POLİTİKA - 26 Mart 2024 Salı 18:08

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz; "Oyunuzu kendinize, Bulanık’a verin"

A
A
A
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz; "Oyunuzu kendinize, Bulanık’a verin"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Muş’un Bulanık ilçesinde AK Parti seçim bürosunu ziyaret ederek halka hitap etti.


31 Mart Yerel seçimler öncesi Muş’un Bulanık ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindekiler, burada Bulanık Belediye Başkan Adayı Yakup Kaya ve partililer tarafından karşılandı.


Partisinin seçim irtibat bürosunda vatandaşlarla bir araya gelen Cevdet Yılmaz, “Seçime az bir zaman kaldı. Pazar günü seçimler var. Oyunuzu siyasetin ötesinde, adayın ötesinde, kendinize verin Bulanık’a verin. Oyumuzu Bulanık’ın geleceğine verelim, Bulanık’ın hizmetlerine verelim. Oyumuzu Yakup kardeşimize verelim. Adayımız Yakup bey, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanlığından geldi. Kendisinin de bu yönü bence çok önemli. Ben buna ekonomik belediyecilik diyorum. Bir belediye hizmet yapacak, sosyal alanlar, yeşil alanlar, yol, su bu hizmetleri yapacak, yaşam kalitesini artıracak birinci görevi bu. Ama ikinci bir görevi daha var o da yerel kalkındırmayı gerçekleştirmek, daha fazla insanımıza aş, iş, istihdam sağlamak, üretime katkı sunmaktır. Bu tarafı da ihmal etmemek gerekir. 31 Mart’ta inşallah sizlerin helal oylarıyla Yakup Kaya seçilmesi halinde tüm projelerini birer birer hayata geçireceğinden hiçbir şüphemiz yok. Bizler tüm teşkilatlarımızla Yakup Bey’in ve projelerinin yanındayız ve arkasındayız” dedi.



"AK Partinin siyaseti eser ve hizmet siyasetidir"


"AK Partinin siyaseti eser ve hizmet siyasetidir" diyen Yılmaz, “Biz ne söylersek onun arkasında dururuz. Biz başka siyasetçiler ve partiler gibi davranmayız. Cumhurbaşkanımız hep bu prensip üzerinde hareket etti ve şimdi de devam ediyor. Seçimde ne söylersek arkasında duracağız ve projelerimizi hayata geçireceğiz. Laf üzerine laf koymayacağız, taş üstüne taş koyacağız< ifadelerine yer verdi.



"Bu yörelerimiz sloganlardan ideolojilerden artık yoruldu" diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz; “Bu kadar ideoloji, bu kadar slogan yeter. Yerel seçim ideoloji seçimi olmamalıdır. Siyaset seçimi olmamalıdır, hizmet seçimi olmalıdır. Ben inanıyorum. Bulanık halkı bu seçimde eser ve hizmet siyaseti diyecek, buna yürekten inanıyorum. Bunun yanında huzur ve güven ortamı. Huzurun, güvenin olmadığı yerde ne demokrasi olur, ne de kalkınma olur. Biz Ak Parti hükümeti olarak son 22 yıldır hem demokrasi olarak, hem de kalkınma olarak çok güzel hizmetler yaptık. Başörtüsü meselesinden tutun, insanların anadillerini rahat kullanmasına kadar her konuda önemli adımlar attık ve Türkiye’yi belli bir seviyeye getirdik. Son seçimlerle birlik 5 yıl daha bu ülkeyi kimin yöneteceği belli. Türkiye’nin yüzyılında Türkiye’yi çok daha güçlendirecek, çok daha ileriye götüreceğiz inşallah. Birlik beraberlik ve kardeşlik içinde olan Türkiye hem kendi halkına daha çok refah üretecek, hem de inşallah mazlum milletlere de mazlum toplumlara da daha çok sahip çıkacaktır. Sabahtan akşama kadar demokrasiden, haktan hukuktan söz eden bir takım güçler, unsurlar Gazze’de yaşanan zulme nasıl seyirci kaldığını hep birlikte görüyoruz. Bunların insafına, merhametine güvenemeyiz. Bunu iyi anlamamız lazım, iyi düşünmemiz lazım. Bizim ülke olarak birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birliğimizi ve beraberliğimizi koruyacağız. Bunu bozmaya çalışanlarla, bir takım emperyalist güçlerle birlikte yürümemeliyiz. Bir taraftan da çoluk çocuğumuzu, gençlerimizi iyi yetiştireceğiz. İyi eğitim vereceğiz. Güçlü yetiştireceğiz. Teknolojide, ekonomide ilerleyeceğiz. Kurumlarımızı daha güçlü hale getireceğiz. Hem dünyada hem de ülkemizde çok daha etkili bir konuma ulaşacağız. Türkiye yüzyılında inşallah hep birlikte bunu başaracağız. Bu nedenle Bulanık’tan vereceğiniz destek çok önemli ve çok anlamlıdır. Bu yerel seçimlerde Bulanık’ın birlik siyasetine destek olacağına inanıyorum. Huzura, güvene sahip çıkacağına inanıyorum. Kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize güç vereceğine inanıyorum ve inşallah Bulanık kendine sahip çıkacak, kendi geleceğine sahip çıkacak. Bu belediyenin kaynaklarını bambaşka hedefler için değil, halkın ihtiyaçları için kullanacak. Sizlerden değerli adayımız Yakup beye güçlü bir destek bekliyoruz. Biz merkezi hükümet olarak belediyemize destek olacağız, diğer taraftan merkezi olarak yapmamız gerekenleri de yapmaya devam edeceğiz“ şeklinde konuştu.



