SAĞLIK - 04 Eylül 2024 Çarşamba 19:48

Muş’ta ‘Halk Sağlığı Haftası’nda kanser farkındalığı için stantlar kuruldu

A
A
A
Muş’ta ‘Halk Sağlığı Haftası’nda kanser farkındalığı için stantlar kuruldu

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında, Muş İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını yürüten Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından kanserle mücadeleye dikkat çekmek amacıyla merkez ve ilçelerinde bilgilendirme stantları kuruldu.


“Farkında ol, Taramanı yaptır, Kanseri engelle” sloganıyla gerçekleştirilen etkinliklerde, vatandaşlara kanser taramasının önemi anlatıldı. Halk Sağlığı personeli, stantlarda kanser türleri, erken teşhisin hayati önemi ve tarama yöntemleri hakkında detaylı bilgi vererek, vatandaşları tarama programlarına katılmaları konusunda teşvik etti. Etkinlik boyunca dağıtılan broşürlerle de farkındalık artırılmaya çalışıldı. Etkinlikler, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.



Muş’ta ‘Halk Sağlığı Haftası’nda kanser farkındalığı için stantlar kuruldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ardahan Ramazan Tabyasına ’Atlı Safari turu’ Ardahan’da, yerli ve yabancı turistler son dönemin alternatif turizm seçeneklerinden atlı safariyle tarih ve doğa içinde farklı bir tur deneyimi yaşıyor. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün organize ettiği Doğa Yürüyüşü etkinliği kapsamında, Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, beraberindeki Protokol Üyeleri ve Ardahan Rahvan At Kulübü üyeleriyle birlikte Yıldızlı Dağın zirvesinde bulunan tarihi Ramazan Tabyasına Atlarla yürüyüş düzenledi. Ardahan’da turistler için alternatif turizm seçeneklerinin başında at turu geliyor. Ardahan’ı ziyarete gelen turistler bölgedeki Rahvan At Kulübü aracılığıyla tarih ve doğa içinde atla gezip, farklı deneyim yaşıyor. Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Atlı yürüyüş sonrası tabyalarda incelemede bulunarak, daha sonra beraberindekiler ile birlikte Ay Yıldızın olduğu bölgeye yürüyüş gerçekleştirdi. Vali Çiçek, vatandaşların talepleri doğrultusunda iyileştirme ve boyama çalışmalarına başlanan Ay Yıldız’ın boyama etkinliğine katıldı. Atlı safarinin ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Çiçek, Ardahan’ın kış turizminde olduğu gibi yaz turizmi açısından da önemli potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Bugün Ardahan’da kırsal turizmin bir parçası olan doğa yürüyüşü ve atlı safari etkinliği konusunda farkındalık oluşturmak için buluştuk. Çalışma arkadaşlarımızla, kurum müdürlerimizle, siyasi parti temsilcilerimizle ve gençlerimizle birlikte Yıldızlı dağın zirvesine atlarla çıkarak, hem spor yaptık hem de zirvedeki tarihi tabyaları görme fırsatı elde ettik. Aynı zamanda Ardahanlı hemşerilerimizle beraber dağın eteğindeki Ay yıldızımızı boyadık. Ramazan tabyası, 1820’li yıllarda dönemin padişahı 2. Mahmut ve sonrasında Sultan Abdulaziz tarafından Rus tehdidine karşı Aziziye Kışlası ile aynı dönemde inşa edilmiş bir tabya. Dolayısıyla bu tarihi varlığı korumak gerekir. Ardahan müthiş bir doğaya sahip, bu tabyamızı da turizme dahil etme gayretindeyiz. İlimiz, kırsal turizm anlamında inanıyorum ki gelecek yıllarda hak ettiği değere kavuşacaktır” diye konuştu. Yürüyüşün ardından zirvede mola veren katılımcılara Ardahan’ın yöresel yiyecek ve içecekleri ikram edildi.
Adana Demirçalı, 1 günde 8 mahallede vatandaşlarla buluştu Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, kırsal mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle sakinleri ile sohbet eden Başkan Demirçalı, istek ve talepleri dinleyerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, saha çalışma ekibi ile birlikte Yakapınar, Özler, Herekli, Kütüklü, Çatalpınar, Havraniye, Geçitli Cumhuriyet ve Eski Misis mahallelerini ziyaret etti. Demirçalı, yapılacak çalışmaları yerinde planladı, mahalle sakinleri ile fikir alışverişinde bulunarak talep ve önerileri ilk ağızdan dinledi. Ziyaret ettiği tüm mahallelerin imar, yol yapım ve bakım, çok amaçlı sosyal alan, oyun parkı yapım ve düzenleme çalışmaları konusunda halkın taleplerini dinleyen ve ekiplerin çalışma alanlarını yerinde inceleyen Başkan Demirçalı, “Yüreğirli hemşerilerimizin hizmetlerimizle alakalı görüş ve fikirlerini almak, taleplerini ilk ağızdan duymak amacıyla mahalle ziyaretlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Bu kapsamda bugün 8 mahallemizi ziyaret ederek mahalle sakinlerimizle bir araya geldik. Vatandaşlarımıza çalışmalarımızı anlatıp dilek ve önerilerini dinledik. Bizi bağrına basan, her gittiğimiz yerde büyük bir heyecanla karşılayan tüm hemşerilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kırsal bölgelerdeki mahallelerimize sağladığımız hizmetler artarak devam edecek” şeklinde konuştu. Başkan Demirçalı’nın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri ise yapılan çalışmalar ve hizmetleri için teşekkür etti.