ASAYİŞ - 02 Eylül 2024 Pazartesi 01:13

Fındık işçilerini taşıyan minibüs kaza yaptı: 4 yaralı

A
A
A
Fındık işçilerini taşıyan minibüs kaza yaptı: 4 yaralı

Ordu'da sezonu tamamlayan fındık işçilerini Batman'a taşıyan minibüs Muş'ta kaza yaptı.

Muş-Bitlis Karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında 72 ABR 674 plakalı minibüs, iddialara göre park halinde ki DO ES 2017 yabancı plakalı otomobile çarpması ile minibüste bulunan 4 kişi yaralandı.

Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber vermesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

İshak Güngör

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Merkezefendi’de enstrüman kurslarında kayıtlar başladı Merkezefendi Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği enstrüman kurslarında yeni dönem kayıtları başladı. Piyano, keman, çello, perküsyon, bateri, bağlama, gitar, bas gitar, klarnet ve şan branşlarından oluşan enstrüman kurslarında kayıtlar başladı. On farklı branşta düzenlenecek olan kurslara 8 ila 50 yaş aralığındaki Merkezefendililer başvurabilecek. Bire bir olarak verilecek eğitimlere katılım kontenjanla sınırlıdır. Branşlarında uzman eğitmenler tarafından Merkezefendi Belediyesi Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak verilecek kurslara başvurular Merkezefendi Mahallesi Çam Sokak no:11/A bulunan kurs merkezinden yapılacaktır. Kurs kayıtları başlamış olup, başvurular 20 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek. “On farklı branşta eğitim alabilecekler” Sanata saygılı müzisyen yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Merkezefendi Belediyesi olarak ilçemizdeki vatandaşlarımıza sanattan kültüre, spordan eğitime birçok alanda kurs veriyoruz. Kursiyerlerimize istediği branşta eğitim alma imkanı sağlıyoruz. Amatör veya profesyonel müzik yapmak isteyen öğrencilerimize müzik eğitimleri branşlarında uzman eğitmenler tarafından verilecek. Yeni dönemde de kurslarımızın yoğun ilgi göreceğini düşünüyorum. Müziğe ve enstrümana ilgi duyan tüm sanatseverleri kurslarımıza bekliyoruz” dedi.
Kayseri Gazzeli Mustafa Ebu Ali: "Müslümanlar kesinlikle galip gelecek" Kayseri Gönüllü Kültür Kuluşları Derneği’nin organize ettiği, sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Gazzeli Mücahit Mustafa Ebu Ali, İsrail hapishanesinden kurtulduktan sonra evlenmesi, çocukları, Hamas çalışmaları, hapisteyken engellilere dair planladıkları Gazze’deki Engelliler Okulu hakkında bilgiler verdi. İmkansızlıklar içinde, hapishane şartlarında ve abluka altındaki Gazze şartlarında yapılanlara dair bilgiler veren Ebu Ali, tüm yakınlarını kaybetmiş çocukların kesin bir dille ’onlar cennette’ şeklinde cevap verdiklerini belirtti. Bu çocukların her gece rüyalarında anne babalarının cennette olduklarını gördüklerini söylediklerini belirten Ebu Ali, en sistemli en bilimsel işkence altında Hak ile beraberliğin ve Allah yolunda can verecek olmanın verdiği esenlik duygusunu Gazze’deki yüzbinlerce insanın her birinin yaşadığını ifade etti. Dünya Müslümanlarından ve Türkiye’den gelen yardımlara minnettar olduklarını ancak daha farklı yollarla gerek mücahitlere gerek sivil Gazze halkına dünya Müslümanlarının çok fazla çok farklı destek verebileceğini belirten Ebu Ali, Aksa için yoğun bir mesai vermek gerektiğini, İsrail ve destekçilerinin yenilmesi için, Filistin direnişinin desteklenmesi için her bölgede geniş istişare ile 24 saat araştırma yapmak gerektiğini vurguladı. Kesinlikle Müslümanların galip geleceğine inandıklarını, bu kadar bombalamaya rağmen direniş hareketinin bir yıldır hiç bir silah yardımı almadan düşmandan elde ettikleri ile ürettiği silahla direnişe devam ettiklerini ifade eden Ebu Ali, var olmaya ve direnmeye devam edeceklerini ve beyaz bayrak kaldırmayacaklarını dile getirdi.
Gaziantep Şahinbey Belediyesinden evlenen engelli çifte büyük jest Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, engelli çift Rahime Yüksek ve Savaş Temir’in nikahını kıyarak hayatlarının en özel anına tanıklık etti. Şahinbey Belediyesi, çifte büyük bir jest yaparak yeni evlerinde kullanmaları için tüm ev eşyalarını hediye etti. Bu anlamlı destek, çiftin yeni hayatlarına daha rahat bir başlangıç yapmalarını sağladı. Şahinbey Belediyesi, toplumun her kesimine hitap eden sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çekmeye devam ederken, bu tür yardımların devam edeceğini belirtti. Çift, hem bu özel günlerinde yanlarında olan hem de destek sağlayan Şahinbey Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. “Aile ne kadar güçlü olursa toplumda o kadar güçlü olur” Çifti tebrik eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Evlilik kurumu çok önemli. Bizim toplumumuzun çekirdek yapısı. Aile ne kadar güçlü olursa toplumda o kadar güçlü olur. Biz Şahinbey Belediyesi olarak çiftleri evlenmeye teşvik ediyoruz. Evliliklerde de bilinçli evliliği teşvik etmeye çalışıyoruz. 15 yıldır açmış olduğumuz evlilik okulumuzda evlilik öncesi nişanlı gençlerimize evlilikle ilgili bilgiler veriyoruz. Maddi durumu kötü olan çiftlerimize beyaz eşya gibi ev eşyaları hediye ediyoruz. Biz herkese her anlamda destek olmaya hazırız. Bugün evlenen çiftimize ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi. “Şahinbey Belediyesine bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” Engelli çift Rahime ve Savaş Temir, desteklerden dolayı teşekkür ederek, “Çok mutluyuz. Şahinbey Belediyesine bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bize ve bizim gibi olan insanlara yardım ettikleri için Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederiz” diye konuştu.