Muş-Bulanık yolunun programa alındıklarını belirten Yılmaz; “Bugüne kadar Muş’a çok şeyler yaptık. Havalimanından, üniversitesinden, barajlardan, kırsal alan hizmetlerinden, alt yapılardan, üst yapılara kadar birçok şey yaptık. Bunlara devam edeceğiz. Muş-Bulanık yolunu programa aldık, ihale hazırlıkları yapılıyor. Vekilimizle birlikte bu konuyu takip edeceğiz. Tekstil kent konusunda da elimizden gelen tüm desteği Yakup başkana vereceğiz. Halkın tercihi başımızın üstüne, ama biz inanıyoruz Pazar günü Bulanık Halkı Yakup Başkanı seçecek. Cenabı Allah dirliğimizi, birliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Bizi parçalamaya çalışanlara rabbim fırsat vermesin diyorum, Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz; "Oyunuzu kendinize, Bulanık’a verin"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Altay’dan 2 maçlık mağlubiyet serisi Altay, TFF 2. Lig Beyaz Grup’taki 5. hafta mücadelesinde Tuzlaspor’a 2-1 mağlup olarak üst üste ikinci yenilgisini aldı. TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Altay, 5. hafta mücadelesinde Tuzlaspor’a konuk oldu. Rakibine 2-1 mağlup olan siyah-beyazlılar, bu sezon üst üste ikinci yenilgisini aldı. Altay Teknik Direktörü Gökhan Karaaslan da karşılaşmaya dair değerlendirmelerde bulundu. Ortaya koyduklarının oyunun karşılığının 3 puan olduğunu dile getiren Karaaslan, “İkinci yarıda skoru bulup maça ortak olmuşken 3 kez çizgiden çıkartılan ve 2 direkten dönen topumuzun olduğu bir oyundan mağlup ayrıldık. Son ana kadar mücadele eden oyuncularıma teşekkür ediyor, hepsiyle ayrı ayrı gurur duyuyorum” dedi. Karaaslan, hakemden şikayetçi Altay Teknik Direktörü Gökhan Karaaslan, müsabakanın hakeminin yönetiminden memnun olmadığını ifade ederek, “Rakibimizin özellikle 2. yarıda zaman geçirmeye yönelik sergilediği tutuma ayak uyduran ve oyunculara uyarıda dahi bulunmak için 90. dakikayı bekleyen hakemlere yönelik sarf ettiğim ‘zahmet ettiniz’ kelimesi yüzünden kırmızı kartla oyun dışına çıkarıldım. Bu kararı anlamsız ve adaletsiz bulurken raporlarında sunacakları gerekçeyi merakla bekliyorum. Takımımızın oynadığımız oyunun üzerine koyarak devam edeceğini ve istenen sonuçları önümüzdeki haftalarda alacağımıza kimsenin şüphesi olmasın. Bizleri deplasmanda da yalnız bırakmayan taraftarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Kocaeli Başiskele’de değerler ve temel İslami ilimler eğitimi başlıyor Başiskele Belediyesi, önümüzdeki haftalarda değerler ve temel İslami ilimler eğitimlere başlamak içi hazırlıklarını sürdürürken son başvuru tarihi 25 Eylül olarak belirlendi. Genc-i Âlâ Gençlik Modeli ile çocukların ve gençlerin yanında olmaya devam eden Başiskele Belediyesi, İslami ilimlerle gelecek neslin ihyasına da vesile olmaya devam ediyor. Pozitif ilimler yanı sıra dini ve manevi ilimlerde de çocuklara ücretsiz eğitim desteği sunan Başiskele Belediyesi, önümüzdeki haftalarda Değerler Eğitimi ve Temel İslami İlimler Eğitimleri’ne başlayacak. Başiskele Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde Başiskele Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen eğitmenler eşliğinde verilecek eğitimlere son başvuru tarihi 25 Eylül Çarşamba günü olarak belirlendi. Kontenjanla sınırlı tutulan eğitimlere başvurular online yapılacak. Değerler Eğitimi’nde iki grup halinde yapılacak derslere 8-12 yaş arası ve 13-17 yaş arası çocuklar başvurabilecekken; temel İslami ilimler eğitimine 15 yaş ve üzeri vatandaşlar başvuru oluşturulabilecek. Başvuruların ardından ekim ayının ilk haftası eğitimlerin başlayacak ve haziran ayına kadar bir eğitim ve öğretim dönemi boyunca dersler devam edecek. Değerler eğitimi programında öğrenciler; namaz, dua, sureler, güncel dini meseleler, peygamberler tarihi, birebir Kur’an-ı Kerim eğitimi alacak. Temel İslami ilimler eğitimi programında ise öğrenciler; Arapça, fıkıh, siyer, kelâm, İslam tarihi, tefsir ve usûlû, hadis ve usûlû, hafızlık tekrar eğitimi alacak.
Nevşehir Parça parça dolandırıyorlar Nevşehir’de otomobil alım satımı yapan bir vatandaşın satmak için ilana koyduğu hasarlı aracının fotoğraflarını alan dolandırıcılar, aracın parçalarını satışa çıkartarak vatandaşları dolandırıyor. Vatandaşlara parçaları gönderme vaadinde bulunan dolandırıcılar, parça bedelinin tamamını ya da bir kısmını aldıktan sonra kayıplara karışıyor. Acıgöl ilçesinde yaşayan İsmail Tekeç, hasar gören araçları satın alarak yaptırıp tekrar satışa çıkartıyor. Son olarak 6 Şubat depremlerinde hasar gören araçları satın alarak yaptıran Tekeç; deprem bölgesinden aldığı çekme belgeli kamyonetini ise yaptırmadan tekrar hasarlı olarak satmak istedi. Tekeç aracını satmak için internet sitelerinde ilan verdi. Kamyonetin fotoğraflarını alan dolandırıcılar, aracın parçalarını internet sitesi üzerinde satışa çıkarttı. İnternet sitelerinde parçaları satışa çıkartılan aracın kendisine ait olduğunu söyleyen İsmail Tekeç, vatandaşları bu tuzağa düşmemeleri konusunda da uyardı. Tekeç; "Bu araçları 7 ay önce toplu olarak aldık. Deprem hasarlı olan araçları yaptırarak sattık. Bu aracı da bir türlü yaptırma fırsatımız olmadı. Geçtiğimiz günlerde alım satım sayfalarında dolaşırken bu aracın fotoğraflarını gördüm. Aracımı parça parça satıyorlar. Hatta aracın motor ve şanzımanına da müşteri olduk. 30 binden 12 bin liraya kadar düştü. Kargoya teslim mesajı gelince ödemeyi yaparsınız dediler” şeklinde konuştu. Şu ana kadar kendisinin bir mağduriyetinin olmadığını söyleyen İsmail Tekeç; vatandaşların dolandırılmaması için suçluların biran önce yakalanmasını istedi.
Antalya Basketbol oynarken kolu tele takılan küçük kız kanlar içinde kaldı Antalya’da bir parkta 12 yaşındaki küçük kız basketbol oynarken kolunun tele takılması sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan ve koluna 24 dikiş atılan küçük kızın annesi, olay sonrası göz yaşlarına hâkim olamayarak, “Bu olaydan kim sorumluysa şikâyetçiyim” dedi. Olay, geçtiğimiz hafta Kepez ilçesinde bulunan bir parkta meydana geldi. İddiaya göre, Şerife ve Ramazan Okudan çiftinin 12 yaşındaki ortaokula giden kızı Meltem Deniz Okudan, basketbol oynarken top bir anda saha dışına çıktı. Topu aldıktan sonra saha içerisine tekrar girmek isteyen küçük kız, parkın girişinde bulunan tellere takıldı. Kıyafetinin takıldığını düşünen Meltem, bir anlık refleksle kendisini çekince sağ kolu yırtıldı. Arkadaşları hemen durumu fark ederek Okudan’ı bir banka oturtup su içirmeye çalıştılar. