ÇEVRE - 19 Aralık 2024 Perşembe 14:01

Başkan Köksal: “Güvenli ve modern yollar için çalışıyoruz”

A
A
A
Başkan Köksal: “Güvenli ve modern yollar için çalışıyoruz”

Menteşe Belediyesi hem kırsal hem de merkezde yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Daha güvenli ve konforlu yollar hedefiyle yürütülen çalışmalar kapsamında belediye ekipleri 2024 yılı içerisinde toplam 12 bin 970 metrekare kilit parke taşı kaplama, 5 bin 960 metrekare beton yol kaplama, 21 kilometre yol açımı ve 437 kilometre yol düzenleme çalışması yaptı. Ayrıca su baskınlarına karşı 50 kilometrelik şarampol ile drenaj hattı temizliği, 21 kilometrelik imar yolu açılımı ve 70 kilometrelik yolda çakıllama çalışması tamamlandı.


Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, çalışmaların merkez ve kırsal ayrımı yapılmadan öncelik sırasına göre yürütüldüğünü ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu:


“Güzel şehirler sadece binalar, meydanlar ve caddeler ile vücut bulmaz. Şehirler çevresiyle, parklarıyla ve yollarıyla da çağdaş ve güvenli olmalıdır. Menteşe Belediyesi olarak kırsal da ve şehir merkezinde daha güvenli ve konforlu yollar hedefiyle çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu kapsamda 2024 yılı içerisinde toplam 12 bin 970 metrekare kilit parke taşı kaplama, 5 bin 960 metrekare beton yol kaplama, 21 kilometre yol açımı ve 437 kilometre yol düzenleme çalışması yaptık. Su baskınlarına karşı da 50 kilometre şarampol ve drenaj hattı temizliği gerçekleştirirken, 21 kilometre imar yolu açtık ve 70 kilometre yolda da çakıllama çalışması tamamlandık. Yollar sadece bir ulaşım aracı değil, aynı zamanda ilçemizin çağdaş yüzünü yansıtan önemli bir unsurdur. Bu bilinçle ekiplerimiz, yol yapımı ve bakımının yanı sıra okul, cami, spor kulüp ve kamu binalarında da çalışmalar yapıyor. Ayrıca bugüne kadar 42 mahallede tamamlanarak halkın hizmetine sunulan çok amaçlı sosyal alanların örneklerini Özlüce ve Bozyer Mahallelerinde de hayata geçirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”


Başkan Köksal, 2024 yılında kamu kurumlarından gelen talepler doğrultusunda 18 okul, 9 cami, 5 spor kulübü ve 9 kamu binasında da onarım çalışması gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.



Başkan Köksal: “Güvenli ve modern yollar için çalışıyoruz”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce 80 yaşındaki hastaya koroner baypas ameliyatı yapıldı Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği, başarılı ameliyatlarına devam ediyor. Tıkalı üç damara yapılan baypas işlemiyle 80 yaşındaki hasta hayata yeniden döndü. Göğüste sıkışma ve nefes darlığı şikayeti olan 80 yaşındaki Ü.G., Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu. Kardiyoloji Kliniği’ne sevk edilen hastaya yapılan koroner anjiyografi sonucunda üç damarının tıkalı olduğu anlaşıldı. Koroner baypas ameliyatı olması kararı alınan hasta, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Yiğit Tanrısever ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Tıkalı üç damarı başarılı bir operasyonla açılan hastanın sağlık durumunun iyi olduğu ve kısa süre içerisinde taburcu edileceği bildirildi. Baypas ameliyatının ileri yaşlarda yüksek riskli bir ameliyat olduğuna dikkat çeken Dr. Tanrısever, "Yapılan tetkiklerde kalbe giden üç damarının tıkalı olduğu tespit edilen 80 yaşındaki hastamızı başarılı bir ameliyat ile yeniden hayata döndürdük. Hastanemizin imkanları sayesinde riskli grup hastalarımıza koroner baypas ameliyatını başarıyla uygulayabiliyoruz. Çalışmalarımızı her zaman bir üst seviyeye taşıyarak halkımıza kaliteli hizmet vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Aldığı sağlık hizmetinden memnuniyetini dile getiren Ü.G., tedavisinde emeği geçen tüm sağlık personeline teşekkür etti.
Erzincan Erzincan’da iftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti: "Kesme kadayıf tatlısı" Erzincan’ın yöresel tatlıları arasında yer alan ve coğrafi işaretli Erzincan kesme kadayıf tatlısı, Ramazan ayında yoğun talep görüyor. 2021 yılında "Erzincan kesme kadayıfı" ismiyle Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenen ve Mahreçli Coğrafi İşaret Belgesi alan tatlı, yörenin asırlık lezzetleri arasında yer alıyor. Asırlardır sofraları süsleyen tatlı Ramazan ayında iftardan sonra olmazsa olmazlardan. Yöre insanı tarafından üretilen tereyağı, süt, şeker ile yoğrulan hamur, yufka haline getirildikten sonra elde bıçakla kesilerek tel tel haline getiriliyor. Daha sonra, bakır tepsiye konulan kadayıfın üzerine yine bölgede yetişen cevizlerden bolca bırakılan kadayıf, tereyağı sürüldükten sonra fırında kısık ateşte pişiriliyor. Şerbetli olmasına rağmen tüketiciler tarafından hafif bir tatlı olduğu söylenirken özellikle iftardan sonra yenildiğinde rahatsız etmediğini ifade ediyor. Erzincan’da uzun yıllardır kadayıf üreticiliği yapan Fatma Ballı, 3 kişi başladıkları işletmede 40 kişi çalıştıklarını, tescil almak için de uzun uğraş verdiklerini anlatarak, "2005 yılında bu işe girdik eşimle beraber. O zaman 3 kişiydik, şimdi 40 kişiyiz. Erzincan’ın tanınmış ürünü kesme kadayıfı üretiyoruz. Ramazan ayı geldi ve üretimimiz daha fazla arttı. İftar sofralarının vazgeçilmezi kesme kadayıf üretiyoruz. 2019 yılında kadayıfa tescil için başvuruda bulunduk. 2021 yılının mayıs ayında bize cevap geldi ve Erzincan’ın tescilli ürünü oldu" dedi. ‘Dökme kadayıf gibi yapılmıyor’ Kesme kadayıfın tarifi hakkında İHA muhabirine bilgi veren Ballı, "Hamurunda diğer kadayıflar gibi değil de farklılığı; içerisinde süt, yağ, yumurta, karbonat, sirke ile yoğuruyoruz. Daha sora açıp kesiyoruz. Diğer dökme kadayıflar gibi değildir. Biraz meşakkatlidir. Daha sonra tepsiye tere yağı ile yayıp cevizle süsleyip ikram ediyoruz" diye konuştu. ‘‘Ramazan ayında üretim hızlandı, bayrama yakın yoğunluk artar’ Üretici Fatma Ballı, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte üretimin hızlandığını bayrama yakın daha da artacağını belirterek, "Ramazan ayında daha fazla iftar sofralarını süslüyor. Bayrama yakın daha fazla insanlar birbirlerine ikram ettiği için yoğunluğumuz daha fazla olacak" ifadelerini kullandı.