EKONOMİ - 27 Temmuz 2024 Cumartesi 12:50

Soma Organize Sanayi Bölgesi 6 bin kişiye iş kapısı olacak

A
A
A
Soma Organize Sanayi Bölgesi 6 bin kişiye iş kapısı olacak

Manisa’nın Soma ilçesinde kurulacak olan organize sanayi bölgesinin geçici kabülü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapıldı. Bölgenin, yan kuruluşlar ile birlikte 6 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.


Soma Organize Sanayi Bölgesinin altyapı işi tamamlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından gelen teknik heyet, geçici kabulü gerçekleştirdi. Soma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam Fatih Akkaya, "Soma Organize Sanayi Bölgesi altyapı yapım işi tamamlanmış olup Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından gelen teknik elemanlar ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan geçici kabul heyeti tarafından 26.07.2024 tarihinde geçici kabul yapılmıştır. İlçemize hayırlı olsun” dedi.


Soma Organize Sanayi Bölgesinde arsa tahsisi yapılan firma sayısı 32 olup, farklı alanlarda (Çam sanayi, maden makinaları üretimi, ambalaj malzemeleri üretimi, tıbbi malzeme üretimi, tekstil, gıda, hediyelik eşya, plastik, elektrik üretimi, mobilya, kauçuk üretimi) üretim ve imalatı yapılacak. Organize sanayi bölgesinin Soma’da 4 bin 320 kişiye istihdam sağlayacağı ön görülse de yan kuruluşlarla birlikte 6 bin kişiye istihdam kapısı olması bekleniyor.



