ASAYİŞ - 11 Ekim 2024 Cuma 20:39

Liderliğini berberin yaptığı suç örgütüne yönelik operasyonda 54 şahıs tutuklandı

A
A
A
Liderliğini berberin yaptığı suç örgütüne yönelik operasyonda 54 şahıs tutuklandı

Türkiye genelinde bin 500’den fazla kişiyi mağdur ettiği öne sürülen suç şebekesine yönelik Nevşehir merkezli 19 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 76 şüpheliden 54’ü tutuklandı


Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentteki bir müştekinin şikayeti üzerine geçtiğimiz günlerde çalışma başlatmıştı. Yurt dışına kayıtlı numara üzerinden mesaj göndererek müştekilere Google haritalar uygulamasında belirtilen şirketlere yorum yapıp puan verilmesinin sağlandığı, görevleri yerine getirenlere küçük ödemeler yapılarak güven sağlandığı, daha yüksek ödemeler yapılabilmesi için ’VIP gruba’ geçiş parası talep edildiği belirlendi. Çetenin müştekilerden toplanan paraların izlerini kaybettirmek için farklı hesaplara, daha sonra da kripto para hesaplarına aktardığı, paranın son olarak hiçbir kripto borsasına veya kişiye ait olmayan soğuk cüzdanlarda toplanarak nakde dönüştürüldüğü tespit edildi. Çete liderinin Diyarbakır’da berberlik yaptığını belirleyen ekipler, operasyon için düğmeye bastı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aynı yöntemle il genelinde 12 kişinin daha dolandırıldığını ve toplamda 13 kişinin göndermiş olduğu toplam 811 bin TL’nin aynı soğuk cüzdana aktarıldığını belirledi. Yaklaşık 16 ay süren teknik ve fiziki takip sonrasında şüphelilere yönelik ’suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve nitelikli dolandırıcılık’ suçundan Diyarbakır başta olmak üzere İstanbul, Adana, Karabük, Antalya, Muğla, Çorum, Ankara, Yalova, Kocaeli, Şırnak, Kırklareli, Batman, Samsun, Mersin, Hatay, Ordu, İzmir ve Van illerinde toplam 95 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, 92 şüpheliden 76’sını yakalayarak gözaltına aldı. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adli makamlara sev edilen şüphelilerden 54’ü tutuklanırken,7 şüpheli savcılıktan, 15 şahısta mahkemeden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Uluslararası Kuşadası Sokak Festivali’nin açılışı Rio karnavalını aratmadı Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Kuşadası Sokak Festivali, uluslararası katılımla gerçekleşen renkli bir kortej yürüyüşü ile başladı. Kuşadası Sokak Festivali, 13 Ekim’e kadar kentte müzik, sanat, eğlence ve gastronomi rüzgarı estirecek. Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) tarafından Ayhan Sicimoğlu’nun katkılarıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk tematik sokak festivali başladı. Uluslararası Kuşadası Sokak Festivali’nin açılışı nedeniyle Kısmet Kavşağı ile İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı arasında bir kortej yürüyüşü düzenlendi. Derneklerin, vakıfların, dans okullarının, jonglörlerin, orkestraların ve gösteri topluluklarının birbirinden ilginç ve renkli kostümlerle katıldığı kortej yürüyüşü karnavalları aratmadı. CHP Aydın Milletvekilleri Evrim Karakoz ve Bülent Tezcan, Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik ile Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin de kortej yürüyüşüne katılarak Kuşadası Sokak Festivali coşkusuna ortak oldu. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in KUSAV Başkanı Levent Köylü ve festivalin danışmanı Ayhan Sicimoğlu ile birlikte yer aldığı kortej yürüyüşü sırasında sergilenen dans ve akrobasi gösterileri katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Kent sakinleri ile yerli ve yabancı turistler yürüyüşe büyük ilgi gösterdi.
