EKONOMİ - 09 Kasım 2024 Cumartesi 13:02

Milas’a ‘Seracılık Organize Tarım Bölgesi ‘

A
A
A
Milas’a ‘Seracılık Organize Tarım Bölgesi ‘

Milas’ın tarımsal kalkınmasını ve ekonomisini önemli ölçüde geliştirecek olan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen ‘Seracılık Organize Tarım Bölgesi’ için paydaş kurumların temsilcileri bir araya geldi.


Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık başkanlığında düzenlenen toplantıda, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Milas Seracılık OTB ile ilgili süreci değerlendirdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Milas İlçesi Avşar Mahallesinde projelendirdiği ve Muğla Valiliği’nin koordinasyonunda; Milas Kaymakamlığı, Milas Ticaret Odası, Milas Ziraat Odası ve Muğla Ticaret Borsası’nın katılımıyla hayata geçirilmesi planlanan Milas Seracılık OTB’nde sona yaklaşılıyor.


Toplantıda, Milas Organize Tarım Bölgesi ile ilgili son gelişmeler ele alınırken, topraksız tarım teknolojisi ile kurulacak modern seralarda birim alandan elde edilen ürün miktarını artırmak ve üretimde verimliliği sağlamak amacıyla oluşturulan projenin Milas’a ve Muğla’nın tarım ekonomisine canlılık getireceğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, GEKA desteğiyle hayata geçirilecek projenin kazanımları ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.


Milas OTB, bölgenin tarım ekonomisini canlandıracak


Milas OTB sayesinde bölgede yıllık 1.5 milyar TL değerinde tarımsal üretim yapılacağını ve daha da önemlisi, yüzde 75’i kadın olmak üzere bin 500 kişiye istihdam sağlanacağını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, "Coğrafi konumu, iklim avantajları, iç pazarın yanında ihracata yönelik kolay pazar imkanları ve turizm destinasyonlarına yakınlığı nedeniyle Milas’ta kurulması öngörülen organize tarım bölgesi, sadece bulunduğu ilçenin değil, ilimizin de tarım, sanayi ve ihracat potansiyelini hak ettiği seviyeye çıkaracaktır" dedi.


Milas Seracılık Organize Tarım Bölgesi-OTB hayata geçtiğinde, kümelenme faaliyeti ile düşük maliyetli, izlenebilir, marka değeri yüksek ve güvenilir bir tarımsal üretim sürecinin başlayacağını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, organize tarım bölgesi ile Milas ilçesinin yerleşim ve üretim alanlarının da birbirinden ayrılacağını kaydetti. OTB’nin üretim maliyetlerini düşürerek üretici karlılığını artıracağını, aynı zamanda pazar imkanlarını da geliştireceğini belirten Saylak, "Hem üreticiye, hem tüketiciye, hem topluma hem de çevreye artı değer kazandıracak çok yönlü bir projeyi hayata geçirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.


