ÇEVRE - 20 Nisan 2025 Pazar 11:13

Belediye bozduğu yollara parke taşı döşemek yerine su döküyor

A
A
A
Belediye bozduğu yollara parke taşı döşemek yerine su döküyor

Mardin’in Mazıdağı ilçesinin DEM Partili Belediye, altyapı sorunu nedeniyle kazdığı yollara parke taşı döşemek yerine çareyi su dökerek buluyor.


Kazdıkları yollara su döken DEM Partili Belediye, vatandaşlara büyük bir hizmet sunmuş gibi sosyal medya hesaplarında paylaştı.


Sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımda, "Mazıdağı Belediyesi, artan toz ve kirliliğin önüne geçmek amacıyla ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda sulama aracı ile temizlik çalışması gerçekleştirdi" denildi.


Belediyenin aylık geliri 74 Milyon TL olarak açıklayan DEM Partili Mazıdağı Belediyesi, hizmette yetersiz kalınca sürekli vatandaştan tepki topluyor. Bu güne kadar ilçede tek hizmeti halk ekmek fırını olan DEM Partili Belediye, geçtiğimiz günlerde vatandaşlara sattığı ekmeğin içinden eldiven çıkmış ve yine tepki toplamıştı.


DEM Partili Mazıdağı Belediye Başkanı Kudret Uçuk, seçim çalışmaları kapsamında halka 37 proje vaadi verdi. Bu güne kadar hiçbir projeyi hayata geçirmeyen Uçuk, vatandaşlar tepki gösteriyor.



Belediye bozduğu yollara parke taşı döşemek yerine su döküyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da Hz. Mevlana 752. Vuslat Yıldönümünde anıldı Muğla’da Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 752. yıldönümü dolayısıyla ’Şeb-i Arus’ programı düzenlendi. Muğla’da faaliyet gösteren Konya Karamanlılar Derneği’nin organizasyonuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninde protokol üyeleri ve sayıda vatandaş bir araya geldi. Gecede, Mevlana’nın öğretileri ve insanlığa mirası üzerine önemli vurgular yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Konya Karamanlılar Derneği Başkanı Erol Kütahyalı, Mevlana’nın sadece söz söyleyen değil, söylediklerini bizzat hayatına tatbik eden bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Kütahyalı konuşmasında, "İnsan, bildiği için değil, bildiğini yaşadığı zaman insandır. Hz. Mevlana’nın asırlardır gönüllerde diri kalmasının asıl sebebi budur. O, sadece süslü sözler söyleyen biri değil, öğütlerini bizzat yaşayan bir kişi olduğu için hala aramızdadır. Geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki asırlarda da hoşgörü timsali Hz. Mevlana’yı anmaya ve onun felsefesini içimizde yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Törene katılan Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan ise Mevlana’nın evrensel değerlerine dikkat çekti. Soykan, Mevlana’nın 1207 yılında Belh şehrinde doğup 17 Aralık 1273’te Konya’da vuslata erdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Mevlana’nın insan anlayışının temelinde; nefsini arındırarak ilahi aşka ulaşmak vardır. Bu yolun temel taşları aşk, sabır, tevazu ve hoşgörüdür. Bu özellikler o dönemde olduğu gibi bugün de toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz değerlerdir. Bu felsefeyi ve Hz. Mevlana’nın ruhunu yaşatan bu güzel geceyi organize eden Konya Karamanlılar Derneği Başkanı’na ve üyelerine teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından programın finalinde gerçekleştirilen ve manevi atmosferin doruğa çıktığı semazen gösterisi, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.