EĞİTİM - 03 Kasım 2021 Çarşamba 17:57

Üniversite ile GEKA arasında yatçılık sektörüne ara eleman protokolü

A
A
A
Üniversite ile GEKA arasında yatçılık sektörüne ara eleman protokolü

Denizcilik sektörünün ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını karşılamak için MSKÜ Bodrum Denizcilik MYO Müdürlüğü tarafından geliştirilen ‘Mavi Nesil: Denizcilik ve yatçılık sektöründe eğitim, beceri ve istihdam edilebilirliği geliştirme merkezi’ projesinin protokolü imzalandı.

Denizcilik sektörünün ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını karşılamak için MSKÜ Bodrum Denizcilik MYO Müdürlüğü tarafından geliştirilen ‘Mavi Nesil: Denizcilik ve yatçılık sektöründe eğitim, beceri ve istihdam edilebilirliği geliştirme merkezi’ projesinin protokolü imzalandı.


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senato salonunda gerçekleştirilen imza törenine Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, proje paydaşları ve rektör yardımcıları ile Bodrum Denizcilik MYD Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli katıldı.


İmza töreninde konuşan Muğla Valisi Orhan Tavlı, yatçılık sektörünün ara elaman ihtiyacının karşılanması açısından projenin çok önemli olduğunu ve yat sektörünün ara eleman ihtiyacının Bodrum Denizcilik MYO tarafından karşılanması için önemli bir adım olacağını belirtti.


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise sektör ile Üniversite arasındaki işbirliği protokollerini büyük önem verdiklerini belirtti. Rektör Çiçek, “Farklı odaların, farklı sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği çok güçlü bir proje olarak görüyorum bunu. Bu proje ile ilgili uzun süredir çalışıyoruz. Bu konuda sektörden de talepler gelmişti. Çok güçlü bir proje hazırladık. Bu proje ile belli bir oranda engelli bireylerimizi de iş sahibi yapacağız. Başta Sayın Valimiz olmak üzere bu projeye emek veren herkese teşekkür ediyorum. Türkiye’nin 2023, 2071 hedeflerine ulaşmasında büyük katkı sunacağını umuyorum” dedi.


Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye uygun bulunan proje ile denizcilik, yat imalatı ve yat turizm sektörü için ihtiyaç duyulan iş gücü potansiyeline sahip bireylerin, bir iş bulabilecek, işini koruyabilecek, geliştirebilecek ve değişim halinde uyum sağlayabilecek, denizcilik sektörünün ihtiyaç duyduğu çeşitlilikte ve kabiliyette nitelikli personel ve ara eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik uygulamalı mesleki eğitim verecek birim oluşturulacak.


Boya, Kaynak, Elektrik-Elektronik, Ahşap-Kompozit, Makine ve Teçhizat, Bilgisayar, Yat hizmetleri, Denizde güvenlik olmak üzere 7 adet farklı alanlarda uygulamalı mesleki eğitim atölyesi hayata geçirilecek. Denizcilik sektörünün ihtiyaç duyduğu çeşitlilikte ve kabiliyette nitelikli personel ve ara eleman ihtiyacını karşılayarak istihdam edilebilirliğin arttırılması, denizcilik sektörü kapsamında bilgilendirme, danışmanlık ve istihdam imkanları için web portalı kurulması amacıyla altyapı ve atölyeler oluşturulacak.