Samsun UEFA Uluslar Ligi: Türkiye: 0 - Karadağ: 0 (İlk yarı) UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup üçüncü maçında A Milli Futbol Takımı, sahasında Karadağ ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 5. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Ferdi Kadıoğlu’nun şutunda top yandan auta çıktı. 7. dakikada Ferdi’nin soldan ortasında ceza sahası içinde Barış’ın kafa vuruşunda kaleci Nikic topu iki hamlede kontrol etti. 12. dakikada Hakan’ın kullandığı köşe atışında altıpasta noktasında Merih’in kafa vuruşunda top üstten az farkla auta çıktı. 22. dakikada Arda’nın pasında caza sahası çizgisinde topla buluşan Yunus’un şutunda top az farkla direğin solundan auta çıktı. 30. dakikada Marusic’in sağ kanattan ortasında ceza sahasında topla buluşan Camaj’ın şutunda meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı. 45+2. dakikada Arda’nın ceza sahası içi sağ kanattan ortasında Abdülkerim’in kafa vuruşunda top az farkla direğin sağından dışarı gitti. Hakemler: Daniele Chiffi, Alessio Berti, Luigi Rossi Türkiye: Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Hakan Çalhanoğlu, Orkun Körkçü, Yunus Akgün, Arda Güler, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz Yedekler: Altay Bayındır, Muhammed Şengezer, Zeki Çelik, Samet Akaydın, Okay Yokuşlu, Kenan Yıldız, Eren Elmalı, Semih Kılıçsoy, Emirhan Topçu, İrfan Can Kahveci, Bertuğ Yıldırım, Kaan Ayhan Teknik Direktör: Vincenzo Montella Karadağ: Igor Nikic, Adam Marusic, Igor Vujacic, Nikola Sipcic, Andrija Vukcevic, Driton Camaj, Marko Bakic, Edvin Kuc, Vlademir Jovovic, Stevan Jovetic, Nikola Krstovic Yedekler: Milan Mijatovic, Daniel Petkovic, Risto Radunovic, Marko Vukcevic, Marko Tuci, Marko Jankovic, Stefan Mugosa, Milan Vukotic, Slobodan Rebuzic, Milutin Osmanij, Illija Vukotic, Milos Brnovic Teknik Direktör: Robert Prosinecki
Niğde Başkan Özdemir: “Niğde’yi önce ülkemize sonra dünyaya tanıtacağız” Niğde’nin yöresel ürünleri ve gastronomisi ile tarihi ve doğal güzelliklerinin Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılması hedefiyle bu yıl 4’üncüsü düzenlenen "Niğde 4. Gastronomi Festivali" yoğun katılımla başladı. Niğde Derbent Meydanından festival alanına yapılan kortej yürüyüşü ile başlayan Niğde 4. Gastronomi Festivali akşam konser coşkusu ile devam etti. Paneller, söyleşiler, workshoplar, atölyeler, sergiler, tadımlar ve yemek yarışmaları ile dolu dolu etkinliklerle 9 gün sürecek olan festivalde ünlü sanatçılar halk konserleri ile festivale renk katıyor. “Niğde’nin Yöresel Ürünleri Tanıtılacak ” Niğde 4. Gastronomi Festivali kapsamında düzenlenen halk konserinde konuşan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde’nin Anadolu’nun en önemli şehirlerden birisi olduğunu söylediği açıklamasında kentin gastronomisinin önemine değindi. Başkan Özdemir, "Niğde kadim bir şehir. Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan, Anadolu’nun en önemli şehirlerinden biri. Zamanında Kapadokya’ya başkentlik yapmış, Taban Krallığı, Selçuklular, Osmanlılar gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu şehrin kıymetini bilmek lazım. Böyle köklü bir geçmişe sahip kentin gastronomisi de önemli ve biz de önce ülkemize, sonrasında bütün dünyaya Niğde’yi tanıtacağız" diye konuştu. Ünlü sanatçılar halk konseri verecek Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in konuşmasının ardından sahne alan Tuğçe Kandemir ise alanı dolduran kalabalığa sevilen şarkılarını seslendirdi. Niğde 4. Gastronomi Festivali kapsamında düzenlenen halk konserleri Aysel Yakupoğlu, Umut Kaplan, Sancak, Ayna, Lara, Arzu Akdaş, Ceza ve Hakan Altun ile devam edecek.