ASAYİŞ - 18 Ekim 2024 Cuma 09:48

Başkan Köksal: “Doğu ve batı yönünde kontrol sağlandı”

A
A
A
Başkan Köksal: “Doğu ve batı yönünde kontrol sağlandı”

Muğla’nın Menteşe ilçesinde sabaha karşı çıkan orman yangınına müdahale devam ederken, yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal; "Doğu ve batı yönünde kontrol sağlandı” dedi.



Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, Gökova Turnalı mevkiinde 03.30 sıralarında çıkan orman yangınlarına yapılan müdahaleyi yerinde incelemek üzere sabahın erken saatlerinde yangın bölgesine gitti. Bölgede yapılan söndürme çalışmaları ile ilgili yetkililerden bilgi alan Köksal, evleri yangından etkilenen vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Menteşe Belediyesi’ne bağlı 4 su tankeri ve personeller, yangın söndürme çalışmalarına destek vermeye devam ederken, yangını söndürme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Başkan Köksal; "Dünden bu yana Muğla’mızın birçok noktasında yangınlar çıktı. Sabaha karşı 3.30’da Menteşe ilçemiz Turnalı bölgesinde yerleşim alanına çok yakın noktadan çıkan yangın rüzgârın da etkisiyle hızla yayıldı dağlık bölgeye doğru. Doğu ve batı yönünde kontrol sağlandı şuanda. Evleri zarar gören vatandaşlarımızı ziyaret ettik, geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bir daha bu yangınların yaşanmamasını diliyorum. Bütün ekiplere sahadaki kolaylıklar diliyorum" dedi.



