ÇEVRE - 22 Nisan 2025 Salı 09:27

Tabloyu andıran görüntü: Özenle yetiştirilmiş gibi gelincik bahçesi

A
A
A
Tabloyu andıran görüntü: Özenle yetiştirilmiş gibi gelincik bahçesi

Mersin’de nadasa bırakılan bir tarlayı tamamen gelincikler kapladı, görenler ’tablo gibi’ diyerek hayranlıklarını dile getirdi.


Türkiye’de turizmden üretime kadar birçok alanda ön plana çıkan şehirlerinden Mersin’de baharla birlikte doğa canlandı. Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi’nde de geçen yıl ekilen bu sene ise nadasa bırakılan yaklaşık 6 dönümlük bir tarlada gelincikler çıktı. Tüm tarlayı kaplayan gelincikler izlemesi keyif veren görüntüler oluşturdu. Tarlanın Mersin-Antalya arasında ulaşımı sağlayan D-400 karayoluna yakın bir noktada olması, çevreyi gezmeye gelenlerin de dikkatini çekti. Türklerin yanı sıra Rusların da ilgisini çeken bahçeye ’tablo’ benzetmesi yapıldı.


Evlerinin karşısındaki bahçenin çiçeklerle kaplandığını belirten yöre sakini Sergül Bicagöz, "Biz kırmızı laleler deriz. Nisan ve mayıs ayı geldi mi açar güzellik verir. Şu anda da herkes merak edip geliyor ve fotoğraf çekiyor" dedi.


Mahalle sakinlerinden Asuman Göker de, "Güzel manzaramız var, gören geliyor. Temiz hava, manzara güzel, gelenler stres atıyor" diye konuştu.


Bölgeden geçerken gelincikleri gören eşi ve çocuklarıyla birlikte mola veren Gökçe Çay ise, "Yörede lale deniliyor, ben gelincik olarak biliyorum. Gelinciklerin buradaki şovunu görmenizi tavsiye derim. Güneşle renkler çok güzel, sanki tablo gibi" dedi.


Rusya’da havanın soğuk olduğuna değinen Svetlana Zharkov ise, "Türkiye’de hava çok sıcak. Bu nedenle de çok fazla çiçek var. İklim güzel, çiçekler çok güzel, burada çok iyi insanlar yaşıyor" ifadelerini kullandı.



Tabloyu andıran görüntü: Özenle yetiştirilmiş gibi gelincik bahçesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da Hz. Mevlana 752. Vuslat Yıldönümünde anıldı Muğla’da Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 752. yıldönümü dolayısıyla ’Şeb-i Arus’ programı düzenlendi. Muğla’da faaliyet gösteren Konya Karamanlılar Derneği’nin organizasyonuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninde protokol üyeleri ve sayıda vatandaş bir araya geldi. Gecede, Mevlana’nın öğretileri ve insanlığa mirası üzerine önemli vurgular yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Konya Karamanlılar Derneği Başkanı Erol Kütahyalı, Mevlana’nın sadece söz söyleyen değil, söylediklerini bizzat hayatına tatbik eden bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Kütahyalı konuşmasında, "İnsan, bildiği için değil, bildiğini yaşadığı zaman insandır. Hz. Mevlana’nın asırlardır gönüllerde diri kalmasının asıl sebebi budur. O, sadece süslü sözler söyleyen biri değil, öğütlerini bizzat yaşayan bir kişi olduğu için hala aramızdadır. Geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki asırlarda da hoşgörü timsali Hz. Mevlana’yı anmaya ve onun felsefesini içimizde yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Törene katılan Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan ise Mevlana’nın evrensel değerlerine dikkat çekti. Soykan, Mevlana’nın 1207 yılında Belh şehrinde doğup 17 Aralık 1273’te Konya’da vuslata erdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Mevlana’nın insan anlayışının temelinde; nefsini arındırarak ilahi aşka ulaşmak vardır. Bu yolun temel taşları aşk, sabır, tevazu ve hoşgörüdür. Bu özellikler o dönemde olduğu gibi bugün de toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz değerlerdir. Bu felsefeyi ve Hz. Mevlana’nın ruhunu yaşatan bu güzel geceyi organize eden Konya Karamanlılar Derneği Başkanı’na ve üyelerine teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından programın finalinde gerçekleştirilen ve manevi atmosferin doruğa çıktığı semazen gösterisi, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.