YEREL HABERLER - 14 Şubat 2013 Perşembe 17:18

NUSAYBİN`DEN İKİNCİ İNSANİ YARDIM KONVOYU KAMIŞLI`YA GÖNDERİLDİ

A
A
A
NUSAYBİN`DEN İKİNCİ İNSANİ YARDIM KONVOYU KAMIŞLI`YA GÖNDERİLDİ

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde toplanan insani yardımlar Mardin`in Nusaybin ilçesi sınır kapısından Suriye`nin Kamışlı kentine gönderildi.
Nusaybin belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen ile Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar odası başkanı Abdulgani Bilge`den oluşan heyet gözetiminde insani yardımlar Kamışlı`daki yetkililere teslim edildi. Yardım sonrası sınır kapısında gazetecilere açıklama yapana Nusaybin Belediye başkanı Gökkan, Suriye`de başlayan iç savaş sonrası sınır komşusu olan Kamışlı ile Nusaybin`in irtibatının koptuğunu söyledi. Şam ve Halep`teki savaş sonrası Suriyelilerin en sakin bölge olan Kamışlı`ya göç ettiğini belirten Gökkan, 400 bin olan kent nüfusunun 1 milyona ulaştığını kaydetti. Gökkan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"2011 yılının Aralık ayından bu yana sınır kapısı kapalı durumdadır. Yerel yetkililerle yaptığımız görüşmeler sonrası ilk defa geçtiğimiz hafta kapı insani yardımlar için açıldı. Şuana kadar 150 ton temel gıda maddesini Kamışlı halkın ulaştırdık. Tabi orada bu yadımlara büyük ihtiyaç var. Göçlerden dolayı büyük sıkıntı yaşanıyor. Türkiye`deki kamplarda toplam 120 bin insan varken Kamışlı tek başına 600 bin insan göç aldı. Yaptığımız yardımlar çok az. Şuanda orada acil olan kuru gıda, un, ilaç, çocuk sütü ve maması ile kadınlar için çeşitli ihtiyaçlar var. Bu beş kalemde yardımları toplayarak acil bir şekilde Kamışlı halkına ulaştırmak istiyoruz. Bu yardımlar konusunda da halkımıza çağrı yapıyoruz"
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana 2 işçinin öldüğü vinç faciasında 2 sanık için 15’er yıl hapis istendi Adana’da bir inşaatta vincin asma iskelesinin düşmesi sonucu 2 işçinin ölümüne neden oldukları iddia edilen vinç operatörü ile iş yeri yetkilisi hakkında 15’er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı. Bilirkişi raporunda, sanıkların asli, ölenlerin ise tali kusurlu oldukları belirtildi. Yüreğir ilçesi Atakent Mahallesi Bagatur Caddesi’ndeki bir inşaatta 21 Eylül’de 29 yaşındaki vinç operatörü Murat D. iddiaya göre, vincin asma iskelesini yukarı çekerken henüz belirlenemeyen bir nedenle iskele düştü. İskelede bulunan işçiler 51 yaşındaki Erdal Sağır ile 41 yaşındaki Tahir Çeri yaşamlarını yitirdi. Kazadan sonra vinç operatörü Murat Dizman tutuklanırken, iş yeri yetkilisi 37 yaşındaki Yakup Dizman ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet savcısı, inşaattaki 2 işçinin yaşamını yitirdiği iş kazasıyla ilgili soruşturmasını tamamlayarak tutuklu sanık Murat D. ile Yakup D. hakkında “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlarından iddianame hazırladı. Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame yapılan incelemenin ardından kabul edildi. Savcı, iddianamede, her iki sanığın da 15’er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. İddianamede, 2 işçinin nasıl öldüğü anlatılırken, ölü muayene tutanağı ve bilirkişi raporuna yer verildi. İnşaat işçileri Erdal Sağır ve Tahir Çeri’nin inşaat alanı içinde Murat D. tarafından kullanılan vincin asma iskelesine bindikleri belirtilen iddianamede, iskelenin yukarı doğru çıkarken bir süre sonra düştüğü ve üzerindeki 2 işçinin öldüğü belirtildi. 13 Kasım tarihli bilirkişi raporuna göre kazanın meydana gelmesinde, vinci kullanan Murat D. ve işyeri yetkilisi olduğu tespit edilen Yakup D.’nin asli kusurlu, ölen işçiler Erdal Sağır ve Tahir Çeri’nin ise tali kusurlu oldukları kaydedildi. İddianamenin değerlendirme bölümünde, “Dosya içeriğine göre, bilirkişi raporu dikkate alınarak şüphelilerin, Erdal Sağır ve Tahir Çeri’nin olay tarihinde inşaat alanı içerisinde bindikleri vincin asma iskelesinin düşmesi sonucu taksirle ölümlerine neden olmak suretiyle atılı suçu işledikleri anlaşılmıştır” denildi. 1’i tutuklu 2 sanık önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak.
Ankara 81 ilde kaçak alkole karşı “Çengel-14-15” operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde polis ve jandarma ekipleri tarafından sahte alkole karşı “Çengel-14” ve “Çengel-15” operasyonları düzenlendiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, 81 ilde jandarma ve polis ekipleri tarafından sahte alkole karşı operasyonlar düzenlendi. Jandarma tarafından yapılan “Çengel-14” operasyonlarında Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca; 77 bin 495 litre sahte alkol ve etil alkol, 4 bin 679 adet sahte bandrol ele geçirildi. Ayrıca 9 adet yasa dışı sahte alkol imalathanesi deşifre edildi. Sahte alkol üretimi yaptığı tespit edilen 73 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Polis ekipleri tarafından yapılan “Çengel-15” operasyonlarında ise Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince; 44 bin 796 litre etil alkol, 14 bin 613 litre sahte alkol, 10 bin 391 adet sahte bandrol, 5 bin 347 adet alkol aroması ile çok sayıda boş şişe ve etiket ele geçirildi. Ayrıca 12 adet yasa dışı sahte alkol imalathanesi deşifre edildi. Sahte alkol üretimi yaptığı tespit edilen 206 şüpheli hakkında işlem yapıldı. İki operasyon sonucu ise toplamda 136 bin 904 litre sahte alkol ve etil alkol ele geçirildi. 279 şüpheli hakkında işlem yapıldı. 21 adet yasa dışı sahte alkol imalathanesi deşifre edildi. Gelir İdaresi Başkanlığının taşra birimlerinin de katıldığı ve polisin yaptığı operasyonlarda yapılan değerlendirmede yaklaşık 74 milyon TL’lik vergi kaybının önüne geçildi.