ASAYİŞ - 02 Ekim 2024 Çarşamba 10:37

Alkollü sürücüler dronla tespit edildi

A
A
A
Alkollü sürücüler dronla tespit edildi

Mersin’de uygulama noktalarında polisi görünce araçtan inip kaçmaya çalışan sürücüler, dron takibi ile yakalanarak haklarında yasal işlem yapıldı.


İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, alkol ve uyuşturucu uyarıcı madde denetimleri kapsamında, kentin 3 farklı noktasında uygulama yapıldı. Uygulamalarda 230 araç kontrol edilirken 9 araç sürücüne yasal sınırlar üzerinde alkollü araç kullanmak suçundan işlem yapıldı ve sürücü belgelerine el konuldu. Uygulamalarda ayrıca sürücü belgesiz araç kullanmak, muayene süresi geçmiş ve zorunlu trafik sigortası olmadan trafiğe çıkmak gibi suçlardan dolayı 48 araç sürücüsüne daha işlem yapılırken, toplam 361 bin 543 lira idari para cezası uygulandı, 12 araç ise trafikten men edildi.



Araçtan inip kaçmaya çalışan alkollü sürücüler dronla tespit edildi


Öte yandan, uygulamalar sırasında uygulama noktasını görüp araçtan inerek kaçma teşebbüsünde bulunan ve yine ekipleri fark edip uygulama noktasına gelmemek için aracını yol kenarında durduran sürücüler de dron takibiyle yakalanarak gerekli cezai işlemler uygulandı.



