YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 16:09

ERDEMLİ`DE KURUM BAHÇELERİ YEŞERİYOR

A
A
A
ERDEMLİ`DE KURUM BAHÇELERİ YEŞERİYOR

Mersin`in Erdemli ilçesinde ``Okullar Hayat Olsun`` projesi kapsamında Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu`nun bahçesine farklı türlerde yaklaşık 100 fidan dikildi.
Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Ömer Okur, ``Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında ``Okullar Hayat Olsun`` projesi ile kurumlarının bahçesine farklı türlerde yaklaşık 100 fidan dikildiğini söyledi.
Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı fidan dikimi programında konuyla ilgili bilgi veren Okur, ``Hayat boyu öğrenme sloganıyla hizmet veren kurumuzun bahçesini de vatandaşlarımıza açmayı planlıyoruz. Burada piknik yapılabilmesi, dinlenilebilmesi, eğlenilmesi ve kitap okunabilmesi için olanaklar sağlayacağız. Bu kapsamda da ilk olarak bahçemizi ağaçlandırıyoruz`` dedi.
Kurum bahçesine yaklaşık 100 fidan dikildiğini dile getiren Okur, çoğunluğu zeytin olmak üzere bahçeye harnup, badem ve portakal fidanı dikildiğini de kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Regaip Kandili’nde, Demirci’de ustalara vefa ziyareti Manisa’nın Demirci ilçesinde Belediye Başkanı Erkan Kara, Regaip Kandili dolayısıyla ilçede yıllardır mesleklerini sürdüren sanatkâr ve ustaları iş yerlerinde ziyaret etti. Kandilin manevi atmosferinde gerçekleşen ziyaretlerde Başkan Kara, esnafların ellerini öperek sohbet etti ve hayır dualarını aldı. Demirci’nin köklü mesleklerini yaşatan ustalarla bir araya gelen Başkan Kara, ziyaretleri kapsamında Helvacı İhsan Akgün, Terzi Yaşar Öztemel, Çan Ustası Mustafa Sabancı, Nal Ustası Zabit Çoban, Semerci Ustası Mehmet Ali Ağaçcı ile 57 yıldır berberlik mesleğini sürdüren Hasan Erşahin’i iş yerlerinde ziyaret etti. Ziyaretlerde ustaların meslek hayatları, geçmişten günümüze Demirci’de esnaflık kültürü ve kaybolmaya yüz tutan zanaatlar üzerine sohbet eden Başkan Kara, el emeği ve alın terinin toplumun temel değerleri arasında yer aldığını ifade etti. Başkan Kara, sanatkârların ilçenin kültürel mirasının yaşatılmasında önemli bir görev üstlendiğini vurguladı. Regaip Kandili’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirten Başkan Kara, bu mübarek gecenin vesilesiyle ustaların yanında olmak istediklerini söyledi. Belediye Başkanı Erkan Kara ziyarette ustalara ve sanatkarlara günün anısına fincan takımı hediye etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren esnaflar ise Başkan Kara’ya teşekkür ederek, kandil dolayısıyla yapılan bu anlamlı ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Başkan Kara, ziyaretlerin sonunda tüm esnafın ve vatandaşların Regaip Kandili’ni tebrik ederek, kandilin ilçeye, ülkeye ve İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.