ASAYİŞ - 04 Ocak 2025 Cumartesi 14:31

Turgutlu’da 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

A
A
A
Turgutlu’da 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde uyuşturucu madde ticareti, hırsızlık gibi çeşitli suçlardan kesinleşmiş 20 yıl, 4 ay hapis cezası bulunan şahıs jandarma ekiplerince yakalandı.


Manisa İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, Turgutlu ilçesinde Manisa JASAT ve Turgutlu İlçe Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen ortak faaliyet sonucunda; "Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapma ve Sağlama", "Muhafaza Altına Alınmış Eşya Hakkında Hırsızlık", "Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Bulundurmak", "İşyeri Dokunulmazlığını İhlal Etme" suçlarından 6 aranma kaydı bulunan ve hakkında 20 yıl 4 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası olan A.İ. (31) isimli şahs yakalandı. Şahıs adli işlemlerimin tamamlanmasının ardından Manisa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa BUÜ’lü akademisyenin projesi en iyi 11’de yer aldı Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Bilgin’in hazırladığı yapay zeka projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi. TÜBİTAK 1711 - Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı kapsamında kabul edilen projeler açıklandı. Türkiye genelinde sadece 11 projenin desteklendiği sıralamada Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Metin Bilgin de yer aldı. Beka-MakAr-Ge Merkezi ile İletişim Bilgisayar Ar-Ge Merkezi’nin ortak olarak yer alacağı proje sayesinde yapay zekâ alanında önemli kazanımların elde edileceğini aktaran Doç. Dr. Metin Bilgin; “Proje, günümüzün en güncel teknolojilerinden olan Büyük Dil Modellerini kullanarak makine endüstrisinde önemli bir işlevi yerine getiren metal kesim makinelerinin akıllı hale getirilmesiniamaçlıyoruz. Kullanıcının ses veya bir klavye aracılığıyla sorduğu soruların sistem tarafından anlaşılması ve buna uygun iş akışlarının ve yönergelerin otomatik oluşturulması sağlanarak hem arıza durumalarında hemde ilgili makineyi kullanan operatörün takıldığı ve çözüm üretemediği noktalarda sistemin devamı için operatörlere bilgiler sağlayacak” dedi. Doç. Dr. Metin Bilgin, Bilgisayar Mühendisliği bölümünde kurulu olan Doğal Dil Araştırma Grubu (ULU NLP) bünyesinden 3 öğrencinin de bursiyer olarak projeye dahil edileceğini ve araştırma ekosistemine yeni üyeler kazandırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Bursa Gürsu’da Sarıkamış şehitlerine özel anma programı Gürsu Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile her yıl Gürsu’da düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı, bu yıl iki güne yayılan etkinliklerle gerçekleştirildi. Sanatçı ve yazarların katıldığı programlara gençlerin yoğun ilgisi vardı. Gürsulu gençlere Sarıkamış tarihi anlatıldı Sarıkamış Harekatı’nın 110. yıldönümünde, şehit olan on binlerce Mehmetçik için her sene yapılan Gürsu Belediyesi anma programlarında, bu yıl da gelenek bozulmadı. Yeni nesillere tarihin gerçeklerinin doğru aktarılması için detaylandırılan programın ilk günü Oyuncu ve Şair Ahmet Yenilmez’in kısa tiyatro gösterisi ile başladı. ‘Tarihin Arka Yüzündeki Sarıkamış Harekatı’ kitabıyla derin araştırmalar yapan Yazar Necati Bölükbaşı ve Sanatçı Özhan Eren, ise harekata dair bilinmeyen gerçekleri anlattı. Sarıkamış’ın ruhu Katırlı dağlarında yaşıyor Her yıl istisnasız düzenlenen Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Yürüyüşü,Ericek Köy Meydanı’nda dualar eşliğinde başladı. Gürsu Arama Kurtarma Ekibi GÜRAK, dağcılık kulüpleri, İHH temsilcilerinin de katıldığı yürüyüşe gençlerden ve öğrencilerden yoğun katılım oldu. Okunan marşlarla beraber, başı atlı kortejin çektiği yürüyüş, şehitleri anan sloganlar ve nidalar eşliğinde Katırlı Dağları’na doğru gerçekleştirildi. Dev Türk bayrağının açıldığı yürüyüş kortejine katılanlar, şehit askerlerin yaşadıkları şartları ve mücadele ettikleri ruhu anarak Sarıkamış Yürüyüşü’nü sona erdirdi. