ASAYİŞ - 27 Aralık 2024 Cuma 18:39

Muş’ta trafik kazası: 1 kişi yaralandı

A
A
A
Muş’ta trafik kazası: 1 kişi yaralandı

Muş’ta tır ve otomobilin karıştığı trafik kazasında 1 kişi yaralandı.


İddialara göre, Muş Şeker Fabrikası bahçesinde kaygan zemin nedeniyle freni tutmayan 49 AAS 076 plakalı tır ve 49 AAF 527 plakalı otomobilin karıştığı kazada araçlarda maddi hasar oluşurken, çarpışma sonucunda 1 kişi yaralandı. Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan araçlar yol kenarındaki çam ağaçlarına çarparak durabildi.


112 Acil Çağrı Merkezine haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Muş Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.



Muş’ta trafik kazası: 1 kişi yaralandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Sivasspor’un ilk yarı karnesi Sivasspor, Süper Lig’in ilk bölümünde oynadığı 17 maçta topladığı 19 puanla 14. sırada yer alırken, Yunan futbolcu Charis Charisis tüm maçlarda görev alan tek isim oldu. Kırmızı-beyazlı ekipte atılan 20 gol ise 11 futbolcu arasında dağıldı. Trendyol Süper Lig’in ilk devresi geri kalırken, Sivasspor oynadığı 17 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak 19 puanla ligin ilk bölümünü 14. sırada tamamladı. Kırmızı-beyazlılar, bu bölümde rakip filelere 20 gol gönderirken, kalesinde ise 27 gole engel olamadı. Sezona Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde başlayan Sivasspor, 53 yaşındaki teknik adam yönetiminde kötü bir grafik sergiledi. İç Anadolu ekibinde 16. haftada Bodrumspor mağlubiyetinin ardından istifa eden Uygun’un yerine sezon sonuna kadar Ömer Erdoğan getirildi. Ömer Erdoğan yönetiminde Sivasspor, ligin ikinci yarısına güzel bir başlangıç yapmak istiyor. Charisis vazgeçilmez Sivasspor’da 17 maçın tamamında da forma giyen Yunan oyuncu Charis Charisis, sezonun ilk bölümünün vazgeçilmezi oldu. 29 yaşındaki başarılı futbolcu 17 maçta toplam bin 492 dakika süre aldı. Charisis’i, 16’şar maçta görev yapan Murat Paluli, Azizbek Turgunboev, Uros Radakovic ve Noah Sonko takip etti. 20 gol 11 oyuncu arasında dağıldı Sezonun ilk bölümünde 17 maçta 20 kez gol sevinci yaşayan Sivasspor’da goller eşit bir dağılım gösterdi. 27 yaşındaki Arnavut futbolcu Rey Manaj 4 gol atarak takımın en golcüsü oldu. Uros Radakovic 3 gol katkısı sağlarken, Noah Sonko Sundberg, Queensy Menig, Garry Rodrigues ve Fode Koita 2’şer gol kaydetti. Murat Paluli, Uğur Çiftçi, Samba Camara, Bekir Turaç Böke ve Keita Balde de 1’er kez gol sevinci yaşadı. Alex asistleri ile öne çıktı Kırmızı-beyazlılarda ilk yarının en çok gol pası veren oyuncusu tecrübeli orta saha Alex Pritchard oldu. İngiliz futbolcu 4 kez asist yaparken, Azizbek Turgunboev 3, Samuel Moutoussamy de 2 kez gol pası verdi. Murat Paluli, Noah Sonko Sundberg, Uğur Çiftçi, Samuel Moutoussamy ve Garry Rodrigues de 1’er asist ile gollere yardımcı oldu. En hırçın futbolcu uğur Yiğidolarda 17 maçlık dönemde en fazla kırmızı kart gören isim 2 kartla Uğur Çiftçi oldu. Uros Radakovic, Rey Manaj ve Keita Balde’de 1’er kez kırmızı kartla cezalandırıldı. Kırmızı-beyazlılarda en fazla sarı kart gören isimler ise 4’er kez ile Djordje Nikolic, Murat Paluli, Noah Sonko, Uğur Çiftçi, Charilaos Charisis, Azizbek Turgunboev, Rey Manaj ve Keita Balde oldu. Jan Bieganski ve Fode Koita de 3’er defa sarı kartla cezalandırdılar. Samuel Moutoussamy 2, Ali Şaşal Vural, Samba Camara, Achilleas Poungouras, Ziya Erdal, Alex Pritchard, Garry Rodrigues ve Queensy Menig de 1’er sarı kart gördü. Formaya hasret kalanlar Sivas temsilcisinde ligin ilk yarısında bazı oyuncular formaya hasret kaldı. Kalecilerden Hüseyin Arslan ile Serkan Kaan Sarman, defans oyuncularından Mehmet Albayrak, Muhammed Kiraz ve orta saha oyuncularından ise Eymen Yurdcu ligde hiç süre almadı.
