YEREL HABERLER - 24 Mart 2012 Cumartesi 08:49

GÖCEK`TE 2 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU

A
A
A
GÖCEK`TE 2 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU

Fethiye`nin Göcek Beldesinde düzenlenen fidan dikme şenliğinde 2 bin adet sığla fidanı toprakla buluşturuldu.
Göcek beldesi eski orman deposu alanında yapılan fidan dikme şenliğine Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır, Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, Göcek Jandarma Karakol Komutanı Ahmet Tahta, Göcek Sahil Güvenlik Bot Komutanı Ali İhsan Altunbay Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Fethiye Müftüsü Ömer Faruk Bilgili öğrenciler ve çok sayıda Göcek halkı katıldı.
Şenlik havasında geçen fidan dikme töreninde bir konuşma yapan Fethiye Orman İşletme Müdürü Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, ormanların bizlere lazım olduğu kadar bizden sonraki nesiller içinde vazgeçilmez olduğunu belirterek, ``Dikeceğimiz her fidan hem kendimiz hem de gelecek nesiller için bir umut kaynağı olacaktır. Umutlarımız ve yarınlarımız olan öğrencilerin doğa sevgisi, orman sevgisi ve ağaç sevgisi ile büyüdüklerini görmek gelecekte daha parlak günlerin bizleri beklediğinin en büyük göstergesidir`` dedi. Konuşmasında 2012 yılı Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Ormanları ve Fethiye Ormanları için FSC Sertifikasyon yılı olacağını söyleyen Gürhan Zorlu, ``Ormanlarımız ve doğal güzelliklerimiz dünya üzerinde bir marka. Bu markayı tescillendirip belgelendirmediğiniz sürece bunun Uluslar arası arenada bir anlamı yok. Bu konuda adaylık sürecimizi başlattık`` dedi.
Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır ise üç yıl önce bu alanın günübirlik piknik alanı olarak belediyeye tahsis için başvurduklarını söyleyerek, ``Talebimiz çeşitli nedenlerle ötelenmişti. Sanırım bugün dikilen her bir fidan her bir ağaç resmi olmasa da bu güzel yerin yaşayanlar için yarınlarda ayrı bir renk taze bir nefes olacak. Bizde burayı mesire yeri olarak kullanabileceğiz. Böylece resmi bir kimlik kazandırmış olacağız`` diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından protokol, öğrenci ve davetlilerin katılımıyla 2 bin adet sığla fidanı şenlik havasında toprakla buluşturuldu. Bayram havasında geçen fidan dikme şenliğinde öğrencilere ve halka ormanların korunması bilinci aktarıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Regaip Kandili’nde, Demirci’de ustalara vefa ziyareti Manisa’nın Demirci ilçesinde Belediye Başkanı Erkan Kara, Regaip Kandili dolayısıyla ilçede yıllardır mesleklerini sürdüren sanatkâr ve ustaları iş yerlerinde ziyaret etti. Kandilin manevi atmosferinde gerçekleşen ziyaretlerde Başkan Kara, esnafların ellerini öperek sohbet etti ve hayır dualarını aldı. Demirci’nin köklü mesleklerini yaşatan ustalarla bir araya gelen Başkan Kara, ziyaretleri kapsamında Helvacı İhsan Akgün, Terzi Yaşar Öztemel, Çan Ustası Mustafa Sabancı, Nal Ustası Zabit Çoban, Semerci Ustası Mehmet Ali Ağaçcı ile 57 yıldır berberlik mesleğini sürdüren Hasan Erşahin’i iş yerlerinde ziyaret etti. Ziyaretlerde ustaların meslek hayatları, geçmişten günümüze Demirci’de esnaflık kültürü ve kaybolmaya yüz tutan zanaatlar üzerine sohbet eden Başkan Kara, el emeği ve alın terinin toplumun temel değerleri arasında yer aldığını ifade etti. Başkan Kara, sanatkârların ilçenin kültürel mirasının yaşatılmasında önemli bir görev üstlendiğini vurguladı. Regaip Kandili’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirten Başkan Kara, bu mübarek gecenin vesilesiyle ustaların yanında olmak istediklerini söyledi. Belediye Başkanı Erkan Kara ziyarette ustalara ve sanatkarlara günün anısına fincan takımı hediye etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren esnaflar ise Başkan Kara’ya teşekkür ederek, kandil dolayısıyla yapılan bu anlamlı ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Başkan Kara, ziyaretlerin sonunda tüm esnafın ve vatandaşların Regaip Kandili’ni tebrik ederek, kandilin ilçeye, ülkeye ve İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.