ÇEVRE - 09 Ocak 2024 Salı 13:20

Kaymakam Bayram, karla mücadele ekibiyle bir araya geldi

A
A
A
Kaymakam Bayram, karla mücadele ekibiyle bir araya geldi

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, yoğun geçen kış mevsimi nedeniyle köy ve mezralarda yaşayan vatandaşların ulaşımda sorun yaşamaması için gerekli tedbirleri alan özel idare ekipleriyle bir araya geldi.


Kaymakam Bayram, beraberindeki Muş İl Genel Meclis Başkanı Sait Yıldırım ile İlçe Özel İdare Müdürü Kemal Bingöl’den tedbirler konusunda bilgi alarak, çalışanlarla sohbet etti. Kış şartlarında yol açma çalışmalarını sürdürecek personelin önemli bir görevi yerine getireceğini belirten Bayram, "İlçeye bağlı 74 köy ve köylere bağlı mezrada yoğun bir mücadele vereceğiz. Köy ve mezralarda muhtemel acil durumlarda hastaya, yaşlı vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Aynı zamanda kullanılan yolları da ulaşıma açacağız. Bütün arkadaşlarıma karla mücadele çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.


Bayram, vatandaşlardan gereksiz ihbarlarla ekipleri meşgul etmemelerini de isteyerek, bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini belirtti.



Kaymakam Bayram, karla mücadele ekibiyle bir araya geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Filistinli öğrenciler Uşak Üniversitesinde staj yapıyor Uşak Üniversitesi, Filistin Polytechnic Üniversitesi ile yapılan ikili işbirliği ve Erasmus+ ICM KA171 Projesi anlaşmaları kapsamında hastane stajlarını yapmak üzere gelen Filistin Polytechnic Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencilerini ağırladı. Uşak Üniversitesi, Filistin Polytechnic Üniversitesi ile yapılan ikili işbirliği ve Erasmus+ ICM KA171 Projesi anlaşmaları kapsamında hastane stajlarını yapmak üzerine Uşak Üniversitesi’ne gelerek Rektör Savaş ile bir araya geldi. Rektör Savaş, yaptığı konuşmada Filistin’in Türkiye için kardeş bir ülke olduğunu ve Filistinli öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Ayrıca, Uşak Üniversitesi’nin Filistin halkına her zaman destek vermeye devam edeceğini ifade etti. Uşak Üniversitesi’nin uluslararası ikili işbirliklerine çok önem verdiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Tıp eğitimi alan bu pırıl pırıl öğrencilerimiz yaptığımız anlaşmalar sayesinde 3 yıldır üniversitemizde staj yapmaya geliyorlar. Öğrencilerimiz, hastanemizin farklı bölümlerinde staj yapıyorlar. İlk yıl 9 öğrencimiz geldi ve Acil Tıp Anabilim Dalı, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile Üroloji Anabilim Dalında staj yaptı. Geçtiğimiz yıl öğrenci sayısı 10’a çıktı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Acil Tıp Anabilim Dalı ve İç Hastalıkları Anabilim Dalında staj yaptılar. Bu yıl Eylül ayında 16 öğrencimiz geldi. Şu an gelen öğrencilerimiz Nöroloji ve Acil Tıp Anabilim Dalında staj yapıyorlar. Ekim ayında ise 13 öğrenci daha gelecek’’ bilgisini verdi. Uşak Üniversitesi olarak öğrencilerin barınmalarından diğer ihtiyaçlarına her konuda yanlarında olduklarının altını çizen Prof. Dr. Ekrem Savaş ‘‘Bu işbirlikleri, Uşak Üniversitesi’nin uluslararası alandaki akademik ilişkilerini güçlendirmeye ve Filistinli öğrencilere önemli eğitim fırsatları sunmaya devam ediyor.’’ şeklinde konuştu. Filistinli öğrenciler, Uşak Üniversitesi’nde ve Türkiye’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, kendilerine sunulan imkânlar için başta Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi ve tüm Uşak Üniversitesi ailesine teşekkür etti. Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staj yapmanın kendileri için önemli bir deneyim olduğunu belirten öğrenciler, Türkiye’nin Filistin halkına olan desteğinin kendileri için çok değerli olduğunu ifade ettiler. Etkinliğe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş, Prof. Dr. Lütfi Özav ile Prof. Dr. Osman Birgin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanefi Özbek, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mahmut Çay, Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Kaya, Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Tolga Kargın ve Erasmus+ Değişim Programları Koordinatörü Arş. Gör. Dr. Ercan Bahtiyar da katıldı.
Adana TEKNOFEST’e 1 milyon ziyaretçi bekleniyor Adana’da ‘TEKNOFEST’ için geri sayım başlarken festivalin genel sekreteri Muhammet Saymaz, "1 milyondan fazla ziyaretçi bekliyoruz. Gelen ziyaretçilerimiz internet sitemizden online başvurusu yapması onlar adına kolaylık sağlayacak" dedi. Adanalılar 2-6 Ekim arasında düzenlenecek TEKNOFEST için gün saymaya başladı. T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ana yürütücülüğünden gerçekleştiren Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde 1 milyona yakın ziyaretçi katılması bekleniyor. Adana Şakirpaşa Havaalanında gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST’te basın mensuplarına alan hakkında bilgi verildi. “1 milyon 650 binden fazla yarışmacı başvurdu” TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, “Bu yıl TEKNOFEST Adana’ya 1 milyon 650 binden fazla yarışmacı başvurdu. Bu yılda kendi rekorumuzu kırmayı başardık. İlk yılımızda 20 bin başvuru olmuştu. Aslında toplumumuzun bilim ve teknolojiye ne kadar ilgili olduğunun en bariz göstergelerinden bir tanesidir. Bu durumdan oldukça mutluyuz” dedi. “Şampiyonlar ligi formatını ilk defa yapıyoruz” Adana’da gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST’te bu yıl ilk defa şampiyonlar ligini yapacaklarını dile getiren Saymaz, ”Aslında şampiyonların da şampiyonlarının çıkacağı bir alan oluşturacağız. Farklı görevler olacak be daha büyük ödüller olacak. Burada şampiyonlar ligi en önemli çıkış noktalarımızdan birisi olacak. Çağımıza uygun birçok yeniliği Adana’da hayata geçireceğiz” diye konuştu. “ 1 milyondan fazla ziyaretçi bekliyoruz” Adana’nın festival şehri olduğunu bildiklerini belirten Saymaz, ”Biz 1 milyondan fazla takipçi bekliyoruz. Belki 1 buçuk milyon katılımcı olur ama festivaller şehri olması hasebiyle ve vatandaşlarımızın da ilgisinin çok yüksek olduğunu bildiğimiz için katılımın ciddi anlamda yüksek olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu. “Misafirler ‘Teknofest.org’ üzerinden akredite yapmaları gerekiyor” Katılımcıları ilgilendiren konular hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Saymaz, “Katılım sağlayacak misafirlerin ‘Teknofest.org’ üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. Vatandaşlarımızdan toplu ulaşım araçlarıyla gelmelerini rica ediyoruz. Özellikle erken saatlerde burada olmaları hem vatandaşlar açısından hem de bizlerin operasyon kabiliyeti açısından çok önemli. Online başvuru yapmayan katılımcılar girişte manuel kayıt oluşturacaklar. Ancak, manuel kayıt hem onları hem de bizi ciddi anlamda yoracaktır. O yüzden online başvuru yapılması çok daha kıymetli” dedi.