ASAYİŞ - 18 Eylül 2024 Çarşamba 17:04

Seydikemer’de yıldırım kaynaklı orman yangını

A
A
A
Seydikemer’de yıldırım kaynaklı orman yangını

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde yıldırım kaynaklı orman yangınını kontrol altına almak için ekiplerin çalışmaları sürüyor.


Edinilen bilgiye göre, ilçedeki ormanlık bir alanda yükselen alevleri fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kısa sürede ekipler olay yerine gelerek karadan müdahaleye başlarken, helikopterler de sortileri ile ekiplere havadan destek verdi. Yıldırım kaynaklı olduğu öğrenilen orman yangınında ekiplerin alevleri kontrol altına almak için çalışmaları devam ediyor.



Seydikemer’de yıldırım kaynaklı orman yangını

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih Çintimar: "Yapılacak federasyon başkanlığı seçimlerinde aday olmayacağım" Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, yeni yapılacak federasyon seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Başkan Fatih Çintimar, federasyon seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamada, 2013 yılında büyük bir heyecan ve sorumlulukla devraldığı Türkiye Atletizm Federasyonu başkanlığı görevini, 11 yıldır onurla ve gururla yürüttüğünü söyleyerek, "Bu süre boyunca atletizmi daha ileri taşımak adına hep birlikte pek çok ilkleri yaşadık, önemli projelere imza attık. 1948-2012 yılları arasında majör yarışmalarda 160 altın, gümüş ve bronz madalya kazanan ülkemiz, 2013-2024 yılları arasında devletimizin desteğiyle yaptığımız çalışmalarla 217 madalya kazanarak büyük başarılara imza attık. Ancak, her yolculuğun bir sonu olduğu gibi, benim için de yeni bir sayfa açma vakti geldi. 31 Ekim 2024’te yapılacak Türkiye Atletizm Federasyonu başkanlığı seçimlerinde aday olmayacağım. Şerefle ve gururla taşıdığım Türkiye Atletizm Federasyonu başkanlığı bayrağı devredeceğimi, kıymetli atletizm camiamla paylaşmak istiyorum. Bayrağı devralacak arkadaşımın bu sorumluluğu daha da ileriye taşıyacağına inancım tamdır. Bu kararı alırken, spora hizmet etmekten asla vazgeçmeyeceğim. Gençlik ve Spor Bakanımızın takdir edeceği yeni görevde ülkemize ve sporcularımıza hizmet etmeye devam edeceğim. Temellerini attığımız atletizmin geleceğine dair inancım tamdır. Yeni yönetimin aynı kararlılık ve özveriyle çalışacağına inanıyorum. Bu süreçte yanımda olan aileme, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Spor Genel Müdürlüğümüze ve Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyelerime, ilgili kurullarımıza, kulüplerimize, antrenörlerimize, il temsilcilerimize, sporcularımıza, spor medyamıza ve bize desteklerini esirgemeyen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Çankırı Çankırı’da yüzlerce vatandaş kahramanlar için yürüdü Çankırı’da Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen ‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ yürüyüşünde yüzlerce vatandaş kahramanlar için yürüdü. Çankırı’da ‘Gaziler Günü’ dolayısıyla çeşitli programlar düzenlendi. İlk olarak kucaklama taşında bir araya gelen gaziler, protokol üyeleri ve yüzlerce vatandaş, ‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ etkinliğinde kent meydanında bulunan anıt alanına kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından anıt alanında düzenlenen törende, çelenkler sunulup İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunda bulunuldu. Günün anlam ve önemi ve şiir okunmasıyla devam eden program, konuşmaların ardından sona erdi. ‘Gaziler Günü’ dolayısıyla açıklamalarda bulunan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çelik, “19 Eylül Gaziler Günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, TBMM tarafından Gazi ünvanı ile taçlandırıldığı gündür. 19 Eylül savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Kahraman gaziler, gaziler gününüz kutlu olsun. Hiç düşünmeden ve geriye bakmadan vatan, millet, bayrak için yediden yetmişe emperyalist devletlerin topyekün saldırılarına karşı mücadele ederek bize bu cennet vatanı emanet eden şehitlerimiz ile ulu önderimiz gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi, gaziler günü münasebetiyle rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyoruz” dedi.