GÜNDEM - 23 Mart 2025 Pazar 10:33

Mersin’de kadın ve çocuk atölyeleri fabrika gibi işliyor

A
A
A
Mersin’de kadın ve çocuk atölyeleri fabrika gibi işliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı hizmet veren Tömük Kadın ve Çocuk Atölyesi, bünyesinde açtığı farklı atölyelerle, kadınların ve çocukların ikinci adresi oldu.


Yoğun bir programla hizmet veren atölyelerde, katılımcılara çeşitli beceriler kazandırmanın yanı sıra, seminer, psikolog desteği ve sağlık taramaları da yapılarak, kadınların mental ve fiziksel sağlığı da destekleniyor. Atıl bir bina durumundan, fabrika gibi işleyen bir yer haline getirilen atölye; kadınların hem kişisel gelişimlerine hem de ekonomik bağımsızlıklarına katkı sağlayan aktif bir yer olarak dikkat çekiyor.


Tömük Kadın ve Çocuk Atölyesi sorumlusu Hatice Yılmaz, kadınların sosyal ve ekonomik açıdan kendilerini geliştirmeleri ve kadın dayanışmasını pekiştirmek adına atölyeyi bir yaşam alanı haline getirdiklerini belirterek, "Burada seminerlerimiz, sağlık taramaları ve psikolog desteği de yapılıyor. Kadınların, çocuklarını rahatça bırakabilecekleri oyun alanımız da mevcut. Kadınların adeta ikinci durağı olan atölye; onların ev ekonomilerine katkıda bulunabilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri bir yaşam merkezi haline geldi" dedi.



"Kadın dayanışmasıyla üretmeye devam diyoruz"


Atölyelerin amacı hakkında da bilgi veren Yılmaz, Mersin Büyükşehir Belediyesinin kadınların özgür ve eşit olması için hizmet ürettiğine değinerek, "Kadınlar burada kendi ev ekonomilerine katkıda bulundukları gibi, dezavantajlı ailelerimize de kıyafetler dikerek, el sanatları odamızda çocuklara küçük hediyeler hazırlıyorlar. Kadınların üreterek güçlenmesini, eşit ve özgür olmasını, sözde değil de faaliyetleriyle ve hizmetleriyle gösteren bir belediye başkanımız var. Vahap Seçer Başkanımıza buradan çok teşekkür ediyor, kadın dayanışmasıyla üretmeye devam diyoruz" ifadelerini kullandı.



Her yaştan kursiyer, atölye çalışmalarından çok memnun


Erdemli ilçesine bağlı Kargıpınarı Mahallesi’nden gelerek atölyelere katılım sağlayan Serap Küçük, "Dikiş-giyim atölyesi ile başladım, şimdi de İngilizce kursu alıyorum. Buraya gelenlerle sohbet etmek, yemek tarifleri vermek, bir ‘günaydın’ demek bile insanı hayata bağlıyor. Önümüzdeki hafta kurs bitiyor. İkinci etabı açsınlar diye dua ediyorum. Her kursa geleceğim ve sertifika zengini olacağım" diye konuştu.


Atölye çalışmaları kapsamında bağlama kursu alan 11 yaşındaki Şirin Şen, "Bağlama kursuna geçen sene başladım. Buraya okul çıkışında geliyorum. Çok güzel türküler de öğrendim. Büyükşehir Belediye Başkanımıza, bize sunduğu bu imkanlar için teşekkür ederim" şeklinde konuştu.


Dokuma Atölyesinde çulfalık dokuyan kursiyerlerden Emine Ay ise "Burada boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz. Bu kursun açılması çok iyi oldu. Bize bir nevi terapi gibi geliyor. Burada yaptıklarımı çocuklarıma hatıra olarak hediye edeceğim. Tömük Kadın ve Çocuk Atölyesi, fabrika gibi işliyor. Birçok alanda kurs var. Çok memnunuz, devamını istiyoruz" dedi.



