ASAYİŞ - 25 Ekim 2024 Cuma 14:19

Mersin merkezli göçmen kaçakçılığı operasyonunda 5 şüpheli yakalandı

A
A
A
Mersin merkezli göçmen kaçakçılığı operasyonunda 5 şüpheli yakalandı

Mersin merkezli 4 ilde düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheliden 2’si tutuklandı.


İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, kaçak göçmenleri yurda sokan, geçici süreyle barındıran ve yine kaçak yollarla yurt dışına çıkmalarını sağlayan suç örgütüne yönelik çalışma başlatan ekipler, örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 5 şüpheliyi tespit etti. Tespit edilen şüphelilerle ilgili yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mersin, Adana, Şanlıurfa ve Bursa illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 5 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve doküman ele geçirildi.


Jandarmadaki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklanırken, 3 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Kadınların bilgilendirildiği meme ve rahim ağzı kanseri atölyesi çalışmaları sona erdi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, ’Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında kadınların meme ve rahim ağzı kanserleri hakkında bilgilendirildiği Sağlık Atölyeleri tamamlandı. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi ve Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkında bulunan Kadın Yaşam Merkezlerinde düzenlediği Sağlık Atölyesinde, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Bağlar Belediyesi Sağlık Merkezinin sağlık çalışanları tarafından ’Meme Kanseri’ ve ’Rahim Ağzı Kanseri’ anlatıldı. Görseller eşliğinde Kürtçe ve Türkçe sunumun yapıldığı atölyede, kadınlar meme ve rahim ağzı kanserlerinin belirtileri, risk faktörleri, tanı ve tedavi yöntemleri konusunda bilgilendirildi. Erken teşhiste tedavi daha başarılı Kadınların her ay kendi kendine meme muayenesi yaparak en ufak değişikliği önceden fark edebileceğine vurgu yapılan atölyede, meme kanserinin erken teşhisiyle tedavisinin daha başarılı olacağı belirtildi. Tarama testlerinin meme ve rahim ağzı kanserlerinin daha erken evrelerde bulunmasını sağladığının ifade edildiği atölyede, tarama testlerinden olan smear testi ve mamografinin nasıl yapıldığı da anlatıldı. Atölyeye katılan kadınların ayrıca şeker, tansiyon ve ateş ölçümleri yapıldı. İsteyen kadınlara da meme muayenesi yapıldı. Öte yandan 5 kadın yaşam merkezinde Meme Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle düzenlenen atölyelere 146 kadın katılım sağladı. Sağlık atölyesinde ayrıca 5 kadın yaşam merkezindeki oyun odalarına katılan çocuklara da Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı sağlık personeli tarafından hijyen ve diş sağlığı konusunda eğitimler verildi.
Aydın Germencik’te Zeytinyağı Açılış Festivali düzenlendi Aydın’ın Germencik ilçesinde Balatçık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından Zeytinyağı Sezon Açılış Festivali yapıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen festivalde tonlarca zeytinin sıkım serüveni başladı. Önemli zeytin üretim merkezlerinden Aydın’ın Germencik ilçesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Zeytinyağı Sezon Açılış Festivali gerçekleştirildi. Festivale katılan Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş, geçen yıl Aydın’da 122 bin ton yağlık zeytin üretimi gerçekleştiğini hatırlatarak "Bu yıl da bin bir emekle üretilen zeytinlerin toplanıp Homeros’un ifadesiyle ’Altın Sıvı’ yani zeytinyağına dönüşme vakti geldi. Geçtiğimiz yıl, Aydın ilimizde yaklaşık 51 bin ton sofralık, 122 bin ton yağlık zeytin üretimi gerçekleşti. Bu yıl ise zeytinin ’var’ yılı olması sebebiyle bu rakamın daha fazla olacağı beklentisi içerisindeyiz. