ASAYİŞ - 13 Nisan 2025 Pazar 18:26

Muş’ta otomobil uçuruma yuvarlandı, 4 kişiyi ağaçlar kurtardı

A
A
A
Muş’ta otomobil uçuruma yuvarlandı, 4 kişiyi ağaçlar kurtardı

Muş-Kulp karayolunda kar yağışı nedeniyle kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlanan otomobil ağaçlara takılarak durabildi. Araçtaki 4 kişi yaralı kurtuldu.


Alınan bilgilere göre, kaza Muş-Kulp karayolunda meydana geldi. Yusuf Çelik idaresindeki 35 BPK 980 plakalı otomobil, kar yağışı nedeniyle virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. Takla atan ve metrelerce aşağı yuvarlanan otomobil, ağaçlara takılarak durdu. 112 Acil Çağrı Merkezine haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından araçtan çıkartılan sürücü Yusuf Çelik ve 3 yaralı, Dicle Üniversitesi Hastanesi ve Selahattin Eyyubi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.



Muş’ta otomobil uçuruma yuvarlandı, 4 kişiyi ağaçlar kurtardı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Frankofon Film Festivali başladı Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Frankofon Film Festivali, "La Voie Royale" isimli film gösterimiyle başladı. 1 Mayıs’a kadar Fransızca dilinde çekilen farklı türlerdeki 10 film Konak Kültürevi’nde sinemaseverlerle buluşacak. Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde, Institut Français Türkiye ve Bursa Türk-Fransız Alliance Française Kültür Derneği ile birlikte düzenlenen Frankofon Film Festivali’nin açılışı Konak Kültürevi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl Fransızca dilinde 10 farklı film, 1 Mayıs’a kadar sinema tutkunları ile buluşacak. Festivalin açılışına Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Emre Karagöz, Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Müsteşarı - Türkiye Fransız Kültür Merkezi Genel Müdürü Gilles Roulland, Institut Français Görsel-İşitsel İşbirliği Bölge Ataşesi Florent Signifredi, Bursa Türk-Fransız Alliance Française Kültür Derneği Başkanı Mehmet Erbak ve sanatseverler katıldı. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Emre Karagöz açılışta yaptığı konuşmada, festivalde Fransa’nın yanı sıra Fransızca konuşulan farklı coğrafyalarda çekilmiş filmlerin gösterileceğini söyledi. Festival kapsamında Türkiye’de vizyona girmemiş bağımsız yapımların izleyici ile buluşacağını belirten Karagöz, "Frankofon Film Festivali bu yıl da kentin kültür sanat hayatına renk katacak" dedi. Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Müsteşarı, Türkiye Fransız Kültür Merkezi Genel Müdürü Gilles Roulland ise film festivalinin Türkiye’nin farklı şehirlerinde gerçekleştirileceğini, bunlardan birinin ise Bursa Nilüfer olduğunu söyledi. Roulland, iş birliği nedeniyle de Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür etti. Bursa Türk Fransız Alliance Française Kültür Derneği Başkanı Mehmet Erbak ise, 1976 yılından beri dernek olarak Fransızcayı ve Fransız kültürünü anlatmaya çalıştıklarını ve ilişkileri daha da geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Afyon İmaret Camii’nde yüzlerce yıllık yemek dağıtım geleneği yaşatılıyor Afyonkarahisar’ın tarihi İmaret Camii’nde (Gedik Ahmet Paşa Camii), unutulmuş bir gelenek Valilik öncülüğünde yeniden canlandırıldı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve İl Müftülüğü iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, her cuma