Başkan Köksal: “Doğu ve batı yönünde kontrol sağlandı”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa Büyükşehir’den annelere özel ücretsiz ulaşım Manisa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik hizmetlerine bir yenisini daha ekliyor. Başkan Ferdi Zeyrek’in seçim döneminde sözünü verdiği Anne Kart uygulaması başladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in seçim döneminde sözünü verdiği ‘Anne Kart’ projesi uygulamaya başladı. Annelerin sosyal hayata katılımını arttırmak, aile ekonomisine katkıda bulunma hedefi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Anne Kart’ projesinde, anneler kartlarını alarak uygulamadan faydalanmaya başladı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Murat Kul, ‘Anne Kart’ projesinin, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in seçim öncesinde annelere verdiği söz olduğunu hatırlattı. Kul, “Bu sözü başkanımızın talimatı ve destekleriyle yerine getirdik. ‘Anne Kart’ları, annelerimize dağıtmaya başladık. Proje kapsamında Manisa il genelinde yaşayan 0-5 yaş arasında çocuğu olan hak sahibi annelere ‘Anne Kart’ları aylık 60 biniş olarak yüklenecek. Annelerimiz her ay 60 biniş hakkı tanınan kartlarını ücretsiz olarak kullanabilecekler. Annelerimizin yapması gereken, Manisa Büyükşehir Belediyesinin sitesinde bulunan sosyal yardım bölümüne girerek ‘Anne Kart’ başvurusunda bulunmaları olacak. Başvuru sonrasında bizim sosyal inceleme ekiplerimiz annelerimizin durumlarını inceleyecekler. Hak sahibi olan annelerimize fotoğraflı bir şekilde ‘Anne Kart’larının teslim edilmesiyle uygulamamız başlamış oldu. 0-5 yaş arası çocukları olan hak sahibi annelerimiz, herhangi bir ücret ödemeden bu hizmetten faydalanmaya başlamış oldu" dedi. Kartını teslim alan anne Özlem Sönmez, “Anne Kart için başvuru yaptık. Aradılar, kartımızı almak için geldik. Anne Kart çok güzel bir uygulama. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e teşekkür ederiz. Anneler için iyi oldu. Ayda 60 biniş yapabileceğiz” dedi. Abdülhakim Kurt ise “Çok olumlu bir çalışma. Özellikle annelerin çocuklarını yetiştirirken hastaneye gitmeleri, çocuklarını sosyal donatılara götürürken ulaşımda sağladığı kolaylıklardan dolayı bir dede olarak, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e teşekkürlerimi sunuyorum. Gelinim burada, İstanbul’da da kızım bu uygulamadan faydalanıyor. Belediyemize bu çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Pazaryeri’nde buluştu Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, sezonun açılış toplantısını Pazaryerispor Kulübü ev sahipliğinde ilçede düzenledi. Her ay farklı bir spor kulübü tarafından organize edilen istişare toplantısında, kulüpler arası iş birliği, sezon planlamaları gibi konular ele alındı. Pazaryerispor Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı etkinlikte, sporun ve amatör spor kulüplerinin önemi vurgulanırken, katılımcılar arasında fikir alışverişi yapıldı. Bilecik’teki amatör spor faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve desteklenmesi görüşüldü. "Belediyeler olarak bizler yılmadan, gençlerimize, çocuklarımıza spor alanında hizmet etmeye devam edeceğiz" Toplantının açılış konuşmasını Pazaryeri Spor ve Belediye Başkanı Zekiye Tekin, "Hepsi bizim için birer kardeş olan spor kulüplerimizin başkan ve yöneticilerini Pazaryerinde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Ben tüm kulüplerimizi Pazaryeri spora kardeş kulüp ilan ediyorum. Belediyeler olarak bizler yılmadan, gençlerimize, çocuklarımıza spor alanında hizmet etmeye devam edeceğiz. Bir çocuğumuzu bile kötü alışkanlıklardan kurtarsak bu toplum için bir kardır. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi. Bilecik Valisi Şefik Aygöl ise, "Spor, sadece fiziksel gelişim değil, aynı zamanda disiplin, sorumluluk ve takım ruhunu aşılayan önemli bir araçtır. Gençlerimiz, spor sayesinde kötü alışkanlıklardan uzak durarak, sosyal bağlarını güçlendirecek ve hem kendilerine hem de topluma faydalı bireyler olarak yetişeceklerdir” dedi.
Mersin Polisin titiz çalışması olayı ortaya çıkardı: Azmettirici kadın çıktı, 2 şüpheli tutuklandı Mersin’in Erdemli ilçesinde uyuşturucuyla ilgili ihbarda bulunan muhtarın aracı ile evini kurşunlayan, bir şahsı da silahla darp edip yağmalayan şüpheli ile azmettirici kadın, polisin titiz çalışmasıyla yakalanarak tutuklandı. Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde uyuşturucu ile mücadele kapsamında sürekli bilgilendirme yapan ilçeye bağlı Türbe Mahallesi Muhtarı Ali Salma’nın evi ve aracı kurşunlandı. Olayın ardından Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, çalışma yaptı. Polisin titiz çalışmasında muhtarın ev ve aracının kurşunlanma olayını gerçekleştiren şüphelinin Y.K. olduğu, azmettirenin ise kocası uyuşturucu madde ticareti suçundan tutuklanan N.T. olduğu belirlendi. Şüphelinin bir kişiyi daha silahla darp edip yağmalama yaptığını ortaya çıkaran polis operasyon düzenledi. Operasyonda, 2 şüpheli de yakalandı. Emniyette işlemleri tamamlanan 2 şüpheli ’uyuşturucu madde ticareti yapma, tehdit, silahlı yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan 2 şüpheli de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Evi ve aracı kurşunlanan muhtar Ali Salma, "Mahallemizde uyuşturucuya karşı duyarlı bir çalışma yaptık. Bu çalışmamızdan rahatsız olan bazı kişiler gece yarısı geldi evimizi, aracımızı kurşunladı. Emniyet güçlerimiz de bunları yakalayıp tutuklanmasını sağladı. Emniyet güçlerimize teşekkür ediyorum" dedi.