YEREL HABERLER - 05 Kasım 2012 Pazartesi 11:17

ÖZEL KARDELEN KOLEJİ OKUL AİLE BİRLİĞžİ SEÇİMİ YAPILDI

A
A
A
ÖZEL KARDELEN KOLEJİ OKUL AİLE BİRLİĞžİ SEÇİMİ YAPILDI

Nevşehir Özel Kardelen Koleji 2012-2013 Eğitim öğretim yılı Okul Aile Birliği seçimi Kardelen Koleji konferans salonunda gerçekleştirildi.
Özel Kardelen Koleji Okul Aile Birliği seçimi öncesinde Özel Kardelen Koleji Psikolojik Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Şanal tarafından öğrenci velilerine yönelik kısa bir seminer verildi. Seminerde konuşan Şanal, öğrenci velilerine yıl içerisinde yapılacak olan seminerleri sürekli takip etmelerini istedi.
Özel Kardelen Koleji Psikolojik Danışmanı Doç.Dr. Mustafa Şanal: `` Bundan sonra sizler ile sürekli bir araya gelerek çeşitli konularda semineler yapmak istiyoruz. Öğrenci velileri genellikle çocuğum ne olsa özel okula gidiyor mantığı ile yaklaşıyor ve çocuğuyla fazla ilgilenmeyi bırakıyor. Bu davranış son derece yanlış bir davranış olduğunu belirtmek istiyorum. Asıl işimiz bundan sonra başlıyor. Çocuklarınız ile ne kadar yakından ilgilenirseniz o kadar başarı grafiğini artırmış olursunuz. Bu yüzden sizlerden rica ediyorum çocuklarınız ile ilgilenmeyi asla ihmal etmeyin. Yıl içerisinde sizler ile sık sık bir araya gelerek seminerlerimiz olacak. Bu seminerlerimizi de takip ederseniz son derece mutlu oluruz. Hepinize beni dinlemiş olduğunuz için teşekkür ediyorum``dedi.
Özel Kardelen Koleji Psikolojik Danışmanı Doç.Dr Mustafa Şanal`ın konuşmasının ardından ise Okul Aile Birliği seçimine geçildi.
Seçimler öncesinde 2011-2012 eğitim-öğretim yılı boyunca yapılan faaliyetler, Okul Aile Birliği Başkanı Meryem Özdizdar tarafından öğrenci velilerine anlatıldı. Özdizdar geçen yıl son derece verimli çalışmalar yaptıklarını, 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı içerisinde de aynı tempoyla çalışacaklarını belirtti.
Kardelen Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Meryem Özdizdar`ın konuşmasının ardından 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı okul aile birliği seçimleri gerçekleştirildi. Seçimler sonrasında Kardelen Koleji Okul Aile Birliği Yönetimi şu şekilde oluştu; Meryem Özdizdar, Yıldız Tunçkanat, Dilek Bozkurt, Tülay Taşkın, Yasemin Temel, Pınar Çetin, Birsen Çengel, Saadet Daşdelen ve Aygül Mıhçı seçildi.
Kardelen Koleji Okul Aile Birliği yöneticileri önümüzdeki günlerde kendi arasında bir toplantı yaparak okul aile birliği başkanını seçecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı Karabük’te polisin "dur" ihtarına uymayıp otomobiliyle kaçan ehliyetsiz ve 1.85 promil alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı. Hürriyet Mahallesi Melisa Caddesi’nde 78 ABL 583 plakalı otomobilin sürücüsü M.E.Y. (19), yolda zikzak çizince polis ekiplerin "dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Buradan Karabük-Yenice kara yolu üzerinde devam eden kovalamaca sonucu sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce kaldırıma ardından köprü ayağına çarptı. Çarpmanın etkisi ile otomobilin motoru yerinden fırlayarak koptu. Kazada sürücü M.E.Y ve yanındaki Z.C.K. (18) yaralanırken, kaza sonrası polise direnenince ekipler biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Bu sırada ihbar üzerine kaza yerine sağlık ve çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan otomobil sürücüsü M.E.Y, önce alkolmetreyi üflemek istemeyince ambulansa bindi. Bir süre sonra ambulanstan geri inen ve yüzüne yediği biber gazından dolayı zor anlar yaşayan sürücü polisle pazarlık yapmaya başladı. Trafik ekiplerin alkolmetreyi üflememesi durumunda cezaların katlanarak artacağı söylenen sürücü M.E.Y, 5 ay önce ehliyetini alkollü araç kullanmaktan dolayı alındığını belirterek, ’Alkolmetreyi üflersem mi daha çok yararıma" diye sormasının üzerine polisin üflemezsen cezan daha çok katlanır demesiyle alkometreyi üfledi. Yapılan ölçümde sürücünün 1.85 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralıların genel durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi. 1,85 promil alkollü sürücüye, tarafik ekiplerince Karayolları Trafik Kanunu’nun "dur ikazına uymamak", "sürücü belgesiz araç kullanmak" ve "alkollü araç kullanmak" gibi 6 maddeden toplam 51 bin 948 lira idari para cezası kesildi. Sürücü hakkında ayrıca "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan da adli işlem başlatıldı. Diğer yandan kazanın meydana geldiği yerde bulunan Soğuksu KYK kız yurdundaki öğrencilerde yurdun bolkonuna çıkarak yaşananları film gibi izledi.
Manisa Kaymakam Dalak’ı duygulandıran kara kalem portre Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin Kaymakam Halil Dalak’a gerçekleştirdiği ziyarette hediye edilen kara kalem portre, duygu dolu anlara sahne olurken, Sarıgöl’ün kültürel mirası bir kez daha gündeme taşındı. Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği (SADER) Başkanı Salih Yapıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette derneğin yürüttüğü kültürel ve tarihî çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ziyaret sırasında, Sarıgöl İlçe Devlet Hastanesi’nde 30 yılı aşkın süre başhekim olarak görev yapan emekli Operatör Doktor Cengiz Başkaya tarafından çizilen Kaymakam Halil Dalak’a ait kara kalem portre, Dernek Başkanı Salih Yapıcı tarafından takdim edildi. Anlamlı hediye, ziyarette duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Kaymakam Halil Dalak, kendisi için hazırlanan kara kalem portrenin makam odasında sürekli sergileneceğini belirterek, dernek yönetimine teşekkür etti. SADER Başkanı Salih Yapıcı ise yaptığı açıklamada, "Dernek olarak Sarıgöl ve çevresindeki tüm kültürel değerleri bağış yoluyla topluyor ve gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Arşivimizde binlerce doküman bulunuyor ve bağışçılarımızın sayısı her geçen gün artıyor" dedi. Yapıcı, geçmişe ait binlerce eski fotoğrafın Sarıgöl Üzüm Festivali süresince etnografya müzesinde sergilendiğini belirterek, bu çalışmalarla geçmişten geleceğe ışık tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.