namazı sonrası yaklaşık 1.000 kişiye çorba, ana yemek, tatlı ve içecekten oluşan beş çeşit yemek ikram ediliyor. Fatih Sultan Mehmet’in sadrazamı Gedik Ahmet Paşa tarafından 1472’de yaptırılan külliyedeki eski vakıf geleneği, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın girişimleriyle yeniden yaşatılıyor. Asırlık gelenek, geçmişten günümüze uzanan bir iyilik köprüsü olarak Afyonkarahisar’da yeniden hayat buluyor. Konuyla ilgili bilgi veren Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, her hafta Cuma nazı sonrası yemek dağıtımın olduğunu ifade ederek, şu ifadelere yer verdi: "Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak Gedik Ahmet Paşa’nın vakfiyesinde belirttiği imarette dağıtılan yemek dağıtımına bir yıldır devam ediyoruz. Ramazan ayı boyunca burada her gün bin kişilik iftar yemeğimizi verdik. Ramazan ayından sonrada her hafta Cuma namazı çıkışı bin kişilik yemeği dağıtmaya devam ediyoruz. Gedik Ahmet Paşa’nın vakfiyesinde belirtilen gibi buradan geçen misafirler, yolcular ve cami cemaati bu imkandan faydalanmaktadır. Burada kimseye adını, dinini, ırkını sormadan herkes bu yemekten yiyebilir."
Kilis Motosiklet tutkusu meslekle buluştu Kilis’te 3 yıldır motosiklet tamirciliği yapan 15 yaşındaki Yusuf Semsekçi, hem ustalık yapıyor hem de çıraklık. Kilis’te yaklaşık üç yıldır motosiklet tamirciliği yapan ve aynı zamanda çıraklık okuluna devam eden Yusuf Semsekçi, mesleğe olan tutkusunu anlattı. Her sabah saat 08.00’de çıraklık okuluna gittiğini söyleyen Semsekçi, öğle arası saat 12.00, 13.00 civarında kısa bir dinlenme molası verdiklerini, ardından saat 17.00’ye kadar eğitime devam ettiklerini belirtti. Eğitimin ardından babasının dükkanına geçtiğini ifade eden Semsekçi, akşam saat 19.00 gibi eve döndüğünü söyledi. "Motosikletlere karşı heyecanım var" Kendi isteğiyle okuldan ayrılıp meslek hayatına adım atan genç tamirci, "Heyecanım da var, motosikletleri de seviyorum. Böyle motosikletle uğraşmayı seviyorum. Bir tane bisikletim var, kilometre taktım, çok güzel yenilikler yaptım. Çarşıda çocuklar görünce ‘Abi kaça aldın?’ diye soruyorlar, birçok kişinin hoşuna gidiyor" ifadelerini kullandı. Mesleğine olan ilgisini dile getiren Semsekçi, "Elimden bu meslek geliyor, gelmese yapmazdım. İlk başlarda zorlanıyordum, sonradan alıştım. Şimdi Allah’a şükür çok iyi gidiyorum "dedi. "Kilis’te her evde en az 2 motosiklet var" 45 yıldır motosiklet ustalığı yapan İbrahim Halil Çürükoğlu ise mesleğe çıraklık okuluyla başladığını anlattı. Çürükoğlu, "İlk olarak çıraklık dönemimiz geçti, kalfalık dönemimiz geçti ve ustalık dönemimiz olarak devam ediyoruz" dedi. Kilis’te motosiklet kullanımının yaygın olduğunu belirten Çürükoğlu "Kilis’in çok eski bir tarihi var, yerleşim yerleri dar sokaklardan oluşuyor. genellikle her evde 2, 3 motosiklet bulunur. Çünkü halkın zeytinliği, bostanı var, ulaşım için motor şart’’ şeklinde konuştu. "Çırak yetiştirmek günümüzde çok zor" Motosiklet tamirinin kısa sürede yapılabildiği gibi, bazen saatler sürebileceğini belirten Çürükoğlu, "Bir motor tamirini 10 dakikada da yapabilirsin, 3 saatte de, Günümüzde çırak yetiştirmenin zorlaştığını da dile getiren Motosiklet ustası Çürükoğlu, "Çırak yetiştirmesi günümüzde zor. Meslek sahibi olan kişilere kazandırılması için bu boşluğun doldurulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.