- 03 Şubat 2021 Çarşamba 14:46

Sağlıkçılara öğrencilerden duygulandıran mektuplar

A
A
A
Sağlıkçılara öğrencilerden duygulandıran mektuplar

Covid-19 vaka sayısının her geçen gün düştüğü Muğla’nın Menteşe ilçesinde, sağlık çalışanları uzun bir aradan sonra rahat bir nefes alırken, ilkokul öğrencileri tarafından gönderilen duygu yüklü mektuplar da moral oldu.

Covid-19 vaka sayısının her geçen gün düştüğü Muğla’nın Menteşe ilçesinde, sağlık çalışanları uzun bir aradan sonra rahat bir nefes alırken, ilkokul öğrencileri tarafından gönderilen duygu yüklü mektuplar da moral oldu.


Muğla’nın Menteşe ilçesi Atatürk İlköğretimokulu 2/B sınıfı öğrencileri tarafından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderilen ‘Teşekkür’ mektupları hastane başhekimi ve çalışanlarını duygulandırdı. Minik öğrenciler mektup ile birlikte gönderdikleri resimler sağlık çalışanlarına moral oldu.


Öğrencilerden Beril Ohan, “Sevgili sağlık çalışanları. Korona başladığından beri çok mücadele ettiniz. Siz benim kahramanımsınız. Eğer siz olmasaydınız, hasta olunca iyileşemezdik. Bütün alkışlar size gelsin. Sizi çok seviyoruz. Her şey için teşekkür ederim. İyi ki varsınız” mektubu gönderirken, Umut Çelen isimli öğrenci, “Pandemiden dolayı okuluma gidemiyorum ama okulumu, öğretmenlerimi, arkadaşlarımı çok özlüyorum. Virüsün çabucak bitmesini istiyorum. Sizin görevinizin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ben de size yardımcı etmek için maskemi takıyorum, mesafemi koruyorum. Evden dışarıya da mecbur olmadıkça çıkmıyorum. Herkesin duyarlı olup sizin üzerinizdeki yükü hafifletmesini istiyorum. Size yardımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor ve sizleri çok seviyorum. Dualarım sizinle, Allah yardımcınız olsun. Allah hepimizi korusun. Sizleri çok seviyorum.


İlkokul 2. Sınıf öğrencisi Çınar Şengezer isimli öğrenci yazdığı mektubunda, “Sağlık çalışanı abi ve ablalarım. Uzun zamandır nöbetler tuttuğunuz için çok yorgunsunuz. Ama bu günler geçecek. Sizler sayesinde bizler ayaktayız. Size işinizde kolaylıklar dilerim. Sizleri çok seviyoruz.”


Öğrenciler tarafından gönderilen mektupları okuyan Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Özlem İnci gönderilen mektupları buğulu gözlerle okurken, duygu dolu anlar yaşadılar. Başhekim Togan, “Bakanlığımızın aşılama programı devam ediyor, tüm dünyada devam eden süreçte ulusal mücadelemizde en büyük etken evde kalmak ve gerekli tedbirleri uygulamaktı. Sevgili öğrencilerimiz de bu zor şartlarda eğitim hayatlarına uzaktan eğitimlerle devam ettiler. Onların sabırlarına da ayrıca hayranlığımızı ifade ediyorum. İnşallah yarıyıl tatilinden sonra yavaş yavaş olarak okullar açılır; onlar da okullarında yüz yüze eğitime başlayabilirler. Aldığımız bu güçlü tedbirlerle günlük normal hayatlarımıza dönebiliriz” dedi.


