SAĞLIK - 07 Haziran 2024 Cuma 09:54

Manisa Şehir Hastanesi’nde ‘Ağrıları dindiren’ poliklinik

A
A
A
Manisa Şehir Hastanesi’nde ‘Ağrıları dindiren’ poliklinik

MANİSA (İHA) – Manisa Şehir Hastanesi bünyesinde, her türlü kronik ağrının yanı sıra sebebi bulunamayan şiddetli ağrılarla ilgilenen Algoloji (Ağrı Tedavisi) Polikliniği, 2 buçuk yılda yaklaşık 16 bin hastaya hizmet verdi.


Manisa Şehir Hastanesi’nde hizmet veren Algoloji Polikliniği; nöroloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon, ortopedi ve travmatoloji, beyin ve sinir cerrahisi, romatoloji gibi birçok branştan yönlendirilen hastalara girişimsel ve medikal tedaviler uygulayarak, uzun süredir geçmeyen ya da sebebi henüz belirlenemeyen ağrılarının tedavisine katkı sağlıyor. Genellikle kas-iskelet sistemi ağrıları, boyun ağrıları, omuz-kol ağrıları, sırt ağrıları, bel-bacak ağrıları, damar tıkanıklığına bağlı ağrılar, kanser ağrıları, nevraljiler ve nedeni belirlenemeyen ağrıların tedavi edildiği poliklinik, Manisa’da binlerce vatandaşın yüzünü güldürdü. Manisa Şehir Hastanesi Algoloji Polikliniğinde görevli Uzm. Dr. Hatice Gümüş, polikliniğin amacı ve verdiği hizmet hakkında açıklamalarda bulundu. Gümüş, “Algoloji polikliniğine 3 aydan uzun süren kronik ağrısı olan hastalarımız başvuruyor. Sıklıkla ortopedi polikliniğinden, beyin cerrahisi polikliniğinden, nöroloji polikliniğinden, dahiliye polikliniğinden hastalar, yeşil alan açılarak, 182 veya MHRS’den randevu alıp başvurabiliyorlar. Büyük bir yoğunluğumuz var. Manisa’da özellikle bel ağrısı şikayetiyle yoğun hasta alıyoruz. Bunun sebebini bölgemizin tarımla uğraşması olarak görüyoruz. Bel ağrıları, boyun ağrıları, omuz ağrıları, kalça ağrıları, diz ağrıları, geçmeyen dirsek ağrıları, el bileğinde sinir sıkışmalarına bağlı ağrılar, ilaçla tedavi edilemeyen diyabetik ağrılar, kanser hastalarının ağrılarına, hem medikal gerektiği zaman da girişimsel işlemlerle de müdahale yapıyoruz. Bel ağrılı hastalar bana daha çok beyin cerrahisi, polikliniğinden, ortopedi polikliniğinden, fizik tedavi polikliniğinden geliyorlar. Bu hastalar tanısı konmuş, ilaçla tedavisi başlanmış, fizik tedaviye yönlendirilmiş ve fizik tedaviden de yeterli yanıt alınamamış hastalar oluyor. Hastalar bize ‘Hocam belim ağrıyor, iğne yapıyormuşsunuz. O yüzden geldim’ diyor. Evet tabii ki iğne yapıyoruz ama iğneye kadar birçok şey de yapıyoruz. Medikal tedavi yapıyoruz. Yeterli fizik tedavi almasını sağlıyoruz. ‘Omzum ağrıdı, iğne yapıldı geçti’ Aslında böyle bir şey yok. Hiçbir tedavi yoktur ki tek başına ağrıyı azaltsın. Medikal tedavi, fizik tedavi, gerekirse girişimsel algolojik tedaviler Bunların üçünü birden yöneten bir bilim dalıdır algoloji” dedi.



16 bin hasta muayene edildi


Hastanede tedavi gören hastaların sayıları hakkında da bilgi veren Gümüş, “2 buçuk yıl içerisinde ortalama 16 bin hastayı muayene ettik ve bunlardan 14 bin hastaya da işlem yaptık. Bu işlemlerimizi müdahale odamızda ultrason cihazı eşliğinde yaptığımız küçük girişimsel işlemler ve ameliyathane ortamında yaptığımız girişimsel işlemleri kapsamakta” diye konuştu.