Bitlis Dostluk kurdukları tilkiyi 2 yıldır her gün besliyorlar Bitlis’in Ahlat ilçesindeki bir pomza madeni çalışanları, 2 yıldır dostluk kurdukları tilkiyi her gün besliyor. Bitlis’in Ahlat ilçesinin Kırklar Mahallesi’ndeki bir pomza madeni işletmesi çalışanları 2 yıldır devamlı yanlarına gelen tilkiyi elleriyle besliyor. Maden ocağının müdavimi olan tilki, çalışanlarla sıkı bir dostluk kurdu. İlk başlarda karnı acıktığı için maden ocağına ara sıra inen tilki, çalışanlar tarafından ekmek ve yemek artıklarıyla beslendi. Bu dostluğu sürdüren tilki her gün maden ocağına gelmeye başladı. Tilkinin kendilerine iyice alıştığını fark eden çalışanlar kendileri için yemek getiren firmadan yemek artışı yaparak kendilerine gelen yemeğin aynısını tilkiye de getirmeye başladı. Her gün düzenli bir şekilde öğlen yemek vakti maden ocağına gelen tilki, kendisi için bir kenara bırakılan yemeği afiyetle yedikten sonra gözden uzaklaşıyor. Pomza madeni çalışanlarından Gökşin Nacaroğlu, 2 yıldır her gün yanlarına gelen tilkiyle çok güzel dostluk kurduklarını söyledi. Nacaroğlu, "Biz Ahlat’ta maden işi yapıyoruz. 2 yıldan beri bir tilkiyle tanıştık. İlk geldiğinde bir ekmek kırıntısına geldi. Ekmeği yedikten sonra her gün artık devamlı gelmeye başlayınca şirket tarafından yemeği tedarik ediliyor. Yemek yediğimizde genellikle öğle saatleri akşama doğru aç kaldı mı geliyor, herhalde yavruları da var, burada karnını doyduktan sonra yavrularının yanına geçiyor, et götürüyor. Tam yavrularını görmedik ama herhalde öyle tahmin ediyoruz. Çünkü karnı doyduktan sonra ekmeği alıp veya o günkü ne varsa onu alıp yavrularına da götürür. Bir bağ oluştu aramıza yaklaşır iki buçuk yıldır. Günlük standart gelir gider yemeğini veririz, dost gibi olduk. Hatta gelir yanınıza, buradaki tırcılar, dışarıdan gelenlerle oynar. Yakınına gideriz bazıları korkar ama biz korkmadık. Yani bir nevi dost olduk onunla. Yanımıza gelir, oturur, yemek yer, bazen yan tarafımızda yemeğini yer. Soğuk havalarda konteynerimiz var. Kapısını açık, bırakırız içinde uyur, zarar vermez yani, hiçbir türlü bir zararı yok bize. Çok iyi anlaşıyoruz burada, bir dost gibi geçinip gidiyoruz” dedi.
Balıkesir Türkiye’nin damak çatlatan lezzeti: Ayvalık Tostu Balıkesir’in Ayvalık ilçesine özgü olan ve adını tüm dünyaya duyuran Ayvalık Tostu, kendine has lezzeti ve eşsiz sunumuyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Ayvalık Tostu, özel olarak üretilen susamlı ekmeği ve bol malzemesiyle diğer tost çeşitlerinden ayrılıyor. İçerisinde sucuk, salam, kaşar peyniri, turşu ve çeşitli sosların yanı sıra isteğe bağlı olarak sosis ve patates kızartması gibi eklemeler yapılabiliyor. Lezzet ustaları, tostun taş fırında pişirilmesinin ve malzemelerin tazeliğinin bu eşsiz tadın sırrı olduğunu belirtiyor. Ayvalık Tostu’nun farklıklarına değinen Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kıralan “Türkiye’de tabii her yerde Ayvalık Tostlu ibaresiyle ürünler satılıyor ama bu bölgeyi ayırt eden özellik özellikle tost ekmeği. Yani burada önemli olan şey bu. Peki ne farkı var? Nohut, özellikle ekşi maya burada devreye giriyor ve birçok tost ekmeğine göre en önemli farklılığı bu oluşturuyor. Bunun dışında içerisine giren ham maddelerde farklılık gösterebiliyor. Özellikle bu bölgeye özgü bölgenin ürünü olarak peynirimiz var. Bu peynir de bunun içerisine giriyor, dahil oluyor. Bu meyanda farklılık gösteriyor” dedi. Tarihi dokusuyla dikkat çeken Ayvalık’ta tostçuların önünde yaz sezonunda uzun kuyruklar oluşurken, bölgeyi ziyaret eden turistler, "Ayvalık’a gelip de tost yemeden dönmek olmaz" diyerek bu geleneksel lezzete övgü yağdırıyor. Ayvalık Tostu, sadece yerel bir tat olarak kalmayıp, Türkiye genelindeki pek çok sokak lezzeti tezgâhında ve restoran menüsünde de yer buluyor. Ancak gerçek bir Ayvalık Tostu deneyimi yaşamak isteyenler için en doğru adres hâlâ Ayvalık olarak gösteriliyor.