GENEL - 24 Haziran 2023 Cumartesi 11:36

Belediye ekiplerinin bayram mesaisi

A
A
A
Belediye ekiplerinin bayram mesaisi

Yaklaşan Kurban Bayramı’nın huzurlu bir ortamda geçmesi için Bodrum Belediyesi ekipleri, çalışmalarına bayram boyunca da devam edecek.

Yaklaşan Kurban Bayramı’nın huzurlu bir ortamda geçmesi için Bodrum Belediyesi ekipleri, çalışmalarına bayram boyunca da devam edecek.


Bodrum’un geleceğinin, denizlerinin, doğasının korunması adına Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce başlatılan altyapı çalışmalarında sona yaklaşılırken 9 günlük bayram tatilinde ilçe sakinlerinin ve gelen misafirlerin bayramı en iyi şekilde geçirmeleri için belediye ekipleri, yine 24 saat kesintisiz görev başında olacak.



Kanalizasyon sistemi, elektrik ve internet hatlarının yenileme çalışmaları çerçevesinde ilçe genelinde süren çalışmalardan kaynaklanan ve toparlanma sürecine girilen dönemde üstyapı çalışmaları için Bodrum Belediye Fen İşleri ekipleri cadde ve sokaklarda çalışmalarını sürdürüyor.



Çağrı merkezi vatandaşları dinleyecek


Vatandaşların taleplerine cevap vermek için ulaşabilecekleri “444 00 48” numaralı Bodrum Belediyesi Çağrı Merkezi hattı bayram boyunca da günün her saatinde çağrılara cevap vererek gelen şikayetleri ilgili kurum ve müdürlüklere iletecek.



Tüm birimler teyakkuzda olacak


Bodrum Belediyesi Fen İşleri, Destek Hizmetleri, Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri, Zabıta, Veteriner Hizmetleri, Basın Yayın Halkla İlişkiler, Kültür Sosyal İşleri müdürlükleri 9 gün boyunca yarımada genelinde 1250 personel ile yapılan planlamalar çerçevesinde denetim ve hizmetlerini sürdürecek.


Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü, 7440 Sayılı Kanun çerçevesinde borçların yapılandırılması için vatandaşların başvurularını almak için 26-27 Haziran günleri görev başında olacak. Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı büro ve vezneler, 26 Haziran Pazartesi tam gün, 27 Haziran Salı günü ise saat 13.00’e kadar açık olacak.



Kurban kesim noktaları halkın hizmetinde olacak


Bodrum Belediyesi denetim ve kontrolünde, 3 bölgede (Kızılağaç-Yalıkavak-Kadıkalesi) kurban kesim noktaları oluşturuluyor. Vatandaşların sağlıklı, hijyenik ve modern bir şekilde kurban kesimi gerçekleştirebilmesi için gerekli hazırlıklarını sürdüren ekipler, kurban derilerinin Türk Hava Kurumu için toplanmasına da destek olacak.



Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kurban Bayramı’nın huzurlu, mutlu ve Bodrum kadar güzel geçmesi için 24 saat esasıyla, hassasiyetle çalışmalarını sürdüreceklerini belirtirken, “İlçemizde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışma arkadaşlarımızla birlikte büyük çaba sarf ediyoruz. 9 günlük bayram tatili boyunca da bu çalışmalarımız devam edecek. Tüm vatandaşlarımızın ve misafirlerimizin huzurlu bir tatil geçirmelerini sağlamak için vardiyalı bir şekilde çalışacağız. Kurban Bayramı’nın kentimizde ve ülkemizde mutluluk, sağlık ve umut dolu geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kar balığa yaradı Kayseri’de Su Ürünleri Mühendisi olarak görev yapan Ali Akçakaya, kar yağmasının balığı olumlu şekilde etkilediğini söyleyerek, “Mevsim normalleşince balıklarda normalleşti” dedi. 2024 yılında keyifli bir balık sezonunun geçtiğini dile getiren Su Ürünleri Mühendisi Ali Akçakaya, kar yağışının balığı olumlu yönde etkilediğini söyledi. Havaların soğuk olmasının balığın kalitesini artırdığını söyleyen Akçakaya, “Uzun zamandan beri böyle beklenmedik bir yağış vardı. Buna da tabi ki mevsim normalleri diyebiliriz. Mevsim normalleşince balıklarda normalleşti. Bu sene güzel keyifli bir balık sezonu geçiyor. Palamut bolluğu hala devam ediyor. Palamutta keyifli zamanlar yaşandı. Hala da yaşanmaya devam ediyor. Güzel, lezzetli ve fiyatları makul. Diğer ürünlere, diğer gıda ürünlerine bakacak olursak, şu anda fiyatlar normal seyrinde. Kışın kendini göstermesiyle beraber balıklar tabi ki biraz daha etkilendi. İyi bir şekilde etkilendi. Balığın lezzetini, yağlılığını etkiledi. Boylarıyla, her şeyiyle kıvamına geldi. Ülkemizde genellikle çıkan balıklardan hamsi, istavrit, çinekop, sarıkanat, palamut, barbun ve mezgit balığı gibi balıklar kış dönemlerin de çok daha yoğun bir şekilde çıkıyor. Şu anda da en lezzetli zamanı. Mevsim şartları da balığın lezzetini etkiliyor. Havaların soğuk olması balığın kalitesini artırıyor” ifadelerini kullandı. Vatandaşların balığa olan ilgisi çok yoğun. Vatandaşların balığa olan ilgisinin yoğun olduğunu ancak başka ülkelere göre az balık tüketildiğini belirten Akçakaya, “Hala 9 buçuk, 10 kilo arasında bir tüketimimiz var. Yani başka ülkelerdeki tüketime baktığımız zaman ‘biz hiç balık yemiyoruz’ diyebilirim. Fiyatlar günlük değişiklik gösteriyor. Bazen yükselebiliyor. Bazen de düşebiliyor. Bunun sebebi de balıkların çok yoğun olarak tutulmasıyla, az tutulması arasında arz-talep dengesine göre değişiyor. Vatandaşlarımız balığın fiyatının artmasını ya da düşmesinin satıcılardan kaynaklandığını düşünüyorlar. Ancak bu durum ondan kaynaklanmıyor. Bugün 100 kilo balık çıktığı zaman oluyor. Bin-2 bin kasa balık çıktığı da oluyor. Tabi buna göre de fiyatlar değişikli gösteriyor. Hamsi 150 TL ile 250 TL arasında değişiklik gösteriyor. Tam bir rakam söyleyemiyorum. Çünkü balığı boyu, kalitesi fiyatını etkiliyor. Palamut balığında da aynı şekilde. Boyuna göre fiyatlar değişiyor. 90 TL’den başlayan palamut balıkları 175 TL’ye kadar çıkabiliyor. Vatandaşlara tavsiyem; doğru balık, kaliteli balık, mevsiminde balık en lezzetli balık” şeklinde konuştu.
Giresun Giresun’da fındık verimini artıracak eğitim düzenlendi Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından fındık üreticilerine yönelik budama eğitimi tamamlandı. Tarım arazilerinin yüzde 78’inde fındık yetiştiriciliği yapılan Giresun’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, verimliliği artırmak amacıyla budama eğitimi düzenledi. Düzenlenen eğitim sonunda 19 üretici sertifika aldı. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Giresun Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen 40 saatlik eğitim sonunda 19 üretici sertifika almaya hak kazandı. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Fındık verimini artıran en büyük işlemlerin başında budama gelmektedir. Budamayı, gübreleme, zirai mücadele ve doğru kurutma yaparak fındığımızda aflatoksin oluşumunu önlemektir. Üreticilerimiz ile yaptığımız yayım çalışmalarında en çok budama ile ilgili talepler gelerek kurs açılması ile ilgili talep oluşmuştur.Talep doğrultusunda açtığımız kursa, 21 üretici başvuruda bulunurken, 19 üretici başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı. Fındık Yetiştiriciliğinde Genç Çiftçilere Yönelik Budama Eğitim ve Yayım Projesi, Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bahçesinde uygulamalı olarak sonlandırıldı.Eğitime, 19 üreticinin yanı sıra, ildeki fındık üreticilerine hizmet veren 25 tarım danışmanı da katıldı. Bu eğitim sayesinde, tarım danışmanları aracılığıyla bin 500 üreticiye dolaylı olarak ulaşılması hedefleniyor” denildi.
Şanlıurfa Şanlıurfa’da “Zaman Tünelinde Öğretmenlere Müze Konseri” etkinliği düzenlendi Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen “Zaman Tünelinde Öğretmenlerimize Müze Konseri” adlı etkinliğin ilk etabı, 13 ilçeden gelen öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışı, müzik öğretmenlerinin eşliğinde gerçekleştirilen müzik dinletisiyle yapıldı. Dinleti sırasında, işitme engelliliğe dikkat çekmek amacıyla işaret diliyle yapılan anlatımlar da katılımcılar tarafından büyük ilgiyle izlendi. Katılımcılar, müzik ve işaret diliyle yapılan bu özel performansla unutulmaz bir deneyim yaşadılar. Müzik dinletisinin ardından, öğretmenlere Şanlıurfa Müzesinde gezi düzenlendi. Müze gezisi sırasında, öğretmenlere müzelerde nasıl aktif çalışmalar yapabileceklerine dair bilgiler verildi. Bu çalışmaların, öğrencilere kültürel mirası tanıtma ve onları aktif bir şekilde müze deneyimine katılmaya teşvik etme amacı güttüğü vurgulandı. Etkinlik, aynı zamanda Şanlıurfa’daki Mevsimlik Tarım İşçisi Ailelerinin çocuklarına eğitim desteği sağlamayı hedefleyen “Okul Destek Platformu”na gönüllü olarak katılan öğretmenler ve 13 ilçedeki Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro öğretmenlerinin katılımıyla devam etti. Katılımcılar, platformun faaliyetleri ve öğretmenlerin bu süreçteki rolü hakkında bilgilendirildi. Yemek programında ise etkinliğe katılan öğretmenlere hitaben Bakan Danışmanı Mine Ekici ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu birer konuşma yaptı. Konuşmalarında, eğitimin önemi ve öğretmenlerin rolü üzerinde durarak, etkinliğin önemine değinildi.