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerimizle yaklaşık 17 bin hektar alanda zeytin entegre mücadele çalışmaları yürütmekteyiz. Bu alanda Aydın ilimiz ülke sıralamasında birinci konumdadır. Ayrıca üreticilerimize yönelik eğitimler düzenlenmekte ve zeytinyağımızın kalitesini koruyarak değerini bulması için işletme denetimleri gerçekleştirmekteyiz. Kalite, zeytinyağındaki en önemli kriterdir. Zeytinyağının kalitesini de aslında zeytin yetiştirmeyi aklımıza koyduğumuz andan başlayarak sofralarımıza gelene kadar ki süreç belirlemektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, ülkemiz tarımı için çalışırken tarımsal örgütlerimizde en kıymetli paydaşlarımızdandır. Son yıllarda, yaşanan krizler sonucunda, gıdanın çatala gelene kadarki yolculuğunda, yaşanan sorunların çözümü için özellikle kooperatiflerimize, önemli roller biçilmektedir. Yüklendikleri bu büyük sorumlulukla doğru yönetilen, ortaklarının güvenini kazanan kooperatiflerin ülkemiz tarımı için vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Balatçık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifimiz gibi iyi örneklerin, ilimiz ve ülkemiz tarımının geleceği için artmasını arzu ediyoruz.Başta kooperatifimiz olmak üzere festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyor, sezonun sektörümüz için bereketli ve bol kazançlı geçmesini diliyorum" dedi. Festivale, Germencik Kaymakamı Turgay Gülenç, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Germencik Ziraat Odası Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Malatya MHP ve MAGİNDER’den Malatya için dayanışma çağrısı MHP İl Başkanı Gökhan Gök ve yönetimi, Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği’ni (MAGİNDER) ziyaret etti. MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, deprem sonrası zorlu sürecin aşılması için devlet desteğine güvenin önemini vurgularken, birlikte hareket etmenin şehrin yeniden ayağa kalkmasındaki önemine dikkat çekti. Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök ve yönetimini ağırlayarak, Malatya’nın depremin ardından yaşadığı zorluklar ve çözüm yolları üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Karademir, MHP’nin Malatya için yaptığı çalışmalara teşekkür ederek, birlikte hareket etmenin önemine değindi ve Malatya’nın 6 Şubat depremi sonrasında toparlanma sürecinde dayanışma içinde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Karademir, şehrin hala bilgi eksikliği yaşadığını ve bu durumun vatandaşlar arasında huzursuzluğa yol açtığını belirtti. Özellikle rezerv alanların yapılaşmasının bazı bina sahipleri tarafından engellenmesinin, sürecin ilerlemesini zorlaştırdığını söyledi. Resmi bilgilere güvenin önemini vurgulayan Karademir, devletin sunduğu bilgilerin vatandaşlar için en güvenilir kaynak olduğuna dikkat çekti. MHP İl Başkanı Gökhan Gök ise Malatya’nın deprem sonrasındaki en büyük sorunlarının rezerv alan tespitindeki zorluklar ve bazı projelerde mahkeme süreçlerinde yaşanan sıkıntılar olduğunu belirtti. Malatya’nın yeniden inşasında devletin varlığının önemine dikkat çeken Gök, halkla sürekli iletişim içinde olarak projelerin yürütüldüğünü ifade etti. Ayrıca, yerinde dönüşüm ve kentsel dönüşüm süreçlerinde ruhsat verme işlemlerinde bir sorun yaşanmadığını, ancak kat malikleri arasındaki anlaşmazlıkların süreci geciktirdiğini belirtti. Gök, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Malatya’ya yaptığı ziyaretlerin önemini vurgularken, kentin toparlanması için esnafın güvenli iş yerlerine taşınmasının süreci hızlandıracağını belirtti. Ayrıca, şehirdeki iş gücü kaybı ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek, Valilikle birlikte bu alanlarda alınan önlemlerin sonuç vermeye başladığını ifade etti. Sokak hayvanları sorununun da güvenlik ve şehir kültürü üzerinde olumsuz etkiler oluşturduğunu belirten Gök, bu konuda da çalışmalar yapıldığını belirtti. Karademir ve Gök, Malatya’nın eski günlerine kavuşması için el birliğiyle çalışmaların devam edeceğini belirterek, dayanışma içinde hareket edilmesinin önemini vurguladılar.