Alkollü sürücüler dronla tespit edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana TEKNOFEST kapılarını açtı gençler teknolojiye akın etti Adana’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) sabah saatlerinde ilk ziyaretçilerini alana aldı. Türkiye’nin dört bir yanından alana gelen öğrenciler ve vatandaşlar yerli ve milli teknoloji ile donatılmış festival alanında Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Polis Teşkilatının Türk Bayraklı hava gösterile ile unutulmaz anlar yaşadı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşları, savunma sanayi ve bakanlıkların aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla Adana Şakirpaşa Havaalanında düzenlenen TEKNOFEST kapılarını açtı. İhlas Haber Ajansı, TGRT ve Türkiye gazetesinin iletişim paydaşı olarak yer aldığı TEKNOFEST Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce kişi Adana’da buluştu. Savunmaya sanayisinin yerli ve milli gururu hava araçlarının yer aldığı, simülasyonlar, bilimsel atölyeler, atık ürünlerin dönüşümleri sergiler yer aldığı TEKNOFEST gençler gelişen ve üretime giren bilimsel ürünleri hayranlıkla izliyor. TEKNOFEST alanında Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, HÜRJET, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar ve atak helikopterinin gökyüzüyle buluşacağı festivalde, üzüm salkımı ve paramotor gösterisi ile ziyaretçilere unutulmaz bir teknoloji günü yaşatılacak.
İstanbul Kadına bıçak çekip darp eden şahıs vatandaşlar tarafından tekme tokat dövüldü Beylikdüzü’nde bir kadınla tartışan şahıs, bıçak çekerek kadını darp etti. Bir sitenin giriş kapısına sığınmaya çalışan kadının darp edildiğini gören çevredeki vatandaşlar, saldırganı tekme tokat dövdü. O anlar çevredeki bir vatandaşın cep telefonu ile görüntülendi. Olay, dün akşam sıralarında İstanbul Beylikdüzü ilçesi Barış Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, bir kadın ve erkek tartışmaya başladı. Tartışmanın nedeni bilinmezken, öfkelenen şahıs, bıçak çekerek kadına saldırdı. Kadın can havliyle özel bir sitenin girişine sığınmaya çalışsa da öfkeli saldırgan içeriye girerek kadını darp etti. Sinir krizi geçiren şüpheli kadına saldırdığı gibi çevredekilere de bağırdı. Kadının darp edildiğini gören vatandaşlar, olaya müdahale ederek önce kadını kurtardı ardından bıçaklı saldırganı tekme toka dövdü. Yaşanan o anlar çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerası ile anbean görüntülendi. Görüntülerde, elinde bıçak olan şahsın kadını darp ettiği ve çevreye bağırdığı ardından ise onlarca vatandaşın olaya müdahale ederek saldırganı tekme tokat dövdüğü anlar yer aldı. Yaşanan olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. saldırgan şahıs gözaltına alınırken, darp edilen kadının hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.
Tunceli Tunceli’de yaşlılar günü ziyaretleri Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü ve personeli, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle il merkezinde 100 yaşını aşmış çınarları evlerinde ziyaret ederek günlerini kutladı. Ziyaretlerde yaşlı vatandaşların istekleri sorulurken çiçek takdim edildi. Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfettin Özdemir, kurum personeli ile birlikte Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle il merkezinde ikamet eden ve 100 yaşını aşmış vatandaşlar ve ailelerini ziyaret etti. Ziyarette yaşlılara çiçek verip hatırlarını soran Özdemir’e vatandaşlar ve aileleri de teşekkür etti. Yaşlıların bir toplumun hafızası olduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfettin Özdemir, “Arz odaklı hizmet anlayışımız gereği, yaşlılarımızın refahını ve mutluluğunu en öncelikli görevimiz olarak görüyoruz. Yaşlı bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak, onların hayatlarına dokunmak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek bizim için büyük bir sorumluluktur. Yaşlı ziyaretlerimizi bu bilinçle düzenli olarak gerçekleştiriyor, onlara sosyal hizmetlerimizi sunarken aynı zamanda sosyal hayatın bir parçası olmaları için çalışıyoruz. Hane ziyaretlerimiz, onların sağlık, bakım ve sosyal ihtiyaçlarını yerinde gözlemlemek ve çözüm üretmek amacıyla yapılmaktadır. Amacımız, yaşlı bireylerimizi yalnız bırakmamak ve toplumla iç içe bir yaşam sürmelerini sağlamaktır” dedi. Yaşlı bireylerin hayat kalitesini artırmayı hedeflediklerine vurgu yapan Özdemir, ’’Onların yalnızca maddi ihtiyaçlarını değil, manevi ve sosyal ihtiyaçlarını da karşılamaya özen gösteriyoruz. Düzenli olarak yaptığımız hane ziyaretleriyle, yaşlılarımızın evlerine giderek, onlarla birebir ilgileniyor, ihtiyaçlarını yakından takip ediyoruz. Onların yalnız hissetmemesi, toplumun bir parçası olduklarını bilmesi bizler için çok önemli. Bu ziyaretler, aynı zamanda onların karşılaştıkları sorunları çözmeye yönelik bir köprü işlevi görüyor. Yaşlılarımızı sevgi ve şefkatle kucaklamaya devam edeceğiz. Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, yaşlılarımızın yanında olmayı sürdürüyoruz. Onların yalnızca bakım hizmetlerine değil, sosyal hayata aktif katılımlarına da öncelik veriyor; yaşlı bireylerimizin huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Çınarlarımızın değeri ve onlara duyduğumuz saygı, sosyal hizmet anlayışımızın temel taşlarından biridir” diye konuştu.
İstanbul TAV Technologies, Latin Amerika havalimanlarını İstanbul’da ağırladı TAV Technologies, İstanbul’daki genel merkezinde Latin Amerika ve Karayipler bölgesinin önde gelen havalimanlarının üst düzey yöneticilerini ağırladı. Airports Council International (Uluslararası Havalimanı Konseyi)-Latin America and the Caribbean (ACI LAC) işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, havacılık sektörü liderlerini bir araya getirerek havacılık teknolojisindeki en son gelişmeleri keşfetme ve sektörün önemli oyuncuları arasında işbirliğini güçlendirme fırsatı sundu. Etkinlikte TAV Technologies, dünya genelinde 50’den fazla havalimanında operasyonel mükemmeliyete ve yolcu memnuniyetine katkıda bulunan yenilikçi çözümlerini tanıttı. TAV Technologies CEO’su M. Kerem Öztürk, “ACI LAC ve üye havalimanlarıyla olan işbirliğimiz, teknolojik yeniliklerimizin küresel etkisini ortaya koyuyor,” dedi. “Bu etkinlik, Latin Amerika’daki ortaklarımızla kurduğumuz köprüleri daha da güçlendirdi. Görüşmeler, dijital dönüşümün ve inovasyonun küresel havalimanı operasyonlarını geliştirmedeki önemini vurguladı. Havacılık sektörünün geleceğini birlikte inşa etmeye devam etmek için heyecanlıyız.” TAV Havalimanları İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşen toplantı, TAV Technologies CEO’su M. Kerem Öztürk’ün açılış konuşmasıyla başladı. Ardından, şirketin Latin Amerika bölgesine katkıları ve kapsamlı havalimanı teknoloji çözümleri hakkında TAV Technologies liderleri tarafından oturumlar düzenlendi. Programda ayrıca, TAV Havalimanları ve TAV İşletme Hizmetleri’nin sürdürülebilirlik, terminal operasyonları ve yolcu hizmetleri iş modelleri üzerine sunumlar yapıldı. Oturumlar entegre ve sürdürülebilir havalimanı çözümleri oluşturmaya yönelik kapsamlı yaklaşımları vurguladı. Heyet, TAV Technologies’in Ground Handling Suite yazılımının operasyonlara sorunsuz entegrasyonunu yerinde incelemek için TGS Yer Hizmetleri İstanbul istasyonunu ziyaret etti. Program kapsamında, Antalya Havalimanı’na da ziyaret gerçekleştirilecek. ACI Latin Amerika ve Karayipler heyetinde Meksika, Peru, Bahamalar, Brezilya, Kolombiya, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Guyana, Panama, Ekvador ve Venezuela’dan havalimanı üst düzey yöneticileri yer aldı. Son iki yılda TAV Havalimanları, servis şirketleri aracılığıyla Latin Amerika’daki varlığını genişletti. TAV Technologies, şu anda Meksika, Panama ve Şili’deki havalimanlarıyla işbirliği yapıyor. TAV İşletme Hizmetleri ise Şili’nin Santiago Havalimanı’nda altı lounge işletmektedir.