Soma Organize Sanayi Bölgesi 6 bin kişiye iş kapısı olacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Özel sektörde çalışan mühendis ve mimarların talepleri Özel sektörde çalışan mimar, mühendis ve şehir plancıları, sorunlarının giderilmesini istediklerini söyledi. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, 70. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda tören düzenledi. Anıta çelenk sunumu ile başlayan törende konuşan TMMOB İKK Sekreteri Veli Kebapçı, “Ülkemizin içinden geçtiği bu çoklu kriz ortamında giderek güçleşen yaşam şartları altında işsizlik, hayat pahalılığı, düşük ücretler, güvencesizlik, özlük hakları ve örgütlenme sorunları elbette mühendis, mimar ve şehir plancılarının da öncelikli sorunları olmaya devam etmektedir. Özel sektörde çalışan meslektaşlarımızın tamamına yakını yatırımların durması, projelerin iptal edilmesi, reel sektörün tıkanması gibi sorunlardan etkilenmiştir. Kamuda çalışan meslektaşlarımız ise düşük ve eşitsiz ücret, sözleşmeli istihdam, özlük hakkı kayıpları ve teknik personel ataması yapılmaması gibi sorunlarla yüz yüzedir. Birliğimiz 70 yıllık mücadele tarihimizden ve meslek alanlarımızdan doğan kamusal sorumlulukla; meslektaşlarımızın sorunlarının derhal çözülmesi, ekonomik krizin emek yanlısı bir programla aşılması, üreten-sanayileşen-kalkınan bir Türkiye’nin oluşturulması için mücadele etmektedir” dedi. Törene ayrıca CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, mühendis, mimar ve şehir plancıları katıldı. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sonlandı.
Muğla Muğla’da Muhtarlar Günü, törenle kutlandı Muğla’nın Menteşe ilçesinde Muhtarlar Günü, düzenlenen törenle kutlandı. Muğla’da 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Muğla İli Muhtarlar Federasyonu tarafından Menteşe İlçesi Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni gerçekleştirildi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da katıldığı törende Muğla İli Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hayrettin Akay açıklamalarda bulundu. Akay; "Dünya’nın ve ülkemizin en özel ve güzel şehirlerinden biri olan Muğlamızda yaşıyoruz. 13 ilçesi 572 mahallesi olan Muğlamızda büyük bir aileyiz. 2014 yılında değişen Büyükşehir yasası ile Muhtarlarımızın görev, yetki ve sorumlulukları değişse de vatandaşlarımıza hizmette muhtarlarımız hala en ön sıradadır. Bu sorumluluk bilinci ile çalışan ve vatandaşların ilk müracaat ettikleri merci olan biz muhtarlar 7/24 görevimizin başında, büyük bir özveri ile vazifelerimizi yerine getirmekteyiz. Muğla ilinin ilçe muhtarları ile bir çatı altında toplandık ve Muğla İli Muhtarlar Federasyonu’muzu kurduk. Ortak akıl ve iş birliği ile büyük, güçlü bir takım olduk. Vatandaşlarımıza eşit, adil ve siyasi ayrım gözetmeden hizmet etmek anlamında büyük bir açığı kapatacak olan federasyonumuzla bugüne kadar sağlanamamış birlikteliğin sağlanması için uğraş vereceğiz. Ayrıca günü kurtarmak için basit söylemlere başvurmayacağız" dedi. Vatandaşlara hizmet etmekten onur ve gurur duyduklarını ifade eden Akay; "Bizler, siyaset yapmak için değil hizmet etmek için birbirinden değerli Muhtar arkadaşlarımızla bir yola çıktık. Büyük bir ailenin üyeleri olarak biz muhtarlar güzel Muğlamızda her kuruma eşit mesafede olacak ve vatandaşlarımızın huzuru, mutluluğu için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, yolumuzu aydınlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ’Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır’ anlayışıyla yetkilerimiz çerçevesinde, katılımcı, eşitlikçi ve tarafsız bakış açısı ile ilkeli duruşumuzu federasyonumuzla yeniden sağlayacağız. Bizler tüm renkleri ile sevginin, hoş görünün şehri Muğla’da birlik ve beraberlik içinde yaşamaktan gurur duyuyoruz. Bizler Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e gönülden bağlı olan özgürlüklerin şehri Muğla’da vatandaşlarımıza hizmet etmekten büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlar saygılar sunarım" ifadelerini kullandı. Program, öğlen saatlerinde Kurşunlu Meydanı’nda keşkek ikramı ile devam edecek.
Kütahya Kütahya’da 4 kablo hırsızından 1’i tutuklandı Kütahya’da cami inşaatından kablo hırsızlığı olayına karışan 4 zanlıdan 1’i tutuklandı. Merkez Osmangazi Mahallesi Mimar Sinan Caddesi TOKİ cami inşaatında hırsızlık olduğu ihbarı üzerine olay yerine intikal eden Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği Ekiplerinin burada A.D isimli şahısla yaptığı görüşmede TOKİ Şantiye Şefi olduğunu, saat 17.50 sıralarında bir aracın şantiyeden kablo çaldığını belirtti. Ekipler tarafından şahısların yakalanmasına yönelik yapılan saha ve kamera çalışması sonrasında aynı gün Osmangazi Mahallesi Bahattin Çini Caddesi’nde araç yakalandı. Araç içerisinde 75 suç kaydı mevcut E.Y. (17 ), 30 suç kaydı mevcut C.E. (17) ve 17 suç kaydı mevcut A.C.E. (21) isimli şüpheli şahıslar 20 suç kaydı mevcut K.E. (18 ) isimli şahısla olayı gerçekleştirdiklerini ve suça konu kabloları S.C. Hurdacılık isimli iş yerine sattıklarını beyan ettiler. Hurdacı U.G. isimli şahıs, şüphelilerden bakır kablo satın aldığını kabul ederken, suça konu kablolar müştekiye teslim edilmek üzere teslim alındı. GBT kontrollerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmayan E.Y. ve C. E isimli şahıslar Çocuk Şube Müdürlüğü’ne gerekli işlemler için teslim edildi. A.C.E. isimli şahsın yapılan GBT kontrolünde Kütahya 3. Asliye Ceza Mahkemesince Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak Kabul Etmek Bulundurmak ve Kullanmak suçundan aranması olduğu tespit edilerek Nezarethane Büro Amirliğine teslim edildi. Ayrıca araç şoförü yaşı küçük C.E.isimli şahsa trafik ekipleri tarafından toplamda 27 bin 500 TL para cezası uygulandı ve araç otoparka çektirildi. K.E. isimli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ederken, yakalanan şüpheliler Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı talimatıyla mevcutlu hazır edilmek üzere gözaltına alındı. A.C.E ve C.E. adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, E.Y. isimli şahıs çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine teslim edildi. A.C.E. Cumhuriyet Başsavcılığındaki işlemleri sonrası aranma konusu gereği Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Eskişehir Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu’na Çin’den gururlandıran davet Eskişehir Anadolu üniversite Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi Halk Dansları Topluluğu, Çin’den göğüs kabartacak bir davet aldı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halk Bilim Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan İslatince, ‘’Eskişehir Anadolu üniversite Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi Halk Dansları Topluluğu, Çin’in Shaanxi Eyaletinin başkenti Xian’da düzenlenecek olan ve dünyanın sayılı sanat festivalleri için de yer alan ‘10. İpek Yolu Uluslararası Sanat Festivaline’ davet edildi. 19 Ekim tarihinde başlayacak ve bir ay sürecek festivale; Türkiye, Avusturya, Macaristan, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Fransa, İspanya, İtalya, Sırbistan, Gürcistan, Uganda, Tayland, Singapur ve Çin’in Makao Özel İdari Bölgesinden katılan sanatçılar ve gruplar, toplam 33 oyun, 63 performans sergileyecekler, Böylesi önemli bir uluslararası festivale katılıp ülkemizi ve Anadolu Üniversitesi’ni temsil edecek olan Halk Dansları Topluluğu, bugüne kadar, dünyanın birçok farklı ülkesinde festivallere katılmış ve gösterdiği performans ile halk dansları kategorisinde uluslararası bir tanınırlık kazandı. Uluslararası arenada gösterilen başarılara bağlı olarak, grubun tüm maliyetleri 10. İpek Yolu Uluslararası Sanat Festivali komitesi tarafından karşılanacak. Kafile başkanlığını Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan İslatince’nin yapacağı Halk Dansları Topluluğu festivalde; Karadeniz, Burdur, Sema, Kıskanç, Antep ve Muğla yöresi oyunlarını sergileyecek’’ dedi. Prof. Dr. Hasan İslatince, ‘’Ülkemizin sahip olduğu büyük kültürel mirasın uluslararası bir etkinlikte tanıtılması misyonunu üstlenen Anadolu Üniversitesi Halk Dansları topluluğuna gerçekleştirecekleri gösterilerde başarılar dileriz’’ dedi.