ASAYİŞ - 06 Ekim 2024 Pazar 19:47

Marmaris’te 13 düzensiz göçmen yakalandı

A
A
A
Marmaris’te 13 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tespit edilen fiber karinalı lastik bot içinde 13 düzensiz göçmen yakalandı.

Marmaris ilçesi açıklarında görevli Sahil Güvenlik Botu tarafından tespit edilen hareketli fiber karinalı lastik bot durdurulmuş ve içerisindeki 13 düzensiz göçmen (beraberinde 10 çocuk) yakalandı.

Bekir Tosun - Güldemet Kızıl

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Bal arısı zehri üretim kursu düzenlendi Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM), Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği iş birliği ile düzenlenen “Bal Arısı Zehri Üretim Kursu-5” gerçekleştirildi. Kursun teorik eğitiminin gerçekleştirildiği ilk günde etkinliğe; Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Figen Çalışkan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Naşit İğci, akademisyenler, araştırmacılar, arıcılar ve öğrenciler katılım sağladı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, DAGEM’in kuruluşu, faaliyetleri, araştırma projeleri, mobil arıcılık eğitimleri, arı farkındalığı oluşturmak için düzenlenen girişimcilik faaliyetleri, verilen eğitim ve kurslar, çalıştaylar ve resim yarışmalarından bahsetti. Üniversitemizin ilk markalı üretimi DAGEM Propolisi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Kekeçoğlu, yapılan her türlü faaliyet ve projede desteklerini esirgemeyen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’e teşekkür etti. Eğitimin ilk günü, Meral Kekeçoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Münir Uçak ve Öğr. Gör. Tuğçe Çarprazlı’nın anlatımıyla, “Bal Arısı Zehri Üretiminde Arı Anatomisi ve Fizyolojisi”, “Bal Arısı Zehri İçeriği”, “Bal Arısı Zehrinin Apiterapötik Etkisi”, “Bal Arısı Zehrinin Kullanım Alanları, “Doğru Bal Arısı Zehri Üretim Teknikleri”, “Bal Arısı Zehrinin Kalitesini Etkileyen Üretim Faktörleri” ve “Üniversitelerin Bal Arısı Zehrinin Ticarileşmesindeki Rolü” başlıkları altında gerçekleştirildi. İki gün boyunca düzenlenen kursun uygulamalı eğitimi ise; DAGEM’in Yığılca’daki uygulama merkezinde verildi. Eğitime, Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi personeli, farklı üniversitelerden gelen akademisyenler, bölge arıcıları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesinin bölgesel kalkınma çalışmalarının en önemli örneklerinden biri olan bu eğitim ile bölge arıcılığının geliştirilmesi ve üretimden pazarlamaya kadar süreçte yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlandı. Gerçekleşen uygulamalı eğitim ve yazılı sınav sonrasında başarılı arıcılara “Bal Arısı Zehri Üretim Sertifikası” verildi.
Düzce Düzce Üniversitesi’ne TEKNOFEST’te yoğun ilgi Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde 10. kez düzenlenen ve Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olarak bilinen TEKNOFEST’te paydaş kurum olarak yerini alan Düzce Üniversitesi, başarılı tanıtım organizasyonuyla göz doldurdu. Bu yıl Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda milyonlarca teknoloji tutkununu bir araya getiren ve Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda önemli rol oynayan Teknofest, 49 ana kategori, 127 alt kategoride Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarına sahne oldu. "TEKNOFEST ile Gelecek Sensin” temalı, ayakları yere basmayan festivalde girişimcilik, yenilik ve teknolojiyle özdeşleşen Düzce Üniversitesi standını TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar başta olmak üzere binlerce katılımcı ziyaret etti. Düzce Üniversitesi’nin nitelikli eğitim-öğretim faaliyetleri, bilimsel projeleri, başarıları, katma değerli bölgesel kalkınma çalışmaları ile fark oluşturan girişimcilik, inovasyon projeleri ziyaretçiler tarafından ilgi ve beğeniyle takip edildi. Bilimsel çalışmaları ve projeleri takdir topladı Tescilli arıya sahip tek üniversite olan Düzce Üniversitesi’nin Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nin (DAGEM) ulusal ve uluslararası çapta kabul görmüş arı ürünleri ilgi odağı oldu. MEKATEK Öğrenci Topluluğu’nun otonom aracı, Azak Hava Savunma Takımı’nın hava savunma sistemi ve orta irtifa roket konusundaki çalışmaları, Roket ve Uydu Teknolojileri Topluluğu’nun model uydu alanında geliştirdikleri ürünleri ve IEEE Topluluğu’nun kablosuz haberleşme projeleri çok takdir topladı. Düzce Üniversitesi ve paydaş kurumların tanıtım stantlarını ziyaret eden Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, TEKNOFEST’i, teknoloji ve bilime yönelik toplumda farkındalık oluşturan, gençleri buluş yapmaya teşvik eden ve cesaretlendiren, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olarak gördüklerini ifade etti. Rektör Nedim Sözbir, “TEKNOFEST’i; Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmaya büyük katkı sağlayan, milli teknoloji hamlesinin en önemli ayaklarından biri olan ve Türkiye Yüzyılı’nın inşasında gençlere ilham, cesaret ve milli şuur kazandıran bir organizasyon olarak çok önemsiyoruz. Üniversitemiz, ülkemizin teknoloji alanındaki gelişmesine destek vermek amacıyla TEKNOFEST’e katılım sağlamakta ve bu paydaşlığı gururla sürdürmektedir” ifadelerini kullandı.
İzmir Burak Gören: “Aliağa’da yıllardır kazanma alışkanlığımız var” Aliağa Petkimspor Başantrenörü Burak Gören, Darüşşafaka galibiyetinin ardından, "Aliağa’da yıllardır kazanma alışkanlığımız var" dedi. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde sezona harika bir giriş yapan Aliağa Petkimspor sahasında Darüşşafaka Lassa’yı 108-85 skorla mağlup etti. Aliağa Petkimspor Başantrenörü Burak Gören Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Karşılaşmayı değerlendiren Gönen, “Hiç bir maçtan önce böyle bir fark beklenmez. Sonuçta çok değerli koçların ve oyuncuların olduğu bir lig. Biz her maça çok ciddi ve iyi hazırlanmaya gayret ediyoruz. Böyle bir fark bekliyordum dersem yalan olur. Silas Melson, iki sene önce oyuncumuzdu ve çok şanssız bir sakatlık geçirmişti. İnşallah bir şeyi yoktur. Bu seneye oyuncular anlamında şanssızlıklarla başladık. Diğer bütün oyuncularımızla birlikte Silas’ın da çok çabuk dönmesini ve iyi olmasını istiyorum. Diğer bütün kardeşlerimize de buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Maça çok tutuk başladık. Özellikle savunma tarafında istediklerimizi yapamadık. İkinci periyodun ortasına doğru sert ve yıllardır alışılagelmiş basketbolumuza döndük. Tempoyu yükselttik ve bu sayede ilk yarı bitmeden skor üstünlüğünü aldık. İkinci yarıda tamamen domine ederek maçı kazandık. İlk galibiyet her zaman çok önemlidir. Aliağa’da yıllardır kazanma alışkanlığımız var. Bunu devam ettirdiğimiz için çok mutluyum. Rakibe bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.