POLİTİKA - 04 Kasım 2023 Cumartesi 17:09

Demokrat Parti’nin Şehzadeler Belediye Başkan adayı Murat Yörük oldu

A
A
A
Demokrat Parti’nin Şehzadeler Belediye Başkan adayı Murat Yörük oldu

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal partisinin Manisa il teşkilatı tarafından düzenlenen Şehzadeler Belediye Başkanlığı aday tanıtım törenine katıldı. Törende, daha önce Manisa Ülkü Ocakları İl Başkanlığı ve Manisaspor Başkanlığı yapan Murat Yörük Demokrat Parti’nin Şehzadeler Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.


Daha önce Manisa Ülkü Ocakları İl Başkanlığı ve Manisaspor Başkanlığı yapan Murat Yörük, Demokrat Parti Şehzadeler Belediye Başkan adayı oldu. Yörük’ün adaylığı Şehzadeler ilçesindeki tarihi Bedesten Salonu’nda DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın da katıldığı geniş katılımlı toplantı ile açıklandı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan törende konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yerel seçimlere kendi adayları ve kadrolarıyla gireceklerini belirterek cesur insanlarla yürümeye devam edeceklerini söyledi. Uysal, "Önümüzdeki süreçte siyaset yeniden kendi hücrelerini yenileyecek ve akması gereken mecrada akacaktır. Bilesiniz ki o mecranın adı da Demokrat Parti’dir. Geneliyle yereliyle bu küçülmüş gidişatı bir dur dememiz gerekiyor. Onlarca yıl bu memleketin her bir köşesinde büyük hizmet vermiş hizmet kervanının sahibi olarak kendi mücadelemizi kimseden medet ummadan inanan insanlarımızla vermek için bugün burada da bir adım atıyoruz. Asırların izini taşıyan bu güzel mekanda onlarca yılın hafızasını taşıyan dava arkadaşlarımla birlikte oldum, mutlu oldum. Heyecanlandık, heyecanı buradan alıp tüm Türkiye’ye taşımak istiyorum." dedi. Uysal konuşmasının ardından Şehzadeler Belediye Başkan adayı Murat Yörük’ü sahneye davet ederek parti rozetini taktı.


Liyakatli kadrolarla Şehzadeler’i yönetmek için aday olduğunu açıklayan Murat Yörük ise, "Yeter söz milletin" diyerek destek olan herkese teşekkür etti.



Demokrat Parti’nin Şehzadeler Belediye Başkan adayı Murat Yörük oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arnavutköy‘de büyük istihdam seferberliği başlıyor Arnavutköy Belediyesi, Cuma ve Cumartesi günleri düzenleyeceği Kariyer ve İstihdam Fuarı ile iş arayan vatandaşları, 80’den fazla firmanın katılım sağlayacağı kapsamlı bir etkinlikle buluşturacak. Arnavutköy Belediyesi, gençlerin ve iş arayan vatandaşların kariyer hedeflerini desteklemek ve istihdam imkanlarını artırmak amacıyla 26-27 Aralık 2025, Cuma ve Cumartesi günlerinde Kariyer ve İstihdam Fuarı düzenliyor. Arnavutköy Şehir Parkı’nda gerçekleştirilecek olan fuar, 40 farklı sektörü temsilen 80’den fazla firmayı bir araya getirerek iş dünyası ile bireyler arasında güçlü bir köprü oluşturacak. Katılımcılar, firmalarla birebir iş görüşmeleri yapma imkanı bulurken, aynı zamanda atölye çalışmaları ve çeşitli etkinlikler aracılığıyla kariyer planlamalarına katkı sunacak bilgiler edinebilecek. Kariyer ve İstihdam Fuarı, iş dünyasına adım atmak isteyenler için önemli fırsatlar sunarken; profesyonel gelişimi destekleyen etkinliklerle katılımcıların bilgi ve deneyim kazanmalarına imkan tanıyacak. Arnavutköy Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen bu fuar, gençlerin kariyer yolculuklarına rehberlik etmeyi, iş arayan vatandaşların ise doğru istihdam fırsatlarına ulaşmasını sağlamayı hedefliyor. Öte yandan, İstanbul’un gelişen ilçesi Arnavutköy’de, özellikle Hadımköy bölgesinde artan sanayi kuruluşlarının nitelikli personel ihtiyacı her geçen gün yükselirken; Karaburun’un turizm potansiyeliyle birlikte hizmet ve turizm sektörlerinde de yeni istihdam alanları oluşuyor. İstanbul Havalimanı’na ev sahipliği yapan ilçe, havacılık, lojistik ve hizmet sektörlerinde ortaya çıkan yoğun personel talebiyle de dikkat çekiyor. Kariyer ve İstihdam Fuarı’nın, bu alanlarda oluşan iş gücü ihtiyacı ile iş arayanları aynı zeminde buluşturması hedefleniyor.
Tokat Tokat’ta Kızık kilimi özel ihtiyaçlı çocuklarla yeniden hayat buldu Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öncülüğünde hayata geçirilen "Özel Eğitimin Elinden Tarih Dokunuyor, Kızık Kilimi" projesiyle özel ihtiyaçlı çocuklar Tokat’ın coğrafi işaretli kültürel mirasına dokunarak hem sosyal hayata katılıyor hem de geleneksel kilim dokuma geleneğini yaşatıyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öncülüğünde hayata geçirilen "Özel Eğitimin Elinden Tarih Dokunuyor: Kızık Kilimi" projesinin açılışı gerçekleştirildi. Tokat’ın önemli kültürel değerlerinden biri olan Kızık Kilimi’nin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan proje, özel eğitim öğrencilerinin aktif katılımıyla dikkat çekti. TOGÜ Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Toplumsal Katkı ve Sosyal İnovasyon Koordinatörlüğü, Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Tokat Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde hazırlanan projenin açılışı, TOGÜSEM Binası Taşlıçiftlik Kampüsü’nde düzenlendi. Proje kapsamında özel ihtiyaçlı bireyler, geleneksel el sanatlarından biri olan Kızık Kilimi dokuma sürecine dâhil edilerek hem mesleki hem de kültürel kazanımlar elde etti. Etkinlikte, kilim dokuma tezgâhlarında yapılan çalışmalar katılımcıların beğenisine sunuldu. "Özel ihtiyaçlı çocuklar kültürel mirasa dokunuyor" Projenin özel eğitim alanında farkındalık oluşturduğunu belirten TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tokat’a özgü Kızık Kilimi geleneğinin yaşatılmasına önemli katkı sağladığını ifade ederek; "Biliyorsunuz coğrafi işaretli Tokat’ın kültürel mirası olan Kızık kilimini sosyal sorumluluk vizyonumuz özelinde birleştirerek Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği halinde bir projeye dönüştürdük. Burada başta unutulmaya yüz tutmuş somut olmayan kültürel mirasımız olan Kızık kilimini tekrar canlandırmak ve gün yüzüne çıkartmak amacıyla özel öğretim bölümü öğrencilerimizin de desteğiyle özel ihtiyaçlı çocuklarımıza burada eğitimler veriliyor. Kızık kilimi dokuma ustaları sınırlı. Bu alanda da bir ihtiyaç var. Geleneğimizin yaşatılması gerekiyor. Bunu daha önemli kılan özel ihtiyaçlı çocuklarımızın eliyle yapmaları oldu. Özel ihtiyaçlı çocuklarımız okullarını bitirdikten sonra sosyal yaşamdan uzaklaşıyorlar. Bunların sosyal yaşama katılmaları açısından bu projeyi çok kıymetli buluyorum" dedi. (YK-RM-