TEKNOLOJİ - 11 Ekim 2024 Cuma 20:11

Bilim Parkını 2 ayda Bin 721 çocuk ziyaret etti

A
A
A
Bilim Parkını 2 ayda Bin 721 çocuk ziyaret etti

Menteşe’de çocukların bilimin ışığında teknolojiyi yakından takip etmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için kurulan Menteşe Belediyesi Çocuk Bilim Parkı’nı Ağustos ve Eylül aylarında Bin 721 çocuk ziyaret etti.


Geçtiğimiz yıl Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezinin de açılmasıyla dijital oyun kodlama ve tasarım eğitimleri de verilmeye başlanan Çocuk Bilim Parkı ziyaretçi akınına uğruyor.


Ağustos ve Eylül aylarında Bin 721 çocuk, bilim parkını ve robotik ve kodlama eğitim merkezini ziyaret etti. Eğitim öğretim döneminin başlaması ile Muğla’nın ilçelerinin yanı sıra, farklı illerden gelen çocukların da ziyaret ettiği bilim parkında, çocukların teknolojiye ve bilime yönlendirilerek dijital çağa uyum sağlayan bireyler olarak yetişmeleri hedefleniyor.


Menteşe Belediyesi Çocuk Bilim Parkı pazar ve pazartesi günleri hariç her gün 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. Parkı ziyaret etmek isteyen eğitim kurumları ise Menteşe Belediyesi’nin 0 252 214 48 80 numaralı telefonundan dâhili 5310’a bağlanarak randevu alabiliyorlar.



Bilim Parkını 2 ayda Bin 721 çocuk ziyaret etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Üçlü Danışma Kurulu, “Çalışma Hayatında Yargı Süreçleri” gündemiyle toplandı Üçlü Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde “Çalışma Hayatında Yargı Süreçleri” gündemiyle toplandı. Üçlü Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde “Çalışma Hayatında Yargı Süreçleri” gündemiyle toplandı. Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, toplumsal adalet ve huzurun temel gereklerinden biri olan yargı süreçlerini çalışma hayatı özelinde ele almak ve daha etkin çözümler geliştirebilmek için bir araya geldiklerini belirterek, "Çalışma hayatı; çalışanlarımızın emeğini, haklarını ve geleceğini şekillendiren bir alan olduğu kadar, ülkemizin ekonomik büyümesi ve toplumsal refahı için kritik bir önem ifade etmektedir. İşçi ve işveren tarafının beklentilerinin belirli noktalarda ayrışması çalışma ilişkilerinde zaman zaman uyuşmazlıklara ve sorunların çözülememesi sebebiyle yargı süreçlerine taraf olunmasına sebebiyet vermektedir. İşçi ve işverenlerimizin gerek bireysel gerek toplu iş hukukunda yaşadıkları hukuki uyuşmazlıklar adaletin hızlı, etkin ve hakkaniyetli bir şekilde tecelli etmesini gerektirmektedir. Amacımız; bu alandaki sorunları tespit ederek hukuki süreçlerin daha hızlı işletilmesini, işçi ve işverenlerimizin hak kayıplarını önleyici düzenlemelerin geliştirilmesini, yargı süreçlerini daha etkin hale getirecek yeni ve somut öneriler sunabilmektir” dedi. Özçelik, çalışma hayatındaki yargı süreçlerinin sosyal tarafların beklentilerini karşılayacak şekilde daha etkin ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasının temel öncelikleri olduğunu ifade etti. Sosyal taraflarla ortak çalışma kültürü ve işbirliği içerisinde hareket etmenin çalışma hayatını daha güçlü bir yapıya kavuşturacağına inandıklarına dikkati çeken Özçelik, “Bu anlayışla Üçlü Danışma Kurulu gibi mekanizmalarla istişare kültürümüzü güçlendiriyor ve dayanışma ruhumuzu daha ileri bir seviyeye taşımaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Toplantıya; Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Irgat, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç katıldı.