Milas OTB: Tam teşekküllü tarım sanayi bölgesi


Ar-Ge, İnovasyon ve eğitim merkezleri ile bütüncül olarak planlanan Seracılık Organize Tarım Bölgesinde; 27 adet sera parseli, 12 adet sanayi parseli, idari ve sosyal tesisler ile sağlık koruma bandı, park, yollar, arıtma tesisi ve yeşil alan yer alacak. Tesisin enerji ve ısınma ihtiyaçları içeride kurulacak güneş panelleri, biyogaz tesisi ve jeotermal kaynaklardan karşılanacak.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Afyon 2024 yılında denetlenen dolmuş sürücülerinin 3’de birine trafik cezası kesildi Afyonkarahisar’da polis tarafından 2024 yılı içerisinde toplu taşımada faaliyet gösteren dolmuşlara yönelik yapılan 6 bin 172 denetimde bin 914 minibüse cezai işlem uygulanırken, cezaların en fazla yolcu almak ve seyir halinde cep telefonu ile konuşmaktan dolayı kesildiği belirtildi. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri trafik güvenliğini ve vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak, yaşanan kazaları en aza indirmek amacıyla denetimlerini arttırdı. KGYS kameraları ile toplu taşımacılık yapan hat minibüslerine yönelik yapılan denetimlerde 2024 yılı içerisinde 6 bin 172 minibüsün denetlendiği, bin 914 minibüse cezai işlem uygulandığı kaydedildi. Yapılan denetimlerler ilgili kurumdan yapılan yazılı açıklamada, “Son 1 ay içerisinde 556 minibüs denetlenmiş, 359 minibüse 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun taşıma sınırı üstüne yolcu almak, seyir halinde cep veya araç telefonu ya da benzer haberleşme cihazlarını ele alarak kullanmak, kırmızı ışık kurallarına uymamak, yolcu indirme-bindirme kurallarına uymamak, taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasaklandığı bir trafik işareti ile belirtilmiş olduğu yerlerde duraklamak, emniyet kemeri bulundurulması zorunlu olan araçlarda emniyet kemeri bulundurmamak veya kullanmamak maddelerinden cezai işlem uygulanmıştır. Ayrıca minibüs şoförlerine ‘Trafikte Güvenli Seyahat ve Trafik Kuralları’ hakkında eğitim verilmesi planlaması yapılmış olup yıl boyunca eğitim planlamaları devam edecektir” ifadelerine yer verildi.
Erzincan Erzincan basınından POMEM Müdürü Yılmaz’a ziyaret İçişleri Bakanlığının 15.08.2024 tarihli atama kararı ile 26.08.2024 tarihinde Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü olarak göreve başlayan Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Yılmaz’a hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Göreve başlaması ile birlikte hayırlı olsun ziyaretleri devam eden POMEM Müdürü Yılmaz’a İHA Bölge Müdürü Ahmet Akbuğa, Sabah Gazetesi Muhabiri ve Kenthaber24 İnternet Haber Sitesi İmtiyaz sahibi Hasan Çakmak ile Radyo Tek imtiyaz sahibi Recep Yılmaz’da hayırlı olsun ziyaretine bulundular. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden POMEM Müdürü 1. sınıf Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Polis Meslek Eğitim Merkezinde 467 öğrenci olduğunu, hedeflerinin al bayrağın altında devletine, vatanına, milletine bağlı evlatlar yetiştirmek olduğunu söyledi. Teftiş Kurulu Başkanlığında görevli iken İçişleri Bakanlığının 15.08.2024 tarihli atama kararı ile 26.08.2024 tarihinde Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü olarak göreve başlayan Yılmaz; kariyerine, İstanbul Emniyetinde başladı. 1. sınıf Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Malatya ve Sakarya gibi illerde çeşitli rütbelerde görev yaptı. Bu süreçte gösterdiği başarılı görevlerde bulunan Hakan Yılmaz, tekrar İstanbul’a dönerek İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde önemli pozisyonlarda görev yaptı. 1. Sınıf Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz İçişleri Bakanlığının 15.08.2024 tarihli atama kararı ile 26.08.2024 tarihinde Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü olarak atandı.
Muğla Menteşe Belediyesi’nden çimento fabrikası için şeffaflık ve ortak akıl toplantısı Menteşe Belediyesi tarafından Bayır Deştin’de kurulması planlanan çimento fabrikası süreci ile ilgili geniş katılımlı teknik bir toplantı düzenlendi. Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ın başkanlık ettiği, İskender Alper Kültür Merkezindeki toplantıya, il genelindeki çevre grupları ve çevre platformlarının sözcüleri, TMMOB bileşeni meslek odalarının temsilcileri, Muğla Barosu Çevre Komisyonu üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Çevre Yönetim ve İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü yetkilileri, Belediye Meclis Üyeleri ve Kent Konseyi yönetimi katıldı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Gonca Köksal, çimento fabrikası ile ilgili hukuki süreç ve yürütülen mücadelenin geldiği noktaya ilişkin bilgilendirmede bulundu. Köksal, kenti ortak akılla yönetme ilkelerine bağlı olduklarını vurgulayarak sürecin şeffaf bir şekilde ilerletileceğinin altını çizdi. 50 kişinin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Köksal, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 28 Kasım’da yapılacak ÇED toplantısına yönelik bizden ve ilgili kurumlardan istediği kurum görüşümüzü ortak akılla şeffaf bir şekilde oluşturacağız. Ayrıca bu toplantıyı hukuksal ve bilimsel olarak yürütülecek sürecin yol haritasını oluşturmak için düzenledik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Köksal’ın konuşmasının ardından katılımcılar süreç ile ilgili fikir ve görüşlerini dile getirdi. Toplantı sonunda toplantıya katılan ilgili kişi ve kurumlardan yazılı olarak görüş bildirmesi istendi.