GENEL - 02 Haziran 2018 Cumartesi 10:18

Tepeköy Mahallesi seyir terasına kavuştu

A
A
A
Tepeköy Mahallesi seyir terasına kavuştu

Mezitli Belediyesi, ilçede bulunan Tepeköy Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların seyir terası isteğini gerçekleştirdi.

Mezitli Belediyesi, ilçede bulunan Tepeköy Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların seyir terası isteğini gerçekleştirdi. Yapılan balkon ve çevre düzenlemesi ile vatandaşlar, Tepeköy’ün güzel manzarası seyretme imkanı buldu.


İçerisinde doğal kaynak suyunun yer aldığı, çeşitli meyve ağaçları ve çiçeklerinde bulunduğu seyir terası, yayla serinliğini güzel manzarayla taçlandırmak isteyen vatandaşlara bulunmak için bir fırsat sunuyor.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Tepeköy Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz bir halk günü sonrası vatandaşlar bana bu bölgeyi gezdirerek bir seyir terası yapılmasını istemişlerdi. Biz de bu talepler çerçevesinde doğal güzellikleri bozmayacak bir proje geliştirdik. Vatandaşlarımız şimdi bu nezih ortamda çaylarını yudumlarken Tepeköy’ü yukarıdan seyredecekler. Atıl durumda olan bu bölge artık yeni bir cazibe merkezi oldu" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Batı Karadeniz’de fırtına uyarısı: Soğuk ve kar kapıda Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz için fırtına ve ardından etkisini artıracak soğuk hava dalgasına karşı uyardı. Yapılan son değerlendirmelere göre bölgede rüzgâr bu geceden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50–75 km/saat) fırtına şeklinde esecek; fırtınanın Perşembe akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Yetkililer, ulaşımda yaşanabilecek aksamalar başta olmak üzere olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Öte yandan 26 Aralık Cuma gününden itibaren bölge genelinin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi öngörülüyor. Yağışların iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilirken, halen mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklıkların bölge genelinde 4 ila 10 derece azalacağı bildirildi. Soğuk havanın önümüzdeki hafta boyunca da etkisini sürdürmesi bekleniyor. Bu süreçte özellikle gece ve sabah saatlerinde sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak iç kesimlerde buzlanma ve don olaylarının görülebileceği, buna bağlı olarak kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar yaşanabileceği değerlendiriliyor. Tarımsal faaliyetlerin sürdüğü bölgelerde ise soğuk hava ve don olaylarının zirai don riskini artırarak ürün kayıplarına yol açabileceği uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Aralık 2025 ile 2 Ocak 2026 tarihleri arasında bölgeye bağlı il merkezlerinde en düşük hava sıcaklıklarının eksi değerlere kadar düşebileceğini belirterek, yayımlanacak tahmin ve meteorolojik erken uyarıların yakından takip edilmesinin önem taşıdığını vurguladı.