ÇEVRE - 26 Nisan 2025 Cumartesi 16:09

Atıklarla puan topladı, altın kazandı

A
A
A
Atıklarla puan topladı, altın kazandı

Mersin Erdemli Belediyesi Sıfır Atık Projesi kapsamında başlattığı ‘Atığını Getir, Altınını Götür’ kampanyasına katılan ve en çok puan toplayan 3 çocuk annesi Zehra Doğan altın kazandı.


Erdemli Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen kampanya kapsamında, geri dönüştürülebilen atıklar, kağıt, karton, cam, plastik, metal, bitkisel, yağ, pil, elektrikli elektronik, kıyafet atıkları 8 farklı grup olarak ekipler tarafından toplanıyor. Her bir atığa puanlama sistemi getirilen projede en çok puanı toplayana çeyrek altın hediye ediliyor.


Vatandaşların geri dönüştürülebilen atıklarını ödüllendirme sistemi ile toplayıp hane ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak için amaçlandığı belirtilen ‘Atığını Getir, Altınını Götür’ kampanyasına ilk aydan katılım yoğun oldu. Toplanan atıklar jüri tarafından değerlendirildi ve en çok puanı alan üç çocuk annesi ev hanımı Zehra Doğan çeyrek altınla ödüllendirildi. Doğan, çeyrek altın ve çevreci sertifikayı Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara’dan aldı.



"İlk hediyemizi paylaştık"


Gelecek nesillere daha yeşil ve temiz bir çevre bırakmak için çalışmalar yürüttüklerine değinen Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, "Yaklaşık bir ay önce ‘Atığını Getir, Altınını Götür’ kampanyasını başlatmıştık. Bugün de ilk hediyemizi vatandaşımızla paylaştık, kendisine takdim ettik. Tabii bu kampanyada amacımız çevre bilincini kazandırmak, geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla düzenlemiş olduğumuz bir kampanyaydı. Vatandaşlarımızın da yoğun bir ilgisi vardı. Vatandaşlarımızdan yine aynı bilinçle bu kampanyaya desteklerini bekliyoruz. Ev hanımlarının da yoğun bir ilgisi vardı kampanyamıza" dedi.



"Ben kazanmam diye düşünmüştüm ama kazandım"


Altın kazandığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Zehra Doğan, "Ev hanımıyım, 3 çocuk annesiyim. Erdemli Belediyesinin bu projesini sosyal medya hesabından duydum ve katılıp şansımı deneyeyim dedim. Zaten böyle şeylere duyarlı bir vatandaştım. Yağlarımı, camlarımı, kağıtlarımı sürekli birbirinden ayıran bir insandım. Erdemli Belediyesinin bu projesini duyunca bir gelip şansımı denemek istedim. Bütün ev hanımlarına da bunu tavsiye ediyorum. Balkonlarında ya da odalarının bir köşesinde poşetlerine ayrı ayrı koysunlar. Bu geri dönüşüme getirsinler. Ben kazanmam demeyin, ben kazandım, siz de kazanabilirsiniz. Yani hiç beklemiyordum böyle bir şeyi, çok büyük bir tesadüf oldu benim için de. Bir anda beni arayıp bana kazandığımı söyledikleri zaman ben çok şaşırdım. Çünkü herkes katılacağı için ben kazanmam diye düşünmüştüm ama kazandım oldu" şeklinde konuştu.



Atıklarla puan topladı, altın kazandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Çayeli Bakır’dan Çayeli Fen Lisesi’ne eğitim desteği Çayeli Bakır İşletmeleri’nin desteği ile Çayeli Fen Lisesi’nde kurulan yenilikçi sınıf ve bilgisayar sınıfı ile yenilenen spor salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Madenli Belediye Başkanı Mustafa Çalışkan, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan, Rize İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Akmeşe, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, kamu-özel sektör iş birliğiyle hayata geçirilen bu tür projelerin eğitim altyapısının güçlendirilmesi açısından çok kıymetli olduğuna dikkat çekerek, Çayeli Bakır’ın eğitime sunduğu katkıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Açılışta konuşan Çayeli Bakır Genel Müdür Yardımcısı Ali Can ise şirketin eğitime ve spora verdiği desteğin, gençlerin dijital çağa uyum sağlaması ve sağlıklı bir yaşam kültürü edinmesi açısından kritik rol oynadığını vurguladı. Can, konuşmasında "Bilgisayar ve Yenilikçi sınıfı ve yenilenen Spor Salonumuz, gençlerimizin dijital çağa uyum sağlamaları ve sağlıklı bir yaşam kültürü edinmeleri için güçlü birer adım. Bizler, bu topraklarda yetişen her gencin potansiyeline inanıyor ve onların geleceğine yatırım yapmayı görev biliyoruz. Eğitimde teknolojiye erişim, gençlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmelerine imkân tanırken; spor ise disiplin, dayanışma, azim ve hızlı düşünme gibi değerleri hayatlarına katıyor. Çayeli Bakır olarak, gençlerimizin eğitimine katkı sunmayı sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.
İstanbul Sultangazi’de D Caddesi zeminaltı otopark, hizmet tesisi, park ve aile sağlığı merkezi birçok ihtiyaca çözüm oldu Sultangazi Belediyesi’nin bu yıl hizmete açtığı 50. Yıl Mahallesi D Caddesi Zeminaltı Otopark, Hizmet Tesisi, Park ve Aile Sağlığı Merkezi, mahallelilerin birçok ihtiyacına çözüm oldu. Otopark, bölgenin park yükünü önemli ölçüde alırken oyun grupları da minik ziyaretçilerin uğrak noktası oldu. İlçeyi önemli projelerle buluşturan Sultangazi Belediyesi, trafik sirkülasyonunun yoğun olduğu noktalardan biri olan 50.Yıl Mahallesi’nde inşa ettiği hizmet tesisini bu yılbaşında hizmete açmıştı. 50. Yıl Mahallesi D Caddesi Otopark, Yeşil Alan, Hizmet Tesisi ve ASM bölgedeki önemli bir boşluğu da doldurdu. Vatandaşlar 3 katlı yeraltı otoparkına güvenli bir şekilde araçlarını bırakırken aynı zamanda sokak aralarındaki park yükünü de hafifletmiş oldu. Yeşil alanlar ile oturma grupları, basketbol sahası ve çocuk oyun grupları ziyaretçilerin akınına uğruyor. Gençler spor yapmanın keyfine varırken, minikler gönüllerince eğleniyor. Anne- babalar da rahat bir nefes alıyor. Ayrıca tesiste yer alan aile sağlık merkezi ve çok amaçlı salon ilçe sakinlerine hizmet veriyor. Belediyecilik çözüm demek Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun; "Mahalle Tesislerimiz gerçekten bizim en önemli hizmetlerimizden birisi. Çünkü burada bir yaşam oluşturuyoruz, farklılık katıyoruz. 7’den 77’ye herkese hitap eden özellikleriyle vatandaşımızın tek bir çatı altında birçok ihtiyacını giderebilmesine imkan sağlıyoruz. Bu nokta trafik sirkülasyonunun yoğun olduğu ve mahalle aralarında araç park sorununun yaşandığı bir noktaydı. Tesiste yer alan yaklaşık 300 araçlık kapasiteli otoparkımızla bölgemizin önemli bir sorunumuzu daha çözüme kavuşturmuş olduk" dedi.