EĞİTİM - 28 Haziran 2024 Cuma 18:30

Günde 2 saat çalışarak Türkiye birincisi oldu

A
A
A
Günde 2 saat çalışarak Türkiye birincisi oldu

Muş’ta yaşayan Ahmet Mustafa Çavuş, günde 2 saat ders çalışarak hazırlandığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında, tüm soruları doğru cevaplayıp 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına adını yazdırmayı başardı.


2 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sisteminin sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Sınavdaki tüm soruları doğru cevaplayan Muş Bahçeşehir Koleji Ortaokulu öğrencisi Çavuş, 500 tam puan aldı. Muş Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, ailesiyle makamında kabul ettiği Çavuş’u başarısından dolayı tebrik etti. Öğrenciye altın hediye eden Milli Eğitim Müdür Enver Kıvanç, “2023-2024 eğitim öğretim yılında sekizinci sınıf öğrencilerimiz, LGS sınavına girdiler. Sonuçlar bugün açıklandı. Sonuçları alınca okullarımıza hemen ulaşmaya çalıştık. Sevindirecek, bizi mutlu edecek bir haber var mı diye bakındık. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye birincimiz var. Bu yıl Bahçeşehir Koleji’nde sekizinci sınıf öğrencilerinden Ahmet Mustafa Çavuş, 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olmuştur. Huzurlarınızda emeği geçen başta okulumuzun yöneticilerine, öğretmenlerine ve ilk öğretmenleri olan anne ve babasına yürekten teşekkür ediyorum. Bizi son derece mutlu ettiler. Öğrencimizi kutluyorum, tebrik ediyorum. Tebrikler Ahmet Mustafa, inşallah gelecekte kendisine, ailesine, ülkesine ve bütün insanlığa faydalı olacaktır. Bu şekilde bizler de bunu gördükçe mutlu olacağız. Aynı zamanda, diğer öğrencilerimizin de gelecekte daha iyi başarılar elde etmesine büyük bir örnek teşkil edecek. Bu anlamda emeği geçenlerin hepsini kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi.


Türkiye birincileri arasına adını yazdıran Ahmet Mustafa Çavuş, günde 2 saat ders çalıştığını ifade ederek, “Mutluyum. Çok şaşırmadım çünkü planlı çalıştım. Arkadaşlarımla beraber başaracağıma inandım. Rahattım çok stres yapmadım. Sınava girdim çıktım ve kazandım. Hedefim İstanbul Erkek Lisesiydi ve bu lise 500 puanla alım yapıyor. İleride uçak mühendisi olmak istiyorum. Aileme teşekkür ediyorum, özellikle bu konudaki desteklerinden dolayı. Serdar Hocama da teşekkür ederim, yani kısaca emeği geçen herkese teşekkür ederim. Günlük 2-3 saat çok sıkmadan çalışıyordum. Bence asıl nokta stres yapmamak, sınav stresinden uzak olmaktır. Başarır mıyım, başaramaz mıyım, ailem ne der gibi düşüncelere kapılmamak gerekir” şeklinde konuştu.


Ahmet Mustafa Çavuş’un annesi Cennet Ceren Öztürk de, “Önce çocuklarımızın ayrı bireyler olduğunun farkında olmamız lazım. Kendi başaramadığımız hedeflerimizi ve yapamadığımız şeyleri çocuklar üzerinden tatmin etmeye çalışmak onlara yalnızca zarar veriyor. Çocukların ayrı bireyler olduğunu, kendi hayatları olduğunu, kendi tercihleri olduğunu her zaman hatırlamak lazım. Sonuç itibariyle hepimiz özgünüz. Herkes ayrı bir birey ve biz bu hayata kendi özgünlüğümüzü yaşamaya geldik. Çocuklara bu fırsatı verirsek eğer, her biri çok başarılı olur. Aslında asıl başarı, insanın bu hayatta mutlu olabilmesidir. Bunu yapabilirse bir insan başarılı olur ama Mustafa’nın da vurguladığı gibi, kilit nokta bence burada çocuğun rahat olması. Stres yapmaması gerekir. Çünkü stres gerçekten insanı baskılayan bir duygu durumudur. Velilere yapabileceğim en büyük tavsiye aslında çocuklarını büyük ölçüde rahat bırakmalarıdır. Çünkü biz bu süreçte gördük ki çok başarılı öğrenciler sınavdan çok başarılı olamadılar. Bunun nedeni de aslında ailelerin stresiydi. Aile stresi yapınca çocuk stres yapıyor” ifadelerini kullandı.