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Bursa’da bir belediyenin bu yürüyüşü sahiplenmesinin verdiği manevi sorumluluğu anlattığı konuşmasında katılımcılara ayrıca teşekkür etti.
Bursa BTÜ öğrencilerinden TUSAŞ uçaklarının kompozit performansını iyileştirecek proje Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri TUSAŞ uçaklarının kompozit performansını iyileştirmeye hazırlanıyor. TUSAŞ tarafından kabul edilen proje kapsamında öğrenciler, kompozit yapılarda mevcut kalite kontrol yöntemleriyle tespit edilemeyen hataların analiz edilmesini ve üretim süreçlerini iyileştirecek çözüm önerilerinin geliştirilmesini hedefliyor. Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencileri Cansu Temiz ve Yunus Emre Ataş’ın “Kompozit Malzemelerde Elle Kesim Yönteminin Parça Üzerinde Kurabileceği Mekanik Ve Kimyasal Özellik Değişimlerinin Araştırılması” başlıklı projesi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Lift Up Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Projesi kapsamında kabul gördü. Projenin akademik danışmanlığını, BTÜ Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Yasin Altın, sanayi danışmanlığını ise TUSAŞ’tan Alper Yeşilyurt ve Kübra Bolat Yaşar üsteleniyor. Türkiye’deki birçok başvuru arasından seçilen Polimerciler Takımı’nın hedefi, TUSAŞ tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen uçaklarda kullanılankompozitlerin performansını iyileştirmek. Üretim süreçlerini iyileştirecek çözüm önerileri Projeleri kapsamında, mevcut kalite kontrol yöntemleriyle tespit edilemeyen hataların analiz edilmesi ve üretim süreçlerini iyileştirecek çözüm önerilerinin geliştirilmesini hedeflediklerini ifade eden öğrenciler, “Havacılık endüstrisinde yoğun olarak kullanılan malzemelerden biri olan kompozit yapılarda takım maliyetini düşürmek için el ile kesim yöntemi uygulanıyor. Havacılık ve TAI kriterleridahilinde parça kalınlığına göre el ile kesim yönteminin normal kalite prosedürleri ile tespit edilemeyecek fakat parça üzerinde mekanik ve kimyasal olarak negatif yönde etkileri olabilecek bazı dezavantajları söz konusu. Bu çalışma ile oluşan bu etkilerin araştırılması, literatür taraması yapılması ve çalışma sonuçlarının kalite kontrol ve imalat yöntemi olarak devreye alınmasını amaçlıyoruz” dedi. Rektör Çağlar’dan öğrencilere tebrik Yenilikçi projelerinden dolayı öğrencileri tebrik eden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, bu yıl BTÜ’den 2 takımın projesinin TUSAŞ Lift Up programı kapsamında kabul edildiğini vurguladı. BTÜ’de yenilikçi ve öğrenciyi merkeze alan eğitim sisteminin meyvelerini bu tür projelerle aldıklarını ifade eden Rektör Çağlar, “Projelerimizin kabul edilmesi, üniversitemizin araştırma ve geliştirme alanındaki gücünü, bilgi üretme kapasitesini ve sanayi ile iş birliği yapma konusundaki kararlılığını gösteriyor. Biz aynı kararlılıkla,Türkiye Yüzyılı amaçları doğrultusundaMilli Teknoloji Hamlesi için üreten nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda projesi kabul gören öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik ediyor, her zaman desteğe hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.