GÜNDEM - 05 Şubat 2024 Pazartesi 11:21

Engelli genç 9 yıldır geçimini pazar alışveriş torbalarını taşıyarak sağlıyor

A
A
A
Engelli genç 9 yıldır geçimini pazar alışveriş torbalarını taşıyarak sağlıyor

Mardin’de anne babasız büyüyen engelli genç Murtaza Sünek, üstüne ’pazar taksi’ yazdırdığı el arabası ile 9 yıldır geçimini pazar alışveriş torbalarını taşıyarak sağlıyor.


Mardin’de yaşayan, anne babasız büyüyen 21 yaşındaki engelli genç Murtaza Sünek, küçük yaştan itibaren amcasının aldığı el arabası ile evlere pazar torbası taşıyor. Pazarı ve yaptığı işi sevdiğini söyleyen Sünek, "Çocuk yaştan itibaren bu işi yapıyorum. Amcam bana bir el arabası aldı. Daha sonra çalışıp parasını ödedim. Haftanın 4 günü pazarlarda insanların torbalarını evlere taşıyorum. Mesleğimi, pazarda çalışmayı çok seviyorum. Küçük yaşta annemi kalp krizinden, babamı da trafik kazasında kaybettim. Şimdi ağabeyimle birlikte yaşıyorum. Evimi geçindiriyorum. Ev için alışveriş yapıyorum" dedi.


Pazarda günde 500 ile 700 lira arası kazandığını belirten Sünek, "İlk başladığımda iş kolay geliyordu. Daha sonraları, zaman geçtikçe ağır yüklerden dolayı belimde sıkıntı yaşamaya başladım. Sabahtan akşama kadar evlere el arabası ile torba taşıyorum. Uzak mesafeye de gidiyorum, yakın mesafeye de gidiyorum. Pazarın başında alıyorsam 30 liraya götürüyorum, sonlara doğru alıyorsam da 20 liraya götürüyorum. Ekmek paramı kazanıyorum" diye konuştu.



Engelli genç 9 yıldır geçimini pazar alışveriş torbalarını taşıyarak sağlıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak Üniversitesinden 1 ayda 1000 kitap Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri, son sınıf bitirme projeleri kapsamında hazırladıkları "1 Ayda 1000 Kitap" sosyal sorumluluk kampanyası ile anlamlı bir etkinliğe imza attı. Bir ay içerisinde bin adet kitap toplamayı başaran ekip, Uşak Belediyesi ile ortaklaşa yürüttükleri çalışmayla kitapları ilkokul öğrencilerinin kütüphanesine bağışladı. Ardından Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile iletişime geçerek proje için lojistik destek isteyen öğrenciler, belediye yetkililerinden olumlu yanıt aldı. Ortaklaşa olarak yürütülen proje kapsamında, daha önceden Uşak Belediyesi’ne kütüphaneleri için kitap bağışı talebinde bulunan TOKİ İlkokulu ile görüşme sağlandı. Gerekli görüşmeler tamamlandıktan sonra öğrencilerin ve Belediye yetkililerinin katılımıyla düzenlenen renkli etkinlikte; hem ilkokul hem de ortaokul kısmındaki öğrencilerin yararlanabileceği geniş kütüphaneye projeyle toplanan bin adet kitap bağışı gerçekleşti. Raflar tek tek doldu “Gelecek Sayfada” projesini başlatan İletişim Fakültesi öğrencileri ve belediye ekipleri okul yönetiminin de desteğiyle her biri ayrı bir dünyanın kapılarını aralayan bin kitabı tek tekraflardaki yerleriyle buluşturdu. Tamamı bağış olarak elde edilen, 7-18 yaş arası tüm çocuk ve gençlere hitap eden kitaplar; roman ve öyküler, çocuk hikâyeleri, yabancı dil eğitim kitapları, gençlik kitapları ve çeşitli kaynak kitaplardan oluşuyor. Bu kitapların bağışlanmasıyla birlikte, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi, bilgiye erişiminin kolaylaştırılması ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanması hedefleniyor. Öte yandan etkinlikte Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Belediye Kütüphanesinden 150 kitapda TOKİ İlkokuluna bağışlanarak öğrencilere armağan edildi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yetkilileri Uşak Belediyesi’ne kitap desteği için başvuran okullara destek olmaya devam edeceklerini belirtti.