Günde 2 saat çalışarak Türkiye birincisi oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti Şarkıcı ve yönetmen Metin Arolat, İstanbul Kozyatağı’nda sahnede şarkı söylerken bir anda fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. 52 yaşındaki sanatçı yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. İstanbul Kozyatağı’nda bir otelde sahne alan Ünlü şarkıcı Metin Arolat, şarkı söylerken bir anda fenalaşarak yere yığıldı. Kalp masajı yapılan 52 yaşındaki şarkıcı, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ünlü şarkıcı Arolat yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ünlü sanatçının vefat haberini alan sanatçı dostu Demet Sağıroğlu hastaneye geldi. Demet Sağıroğlu hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada "Çok yakın arkadaşımdı. Çok sevdiğim özel bir kardeşimdi. Yine rejim yapıyormuş. Bizde hep vardır ölüm diyetleri. Herhalde kalbi kaldırmadı. Gülerek gitti. Menajeri öyle söyledi. Çok neşeliymiş. Benim de bugün bir şarkım çıktı, onu paylaşmış. Kaç aydır konuşmuyorduk. Onu paylaşmış hatta DM’den bana komik bir şeyler yazmış. Ailesi İzmir’deymiş. İstanbul’da ailesi yok. Birkaç sene önce annesini kaybetmişti. Onun da ağırlığı vardı üstünde. Menajeri ile güle oynaya gelmişler işe. Sahnede bir ara kötü olmuş. Sahneye çıktıktan 20 dakika sonra arka tarafa gitmiş. Orada gömleğini çıkarmış. Sonrasında kolum uyuşuyor falan demiş. Bakmışlar orada, sonra verin gömleğimi iyiyim ben, demiş. Çıkmış sahneye tekrar. Sonrasında sahnede tekrar yere yığılmış. Orada bir hemşire varmış. Hemşire onu yan yatırmış. Hemen ambulans çağırmışlar. Ambulans gelene kadar kalbi durmuş. Ambulansta çalıştırmışlar. Sonra yolda bir daha kalbi durmuş. Çalıştığı yer buraya çok yakındı. Çalıştırmamışlar kalbini. Sevenlerine sabır dilerim. Güzel bir yere gittiğini düşünüyorum, Metin güle güle gitmiş çünkü. Her zamanki güleç yüzü ile. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.
İstanbul Işıl Özışık’ın 65. Sanat Yılı Sergisi Beyoğlu Belediyesi’nde gerçekleşti Ressam sanatçısı Işıl Özışık’ın 65. Sanat Yılı sergisi Beyoğlu Beleditesi’nin 6. Daire’sinde yer alan Sanat Galerisi’nde gerçekleşti. Sanatçının kişisel suluboya çalışmalarının yer aldığı, toplamda 54 eserlik içerikten oluşan sergi, 10 Ekim 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Ressam sanatçısı Işıl Özışık’ın 65. Sanat Yılı sergisi, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de katılımıyla gerçekleşti. Açılış sonrası Işık Özışık ile beraber sergiyi gezen Başkan Güney, eserler hakkında sanatçıdan bilgi aldı. Sanatçının tamamı suluboya çalışmalarından oluşan, toplamda 54 eserlik içerikten oluşan sergisine Brezilya İstanbul Başkonsolosu Ruy Pacheco de Azevedo Amaral, Cezayir İstanbul Konsolosu Abbi RATIBA, CHP Meclis Üyesi Işık Öğütçü, Beyoğlu Muhtarlar Derneği Başkanı Songül Öztunç ve diğer davetliler de katılım gösterdi. Sergide yer alan eserlerin sahibi olan sanatçı Işıl Özışık sergiyle ilgili şunları söyledi, “Retrospektif bir sergi. Başlangıçtan bu yana, yani 1960 yılının sonlarından zamanımıza kadar olan 65 yılda yaptığım resimlerin bir özeti bu. Çoğunlukla aşığı İstanbul’dan yaptığım peyzajlar. Bir kısmını oturduğum yerden birebir karşılığını yaptım. Bir kısmını da eskizini alıp galerimde bitirdim. 65 yıl başarılarla, bazen hüzünle sükut-u hayalle geçti. Güzel günlerdi. Resim yapmak, objeyle baş başa kalmak, bende güzel anılar bırakıyor” İfadelerini kullandı. Yaşına rağmen yorgun olmadığını ve çalışabildiğini söyleyen Özışık, “86 yaşındayım. Devam edeceğim. Yorgun değilim. Çalışabiliyorum. Günde bazen üç, bazen iki, bazen bir resim, bazen de hiç resim yapmadan dinleniyorum. Resimle güzel günler geçiriyorum. Bir yıl içinde herhalde açamayacağım. Belki bir dahaki yıl açarım. Deniz ve kıyı resimlerini yapmayı çok seviyorum. Bazen kırsal resimler yapmayı seviyorum. Eserlerin tamamı suluboya. Neden suluboya olduğunu soruyorlar. Ben özel hayatımda da biraz suluyum. Mizahı çok severim. Herhalde başarım varsa eğer bunu mizaha da borçluyum” dedi. Açılış davetlilerin sergiyi gezmesiyle devam etti.