Aşırı bel ağrısı ve sancılardan dolayı Algoloji Polikliniğine başvurduğunu belirten Mehmet Ali Şimşek, “Ağrılarım sebebiyle uyuyamıyor, çalışamıyor ve ayakta duramıyordum. İleri derece fıtığım var. 2 hafta önce tedavi aldım. Ağrılarımın yüzde 90’nı geçti. Şu anda ufak çaplı uyuşmalarım oluyor ama o da çok rahatsız etmiyor. Kontrol için tekrar hocamıza geldim” ifadelerini kullandı.



Manisa Şehir Hastanesi’nde ‘Ağrıları dindiren’ poliklinik

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da Aile Sosyal Destek Programı ekiplerinin hane ziyaretleri sürüyor Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Aile Sosyal Destek Programı ekiplerinin hane ziyaretleri aralıksız sürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca aile ve bireylerin sosyal refahını artırmak ve ihtiyaçlarına en hızlı şekilde çözüm sunmak amacıyla yürütülen Aile Sosyal Destek Programı kapsamında hane ziyaretleri Erzincan’da hız kesmeden devam ediyor. Bu hafta da bazı mahallelerde gerçekleştirilen ziyaretlerle, vatandaşların yanında olunmaya ve onların ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek çözüm sunmaya devam edildi. Aile Sosyal Destek Programı nedir? Aile Sosyal Destek Programı, ailelerin yaşam kalitesini artırmayı, sosyal hizmetlere erişimini kolaylaştırmayı ve ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek, en uygun çözümleri sunmayı amaçlayan kapsamlı bir sosyal destek programıdır. Program, dezavantajlı bireyler ve aileler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine yönelik olarak planlanmış olup, alanında uzman personeller tarafından yürütülmektedir. Ziyaretlerin amacı ve kapsamı Gerçekleştirilen hane ziyaretlerinde, sosyal hizmet uzmanları ailelerin sosyal, ekonomik ve psikolojik durumlarını değerlendirerek, ihtiyaçlarına yönelik hizmet planları oluşturuyor. Bu ziyaretler sırasında ailelere çeşitli konularda rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunuluyor, ihtiyaç duydukları sosyal hizmetlere erişimleri sağlanıyor.
Adana Ersan Parlatan: "Zemin gerçekten iyi değil" Trendyol 1. Lig’de Adanaspor deplasmanından 1 puanla ayrılan Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Ersan Parlatan, "Zemin gerçekten iyi değil, toprak diyebiliriz. Bu, oyuncuları zorladı" dedi. Trendyol 1 .Lig’in 5. haftasında Ankara Keçiörengücü, deplasmanda Adanaspor’la 1-1 berabere kaldı. Maç sonunda açıklamalarda bulunan Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Ersan Parlatan, "5. haftanın kapanış maçıydı. Maça gelirsek ilk devre çok keyifli bir oyun yoktu bana göre. İki takım da birbirini ceza sahası arasında ekarte etti, zorlandı. İki takım da fazla pozisyon bulamadı. İkinci devre bana göre bizim biraz üstünlüğümüz vardı. Penaltı sonrası da öne geçtik. Bence maçın kırılma anı Camara’nın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyon. Orada 2-0 yapmamız gerekiyordu. Sonra Adanaspor beraberlik golü için yüklendi, iyi defans yaptık. Karambolde beraberlik golünü yedik. Daha sonra belli başlı girişimlerimiz oldu ama yine öne geçtiğimiz bir maçı kazanamadık" dedi. "Çim adına fazla bir şey yoktu" Yeni Adana Stadyumu’nun çiminin kötü olduğuna değinen Parlatan, "Zemin gerçekten iyi değil, ben şaşırdım. Bundan 2-3 yıl önce yine teknik adam olarak maça geldiğimde genel olarak iyi bir zemin vardı. Ama bugün zemin sadece çimden ötürü değil sırf toprak diyebiliriz. Çim adına fazla bir şey yoktu. Bu, oyuncuları da biraz zorladı. Stat adına hoş bir şey değil. Oyuncular çok kaydı, ayakta durmakta zorlandılar, bundan dolayı top kayıpları oldu" diye konuştu.