Proje uygulama alanı ve altyapı tesisleri MSKÜ Bodrum Denizcilik MYO’nun yer aldığı Bodrum Ortakent Kampüsünde gerçekleştirilecek. Proje ortakları arasında Bodrum Kaymakamlığı, Muğla’ya Hizmet Vakfı, Bodrum Belediyesi, Ören Yat Kooperatifi, Bodrum Ticaret Odası yer alıyor. Ayrıca, projeye İMEAK Bodrum Deniz Ticaret Odası da, dış destekçi olarak mali destekte bulunacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "Regaib Kandili, bizlere manevi bir yenilenme fırsatı sunmaktadır" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaib Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik vurgusu yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, mübarek gecenin manevi iklimine dikkat çekti. Başkan Büyükkılıç, rahmet, bereket ve mağfiret ayları olan üç ayların başlangıcında idrak edilen Regaib Kandili’ne ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Regaib Kandili’nin duaların kabul olduğu, gönüllerin arındığı müstesna zamanlardan biri olduğunu belirten Büyükkılıç, "Bu gece vesilesiyle milletimizin ve tüm İslam âleminin Regaib Kandili’ni tebrik ediyorum. Yüce Allah’tan bu gecenin tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini niyaz ediyorum" dedi. Kayseri’nin farklı medeniyetlerin buluştuğu kadim bir şehir olduğuna vurgu yapan Başkan Büyükkılıç, böylesi anlamlı gecelerin toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini ifade ederek, "Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bu gecede yardımlaşma, paylaşma ve kardeşlik duygularımızı daha da artırmalıyız. Daha huzurlu bir Kayseri ve daha güçlü bir Türkiye için dualarımızı eksik etmeyelim" ifadelerini kullandı. Regaib Kandili’nin aynı zamanda Ramazan ayının müjdecisi olduğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç, "Üç ayların başlangıcında yer alan Regaib Kandili, bizlere manevi bir yenilenme fırsatı sunmaktadır. Bu mübarek zamanları dua, tövbe ve ibadetlerle en güzel şekilde değerlendirmeyi Rabbim hepimize nasip eylesin" şeklinde konuştu. Başkan Büyükkılıç, mesajının sonunda tüm Kayserililerin ve İslam âleminin Regaib Kandili’ni tebrik ederek, "Bu gecenin gönüllerimize huzur, evlerimize bereket, hayatlarımıza umut getirmesini diliyorum. Regaib Kandili’miz mübarek olsun" temennisinde bulundu.
Amasya Türkiye’nin en eski kadastro davası 75 yıl sonra sonuçlandı Amasya’da 1951 yılında açılan dava aradan geçen 75 yıl sonra sonuçlandı. Bir arazinin tapu tescili için açılan dava, davacılardan vefat edenlerin olması ve yapılan itirazlar üzerine yıllardır devam ediyordu. Türkiye’nin devam eden en eski tarihli davası olarak kayıtlara geçen dava, ‘Davacı’ filmini akıllara getirdi. ‘Sıfır Kadastro Dosyası’ hedefi doğrultusunda çözüldü 1951 yılında açılan ve açılmadan öncesine de uzanan 3 parselli toplam 126 dönümlük arazinin tapu tescili davası, aradan geçen 75 yılın ardından halen devam ediyordu. Amasya Kadastro Mahkemesi, Adalet Bakanlığı’nın ‘Sıfır Kadastro Dosyası’ hedefi doğrultusunda yıllardır sonuç alınamayan davayı çözüme kavuşturdu. Davacı filmi gerçek oldu Amasya’nın Suluova ilçesine bağlı Salucu köyündeki bir arazi üzerinde hak iddia edilmesi nedeniyle açıldığı günden bu yana vefat edenler ve yapılan itirazlardan dolayı sürekli olarak uzayan davada en son 348 taraflı bulunuyordu. Aradan geçen süre zarfında hakim, avukat ve tarafların değiştiği, vefat edenlerin de bir hayli çok olduğu dava akıllara ise başrolde Kemal Sunal’ın olup çok sayıda usta oyuncunun da kadroda yer aldığı 1986 yılında yayınlanan ‘Davacı’ filmini getirdi. Davalı taraflardan Mustafa Küçük (50) çocukluk yıllarında izledikleri ‘Davacı’ filmine o yıllarda güldüklerini, şimdi ise aynı durumda kendilerinin bulunduğunu belirtti. 1980 yılında vefat eden İstiklal Savaşı gazisi dedesi Hasan Arıkan’ın 1945 yılında parasını ödeyip tapusunu aldığı araziye itiraz üzerine 1951 yılında görülmeye başlayan davanın bu yıla kadar sürdüğünü hatırlatan Mustafa Küçük, "Kazandığımız bu dava Türkiye’nin en eski kadastro davasıymış. Bizde yeni öğrendik. Kemal Sunal’ın ‘Davacı’ filmi gerçek oldu" dedi. Kadastro davalarının en uzun süren dava türü olduğunu anlatan Avukat Filiz Alakuş ise, "Yıllar önce açılmış davalarda vefat durumunda yeni mirasçılar ve yeni hak iddia edenler davaya dahil olurlar. Bu dava 75 yıllık bir dava. Kadastro davalarının en eskisi olduğu bize söylendi" diye konuştu.