Başhekim Togan ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Özlem İnci, “Böyle zorlu bir süreçte miniklerimizden gelen bu mektuplar hepimize büyük bir moral ve motivasyon kaynağı oldu. Sağlığın ne kadar önemli olduğunu; her yaşta hepimizin yapabileceklerinin farkında olması çok güzel. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmenin ve kontrollü sosyal hayatın ne kadar önemli olduğunu miniklerimizin mektuplarıyla tekrar hatırladık. Nazik ve düşünceli davranışları için; her biri çok kıymetli olan çocuklarımıza, ailelerine ve bu mektupları bize ulaştıran saygıdeğer öğretmenimize sağlık çalışanlarımız adına çok teşekkür ediyoruz. Gelecek sizsiniz, iyi ki varsınız hepinizin minik ellerine, kocaman yüreğinize sağlık, sevgiyle sizleri kucaklıyor, gözlerinizden öpüyoruz” dediler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizlililer hafta sonu sanata doydu Denizli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde hafta sonu gerçekleşen, Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından oynanan müzikli güldürü tiyatrosu “Memleketin Kısmeti” ve Antalya Devlet Operası ve Balesi tarafından sahnelenen “7 Kocalı Hürmüz” müzikali binlerce Denizlili ile buluştu. Denizli Büyükşehir Belediyesi, sanatın ve sanatçının destekçisi olmaya devam ediyor. Son olarak Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi iki önemli oyuna ev sahipliği yaptı. Seyirci ile buluşan ve Haluk Işık tarafından yazılan, Aziz Nesin’in hayatından kesitlerin anlatıldığı ve Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Memleket’in Kısmeti” adlı müzikli güldürü tiyatrosu Fatma Yıldız Salonu’nda seyirciyle buluştu. Türkiye çağdaşlaşma tarihinin önemli isimlerinden olan Aziz Nesin’in 100. Yılı anısına bir vefa ve minnet borcu niteliğinde sahnelenen oyunda, Nesin’in öykülerinden yapılmış bir uyarlamadan öte, eğer Aziz Nesin bugün hayatta olsa, kendi gözünden memleketin bugünkü durumuna dair düşünceleri ve duyguları izleyici ile paylaşıldı. 7 Kocalı Hürmüz göz doldurdu 22 Aralık Pazar günü ise Sadık Şendil’in yazdığı, Antalya Devlet Operası ve Balesi tarafından sahnelenen “7 Kocalı Hürmüz” müzikali Özay Gönlüm Salonu’nda oynandı. Müzik, dans ve tiyatronun ahenkli birlikteliğiyle bestelenmiş ve kaleme alınmış bir eser olan “7 Kocalı Hürmüz” müzikali, ataerkil bir dünyada kıvrak zekâsı ve iş bitiriciliği ile birbirinin varlığından haberi bile olmayan altı kocasıyla, kendine açtığı alanda yaşam mücadelesi veren Hürmüz’ün dünyası sanatseverlerle buluştu. İki oyuna da binlerce Denizlili akın ederken sanat dolu bir hafta sonu yaşandı.
Ankara TİKA ve MATÜSİTEB’den Balkanlarda Türk Dili için ortak sempozyum Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) iş birliğiyle, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı kutlamaları kapsamında, "Balkanlarda Türk Dili ve Kültürü" sempozyumu düzenlendi. TİKA ve MATÜSİTEB iş birliğiyle, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı kutlamaları kapsamında, "Balkanlarda Türk Dili ve Kültürü" sempozyumu düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, TİKA ve MATÜSİTEB tarafından düzenlenen sempozyuma, Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, TİKA Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik, MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim, ülkedeki Türk siyasi parti, kurum ve kuruluşları temsilcileri ile Kuzey Makedonya, Türkiye, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Irak ve Romanya’dan şairler, akademisyenler ve gazeteciler katıldı. Sempozyumun açılışında konuşan Büyükelçi Ulusoy, Balkanlar’da Türk dili ve kültürünün korunması ve yaşatılması için bilgi ve tecrübe paylaşımının önemine dikkat çekti. Dilin öğrenilip, öğretildiğinde benliğin ve kültürün de korunabileceğini aktaran Ulusoy, Balkanlar’daki Türkoloji bölümlerinin Türk dilinin ve kültürünün doğru tanınmasına katkı sağladığını kaydetti. “Türkçe ve Türk kültürü, sanat ve edebiyatıyla Balkan halklarının gelenek ve göreneklerine önemli bir tesir bırakmıştır” TİKA Başkan Yardımcısı Çevik de Türklerin Balkanlarla olan ilişkilerinin erken Orta Çağ’dan itibaren başladığını ve Avarlar, Peçenekler, Kumanlar ile Moğol istilası sonrası Sarı Saltuk ve Türkmen aşiretleriyle devam eden bu bağların Osmanlı döneminde kalıcı hale geldiğini ifade etti. 20. yüzyılda süren etkileşim ve ilişkilerin günümüzde de canlılığını koruduğunu belirten Çevik, "Kuşaktan kuşağa aktarılan kültürel unsurlar, Balkanlar ile Türkiye arasındaki yakınlığın derinliğini gözler önüne seriyor. Türkçe ve Türk kültürü, sanat ve edebiyatıyla Balkan halklarının yaşam biçimlerine, gelenek ve göreneklerine önemli bir tesir bırakmıştır" dedi. MATÜSİTEB Başkanı İbrahim ise Balkanlar’da Türkçenin varlığını korumak ve Türkçeyi günlük yaşamın bir parçası haline getirmenin, gelecek nesillere aktarmanın büyük bir özveri, kararlılık ve sevda gerektirdiğini söyledi. Oturumlarda, Türk dili ve kültürünün Balkanlar’daki tarihi, gelişimi ve önemi gibi konular ele alındı. Oturum sonlarında konuşmacı akademisyenlere katılım belgeleri takdim edildi.