt merkezi gibi okuldan çıktıktan sonra eve gitmeden direkt buraya geliyorlar. Açlıkları varsa marketten yatıştırıyoruz, derslerini yapıyoruz, ikramlarda bulunuyoruz ve her gün Kur’an-ı Kerim, okuyoruz. Gelen çocuklarımızı donanımlı bir şekilde yetiştirmeye gayret ediyoruz." dedi.


Çocukları ile birlikte her gün camiye gelen Hasan Yıldız, "Camimizde çocuklara yönelik olan uygulamadan çok memnunuz. Kendi çocuklarım da dahil camiye gelmek için can atıyorlar. Çocuklar küçük şeylerle mutlu olabiliyorlar. Biz genel olarak benliğimizi unutur hale geldik ama böyle şeylerle yeni filizlenme oluyor çocuklarda. Ağaç yaşken eğilir derler ve bunun çocuklarda güzel filizler vereceğini düşünüyorum. Hocamızda bu konuda çok fedakarlık yapıyor. O yüzden biz de bu konuda çok mutluyuz" diye konuştu.


Aileleri ile birlikte camiye gelen çocuklar da uygulamadan mutlu olduklarını arkadaşları ile güzel vakit geçirdiklerini söyledi.


(ST-AG-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ünlü sanatçı Volkan Konak için İstanbul’da cenaze töreni düzenlendi Önceki gün KKTC’de konser esnasında sahnede fenalaşarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden ünlü sanatçı Volkan Konak için bugün İstanbul’da cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreninde eşi Sema Konak ayakta durmakta güçlük çekti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) konser sırasında fenalaşarak yere yığılan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden ünlü sanatçı Volkan Konak’ın cenazesi dün akşam İstanbul’a getirildi. Ünlü sanatçı için bugün İstanbul’da cenaze töreni düzenlendi. Törende Volkan Konak’ın Türk bayrağına sarılı tabutu cami avlusuna getirildi. Levent’te bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Volkan Konak’ın eşi Selma Konak, kızları, aile yakınları, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, sanatçı Orhan Gencebay, iş ve sanat dünyasından ünlü isimler, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Eşi sinir kiriz geçirdi 58 yaşında hayatını kaybeden ünlü sanatçı Volkan Konak’ın cenaze töreninde ayakta durmakta güçlük çeken ünlü sanatçının eşi Selma Konak yakınları tarafından sakinleştirildi. Cenaze namazı sonrası okunan duaların ardından Volkan Konak’ın cenazesi omuzlar eşliğinde cenaze aracına götürüldü. Tabutun taşındığı esnada cenazeye katılanların tabutun üzerine karanfil attıkları görüldü. "30 yıllık arkadaşımdı" Sanatçı Volkan Konak’ın kaybıyla büyük bir boşluk oluştuğunu söyleyen Şarkıcı Linet, "30 yıllık arkadaşımdı. Mesleğe ilk adımı attığımda onunla atmıştım. Aynı şirkettik. Acı tatlı çok şey paylaştık. Ondan sonra komşu olmuştuk. Volkan ağabeyimle çok güzel hatıralarımız var. Büyük bir boşluk oluştu. İradesine ve inancına yüzde yüz bağlı olan bu adamın hayatını kaybettiğine inanamıyorum" diye konuştu. Cenaze törenine katılan sanatçı Sinan Özen, "Çok üzgünüm. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Ailesine ve çocuklarına sabırlar diliyorum. Ani bir ölüm oldu" dedi. Sanatçı Hakan Altun, "Çok önemli bir değeri kaybettik. Çok düzgün ve güzel bir adamı kaybettik" ifadelerini kullandı. Ünlü sanatçı Volkan Konak’ın cenazesi defnedilmek üzere memleketi Trabzon’un Maçka ilçesine götürülecek.