ASAYİŞ - 26 Ağustos 2024 Pazartesi 13:49

Mardin’deki operasyonda gözaltına alınan şüpheli tutuklandı

A
A
A
Mardin’deki operasyonda gözaltına alınan şüpheli tutuklandı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen operasyonda, 19 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 19 adet tabanca şarjörü, 263 bin lira suçtan elde edildiği değerlendirilen para ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklandı.


Valilikten yapılan açıklamaya göre, Mardin İl Jandarma Komutanlığına bağlı KOM Şube Müdürlüğü ve Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriyle bir adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda 19 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 19 adet tabanca şarjörü, 263 bin lira suçtan elde edildiği değerlendirilen para geçirilirken, 1 şüpheli gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Polisten motosiklet sürücülerine dronlu denetim: 210 bin TL ceza kesildi, 11 motosiklet trafikten men edildi Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı Şahin timleri tarafından motosiklet sürücülerine yönelik dron destekli denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde sürücü belgesiz ve kasksız şekilde motosiklet kullanan sürücülere ceza yağdı. Toplamda 210 bin 596 TL cezai işlem uygulanırken, 11 motosiklet ise trafikten men edildi. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehir genelinde halkın huzur ve güvenliği için uygulamalarını sürdürüyor. Bu çerçevede İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler denetimlerini artırdı. Adapazarı ilçesi Atatürk Bulvarı ve çevresinde motosikletli sürücülere yönelik uygulama gerçekleştiren Motosikletli Şahin ekipleri trafikte aykırı olan sürücülere adeta göz açtırmadı. Dron destekli yapılan denetimlerde; 56 motosiklet sürücüsüne kask takmadan araç kullanmak, sürücü belgesiz araç kullanmak, abart egzozlu araç kullanmak, tescil plakasını takmadan araç kullanmak gibi muhtelif maddelerden toplamda 210 bin 596 TL idari para cezası uygulandı. 11 motosiklet trafikten men edilerek yediemin otoparkına çekildi. Kasksız motosiklete binenler dikkat Öte yandan, kaskları olmadığı için gerekli cezai işlemler uygulanan ve kasklarını temin etmeden uygulama noktalarından ayrılmalarına müsaade edilmedi. Kask temin edemeyenlerin ise kara yolunda seyrine izin verilmeyerek motosikletleri otoparka çekildi.
Nevşehir Prof. Dr. Nizamettin Kazancı: “Önce üzerinde yaşadığımız dünyayı korumalıyız” UNESCO Türkiye Millî Komisyonu, Doğa Bilimleri İhtisas Komitesi Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, “Çevre kirliliğinin hat safhaya çıktığı bu zaman da, önce üzerinde yaşadığımız dünyayı korumalıyız. UNESCO şu anda geldiği noktada taşıyla, toprağıyla, kültürüyle, böceği-ağacıyla tüm yerküreyi yaşanır halde tutabilmek için bir formülün farkına vardı” dedi. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Kapadokya Alan Başkanlığı iş birliği ile peribacalarının korunması ve risklerin önlenmesine yönelik müdahale yöntemleriyle ilgili olarak “İstişare ve Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Kapadokya Alan başkanlığında yapılan toplantıya UNESCO Türkiye Millî Komisyonu, Doğa Bilimleri İhtisas Komitesi Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, Kapadokya Alan Başkanı Vekili Birol İnceciköz, resmi kurum yetkilileri, akademisyenler ve uzmanlar, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan UNESCO Türkiye Millî Komisyonu, Doğa Bilimleri İhtisas Komitesi Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Kazancı UNESCO Sözleşmesinin giriş maddesinde “barış insanların zihninde doğdu ve insanların zihninde gelişecektir” mealinde bir cümleyle başladığına vurgu yaptı. Kazancı “UNESCO bu anlayışını 1945’ten 1970‘lere kadar sürdürdü. Barışı sağlamak için çabaladı. Bunun için bilimi, iletişimi, kültürü kullandı. Ama hedef barışı sağlamaktı. Ancak 1970‘lere geldiğinde bakıldı ki; barış için kullandığı çevre aşırı derecede sanayileşti. Dolayısıyla çevre kirliliğinin hat safhaya çıktığı zaman, önce üzerinde yaşadığımız dünyayı korumalıyız. UNESCO şu anda geldiği noktada taşıyla, toprağıyla, kültürüyle, böceği-ağacıyla tüm yerküreyi yaşanır halde tutabilmek için bir formülün farkına vardı” ifadelerini kullandı. Kapadokya bölgesinin doğal kültürel sosyolojik arkeolojik bir bölge olduğunu söyleyen Kapadokya Alan Başkan Vekili Birol İnceciköz’de yaptığı konuşmada “Kapadokya bölgesini korumak, gelecek nesilleri aktarmak, mümkünse geliştirmek ve mevcuttaki tüm sektörler tarafından kullanılmasını sağlamalıyız. Özellikle Paşabağlarında şapkası düşmek üzere olan bir peribacası var. O peribacasına mutlaka ama mutlaka müdahale etmemiz gerekiyor. Şu ana kadar yapılan tek şey çevresine güvenlik önlemi almak oldu. Bu şapka elbette iklimin etkisiyle ve coğrafyanın da etkisiyle bir süre sonra belki de düşecek. Düştükten sonra konuşmanın bir anlamı kalmayacak” dedi. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Kapadokya Alan Başkanlığı iş birliği ile peribacalarının korunması ve risklerin önlenmesine yönelik müdahale yöntemleriyle ilgili olarak “İstişare ve Değerlendirme Toplantısı yarın da saha incelemeleri ile devam edecek.
Sakarya Büyükşehir’in müdahale timi her köşe başında haşereyle mücadelede Sakarya Büyükşehir Belediyesi, vektörlerle (haşere) mücadele çerçevesinde Sakarya’nın sağlığını koruma için 16 ilçede sivrisinek, karasinek, kene, hamamböceği ve çeşitli kemirgenlerden korunmak için yoğun şekilde ilaçlama yapıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, insan sağlığını tehdit eden vektörlere karşı ilaçlama çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Sivrisinek, karasinek, kene, hamamböceği ve çeşitli kemirgenlere karşı ekipler tarafından sürdürülen ilaçlama çalışmaları 16 ilçenin tamamında gerçekleştiriliyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edilen ve Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarında ekosistemin bozulmaması ve insan sağlığına zararı olmayan türlerin yok edilmemesi konusunda da ayrı bir hassasiyet gösteriliyor. Sineklerin ve böceklerin üreme alanlarına ve ekolojik veriler değerlendirilerek müdahale ediliyor. Dere yatakları, sulama kanalları, su birikintileri, göletler, dekoratif şelaleler, süs havuzları, fosseptikler, boş inşaat temelleri, bina bodrumları, yağmur suyu kolektörleri ve rögarlar gibi üreme alanları ilaçlanıyor. Kara sineklerle mücadelede ise çöp konteynerleri, gübrelikler, ahırlar, pazaryerleri ve hayvan pazarları gibi alanlarda gerçekleştiriliyor. Rutin işlemlerin yanı sıra vatandaşlardan gelen ilaçlama taleplerini de değerlendiren Büyükşehir Belediyesi yapılan işlemleri yıllık, aylık ve haftalık tablolarla izliyor ve veri tabanında raporluyor. İş takip sistemine yönelik detaylı raporlama ortamı sayesinde, vektörlerle mücadele çalışmaları daha etkin şekilde yapılırken Sakarya’da yaşayan 1 milyon vatandaşın sağlığı ve yaşam huzuru korunuyor.