ASAYİŞ - 27 Nisan 2024 Cumartesi 10:53

Şüpheli şahsın üzerinden metamfetamin çıktı

A
A
A
Şüpheli şahsın üzerinden metamfetamin çıktı

Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin durumundan şüphelendiği şahsın üst aramasında 5 gram metamfetamin çıktı.


Uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik çalışmalarına aralıksız devam eden Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Adala Mahallesi’nde durumundan şüphelendikleri şahsı durdurup arama yaptı. Şüpheli M.Y.’nin (37) yapılan kaba üst aramasında 5 gram metamfetamin ve 1 adet bıçak ele geçirildi.


Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı öğrenildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı Milli Eğitim Müdürü Kökrek, Hamur’da öğretmenlere Maarif Modeli’ni anlattı Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Hamur’da öğretmenlerle bir araya gelerek "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni anlattı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kamuoyuna görüşüne sunduğu "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" müfredatı ile ilgili bilgilendirme çalışmalarını Hamur ilçesinde sürdüren İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, ilçedeki Osmangazi Ortaokulu, Şehit Polis Yıldırım Günay İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Polis Yıldırım Günay Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti. Ziyaretlerde öğretmenlerle bir araya gelen Kökrek, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" hakkında detaylı bilgiler verdi. Öğretmenlerin istek ve taleplerini de dinleyen Kökrek,"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, eğitim sistemimizin çağın gereksinimlerine uygun hale getirilmesini amaçlayan kapsamlı bir reform hareketidir. Bu model, sadece bilgiyi aktarmakla kalmayıp, aynı zamanda öğrencilerimizin analitik düşünme becerilerini, eleştirel bakış açısını ve problem çözme yeteneklerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Bu doğrultuda, siz değerli öğretmenlerimizin rehberliği ve desteği çok önemlidir. Birlikte çalışarak, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi daha iyi bir eğitimle donatarak, ülkemizin daha aydınlık bir yarın inşa etmek için çaba göstereceğiz" dedi. Kökrek, öğretmenlerden gelen soruları da yanıtladı.
Bitlis Tatvan esnafı dolandırıcılık konusunda bilgilendirildi BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde polis ekipleri, esnafı tek tek gezerek dolandırıcılık hakkında bilgilendirmede bulundu. Bitlis Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan esnafı tek tek ziyaret ederek dolandırıcılık hakkında bilgilendirmede bulundu. Mobil bankacılık üzerinden yapılan işlemlerdeki dolandırıcılık faaliyetleri ve telefona gelen linklere basılmaması hakkında bilgilendirmelerde bulunan polis ekipleri, esnafa dolandırıcılığın türleri ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler vererek broşürler dağıttı. Verilen broşürleri dükkânın camına asacaklarını söyleyen işletme sahibi Mesut Sönmez, “Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğünden polis arkadaşlar dolandırıcılıkla ilgili broşürler getirdiler. Malum piyasada bayağı dolandırıcılık ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Bu konuda sağolsunlar polis arkadaşlar bizleri de bilgilendirdiler. Bize verilen bu broşürleri dükkânımıza asıp vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz” dedi. Dolandırıcılık hakkında dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bilgilendirmelerde bulunduklarını söyleyen Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Müge Bostan, “Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak halkımızı dolandırıcılık ile ilgili bilgilendirip gerekli çalışmaları yaptık. Bu konuda esnafı bilinçlendirip broşür dağıtımını sağladık. Mobil bankacılık kullanırken uyulması gereken kuralları hatırlatıp, gelen her onay koduna itibar etmemeleri konusunda uyardık” dedi.