Mersin’de kadın ve çocuk atölyeleri fabrika gibi işliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Üç çocuk babası Cihat Eren’den haber alınamıyor Diyarbakır’da yaşayan 43 yaşındaki 3 çocuk babası Cihat Eren, iki gündür kayıp. Eren, en son Nevruz Park çevresinde görüldü ve son olarak dün gece saat 02.00’de babasıyla telefon görüşmesi yaptı. Telefon görüşmesinin ardından bir daha haber alınamayan Eren’in ailesi tedirgin bir şekilde bekleyişini sürdürüyor. Diyarbakır’da yaşayan Cihat Eren’in ailesi, Eren’in ortadan kaybolmasının ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Eren’in babası, oğlunun son görüşmede herhangi bir olumsuz söz etmediğini ancak bir daha kendisine ulaşılamadığını belirtti. Eren’in eşi ve çocukları, endişe içinde eve dönmesini bekliyor. Aile, "Cihat’ı gören veya herhangi bir bilgisi olan varsa lütfen polise veya bize ulaşsın" çağrısında bulundu. Baba Davut Eren, dün akşam işe gittiğini Cihat’ın ise evden çıkıp arkadaşlarının yanına gideceğini ve o saatten sonra haber alamadığını söyledi. Eren, "Ben 22.30’da onu aradım, cevap vermedi 23.30’da kendisi aradı ağlıyordu oğlum nedir, neyin nesidir dedim. ‘Baba hakkını helal et’ dedi, ’etmiyorum’ dedim, neredeysen her ne olduysa olsun gel. İzmir’de çalışıyordu, düşmüş o dalaverecilerin eline. Bir miktar para borcu vardı, verdim, çoğunu kapattım" dedi. Cihat Eren’in kız kardeşi Cansu Bulut ise, vatandaşlardan yardım isteyerek şu ifadeleri kullandı: "Ağabeyim Cihat Eren 43 yaşında. Dün gece saat 23.30 itibari ile kendisinden haber alamıyoruz. En son saat 20.30’da Nevruz Park yanındaki Ziraat Bankası civarında para çekme işlemi yapmış. O civarda gören taksici, minibüs şoförleri, esnaf; rica ediyoruz gören duyan varsa en yakın emniyet birimlerine haber versinler. 3 çocuk babası, 43 yaşında. Perişan durumdayız, kendisine ulaşamıyoruz. İntihar edeceğim diye babamı aramış 23.30 gibi. Telefonu kapalı, öldü mü kaldı mı bilmiyoruz. Gören duyan varsa en yakın emniyet birimlerine haber versin lütfen."
Trabzon Ortahisar Belediyesi, kurumlarda ‘sıfır atık’ eğitimi veriyor Trabzon’da çevre bilinci ve duyarlılığını artırmak amacıyla çeşitli projeler yürüten Ortahisar Belediyesi ‘Sıfır Atık’ eğitimi düzenledi, eğitimde sıfır atık temsilcileri belirlendi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Valiliği İl Ticaret Müdürlüğü, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği ile Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. yetkilileri ve çalışanları katıldı. Projeyle ilgili bilgi veren İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ezgi Kazan, Ortahisar Belediyesi binasında kurulan ve yüzde 95 oranında başarıya ulaşan Sıfır Atık Sisteminin, diğer kurumlarda da kurulmaya başlandığını belirterek, "Sıfır atık temsilcileriyle kurduğumuz ve başarıya ulaştırdığımız bu sistemi, diğer kurumlarda da kurarak hem atıkların kaynağında ayrıştırılmasını hem de atıkları kayıt altına alarak, ne kadar atık oluştuğunu ölçmeyi hedefliyoruz. Ayrıca ambalaj atıklarının karıştırılarak değil, kaynağında ayrıştırılarak toplanmasını sağlayacağız. Belirlenen sıfır atık temsilcilerine her ay düzenli eğitim verecek ve toplanan atıkları kayıt altına alacağız. Ortahisar Belediyesi’nde gösterdiğimiz başarının aynısını, diğer kurumlarda da göstereceğimize inanıyorum" dedi. Kazan, sıfır atık sisteminin Trabzon Ticaret Borsasının ardından Ortahisar Kaymakamlığı’nda da kurulacağını ifade etti.