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, küçük kızı ambulansla hastaneye kaldırdı. “Bu olaydan kim sorumluysa şikâyetçiyim” Olayın ardından parkta güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiği vurgulayan anne Şerife Okudan, gözyaşlarına hakim olmayarak olayı şu şekilde anlattı: “Geçtiğimiz Pazartesi günü akşam saat 18.45 sıralarında kızımı parka göndermiştim. Parkta gördüğüm manzara sonrası şok oldum. Kızım top oynamak için sahanın içerisine giriyor daha sonra top sahanın dışına çıkıyor, topu alıp içeri girmek isterken kapı girişindeki çıkıntı tele kolu takılıyor ama kıyafetinin takıldığını zannediyor ve sert bir şekilde çekmek isterken kolunun bir kısmı yırtılıyor. Sonra bakıyor kazakta hiç bir şey yok. Ardından biz babasıyla buraya geldik ve olayı gördüğümüzde şok olduk. Bugün benim çocuğuma olduysa yarın başka birisinin çocuğuna da olabilir. Küçük çocuklarımız da bu sahaya giriyor. Şu sahanın içerisine bakarsak zaten tamamen ihmalkârlık burası. Ben bu olayda kim sorumluysa şikâyetçiyim.” “Bu şekilde bir saha istemiyoruz” Çocuğunun kolunda 24 tane dikiş atıldığını ve yarasının derin olduğunu ifade eden anne Okudan, “Bu tel yüzüne de gelebilirdi, yüzünde de bir yara oluşabilirdi, iki gün sonra aynaya baktığı zaman psikolojisi daha da ok bozulabilirdi. Bütün arkadaşlarından utanacaktı. Bu şekilde bir saha istemiyorum. Zaten hepsinden şikayetçi oldum. Çocuk şube de geldi buraya, fotoğraflarımızı çekti. Şuan hala kapıdaki telde kızımın et parçası duruyor. Kızım 15 gün sonra plastik cerrahi bölümüne gidecek, umarım büyük bir şey diye her gün dua ediyorum. Bu ihmalkarlık bir an önce düzeltilsin ve başka anne babalar ağlamasın. Bu olay kızımda travma haline geldi. Bir gün hastanede kaldık. Oradaki hemşireler bizlerle çok ilgilendi, şimdi her iki güne bir pansumanını yaptırıyoruz ve on gün sonra da plastik cerrahiye gideceğiz” dedi. Küçük kız yaşadığı anları anlattı Meltem Deniz Okudan, kazanın nasıl gerçekleştiğini şöyle ifade etti: “Sahanın içinde top oynuyorduk, top dışarı kaçtı. Dışarı çıkıp topu almak istedim ama kapı girişindeki tele takıldım. Kıyafetim takıldı zannettim. O an acı hissetmedim ama kanama oldu. Arkadaşlarım hemen yardım etti." Okudan ailesi, olay sonrası durumu ilgili mercilere bildirdi. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çocuk şube ekipleri olay yerinde incelemelerde bulunarak, kazanın oluştuğu alanın fotoğraflarını çekti. Aile, ayrıca parkta güvenlik önlemlerinin artırılmasını ve tehlikeli alanların daha dikkatli bir şekilde düzenlenmesini talep etti.