GÜNDEM - 15 Mart 2025 Cumartesi 13:28

Başkan Zeyrek: "Halkın parasını, halk için harcıyoruz"

A
A
A
Başkan Zeyrek: "Halkın parasını, halk için harcıyoruz"

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, halkın parasını halk için harcadıklarını belirterek, "Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin parası o kadar bereketli ve o kadar kutsal ki her şeye de yetiyor çok şükür" dedi.


Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının bereketini ve paylaşmanın güzelliğini Alaşehir’de kurulan büyük iftar sofrasında vatandaşlarla paylaştı. Binlerce Alaşehirliyi bir araya getiren iftar programına, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, Denizli Güney Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın, Uşak Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan, Uşak Eşme Yeleğen Belediye Başkanı Ecevit Emir, il ve ilçe yöneticileri, bürokratlar katıldı.


Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, programda yaptığı konuşmada Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurgulayarak, "Bu mübarek ayda dualarınız, ibadetleriniz, tuttuğunuz oruçlar kabul olsun inşallah. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek, Manisa’da temiz bir sayfa açtı, bembeyaz bir değişimin adresi oldu. Beyaz sayfa leke götürmez, kir götürmez. Allah kendisine sizlere de hatasız, kazasız hizmet etmeyi nasip etsin. Bu dileğimi buradan kendisine iletmek istiyorum. Alaşehir’imizde 17 kilometrelik içme suyu hattımızı Ferdi başkan değiştiriyor. Avşar Barajı’ndan basılan suyun, ancak yüzde 60’ı Alaşehir’e ulaşabiliyordu, arıza olduğunda 18 saat susuz kalıyorduk. Ferdi başkanımız, 200 milyon liralık bir projeye imza atarak suyu ilçemize getiriyor, 7 bin 500 tonluk bir depo da inşa ediliyor ve böylece su kesintilerine son verecek. İnşallah yaz aylarında artık su musluklarımızdan kesintisiz akacak. Mahallelerimize düğün salonu, taziye evi, gasilhane ve köprü yapılıyor. Bu yıl kanayan yaralarımızın hepsine parmak basıyor. Kendisine buradan teşekkür ediyorum" dedi.


Önceki dönemde Alaşehir’de büyükşehir belediye başkanı görmeye alışık olmadıklarını dile getiren Öküzcüoğlu, "Ama Ferdi başkan, halka yukarıdan bakan, kibirli bir anlayışı sona erdirdi, yerine mütevazı bir yönetim anlayışını getirdi. Artık kurtlar sofrası yok, Halil İbrahim sofrası var. Bu sofrada bereket var, bu sofrada insaf düzeni var. İsraf düzeni bitti, kardeşlik düzeni geldi. Ferdi Başkanımız, bizi defalarca ziyaret etti, her seferinde özel programlar düzenledi. Kendisine şahsım ve tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum" dedi.


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek yaptığı konuşmada, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu vurgulayarak "Bana hep soruyorlar, ’Cumhurbaşkanlığı kısıtlama tedbirleri var, merkezi bütçeden gelen para azaldı ama bu kadar yatırımı nasıl yapıyorsunuz?’ Biz Avşar Barajı’ndan Alaşehir’in su sorununu çözecek projeye yaklaşık 180 milyon lira harcadık. Bunu nasıl yapıyoruz biliyor musunuz? Artık Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde hak etmediği şekilde ihale alanlar, haksız kazanç sağlayanlar, bankamatik memurları yok. Artık onlar bu kapıdan içeri giremiyorlar ve hiçbir zaman da giremeyecekler. Seçimde söz verdim, bu sözümün her zaman arkasında duracağım. Biz kendi cebimizden harcamıyoruz bu parayı. Hepimizin vergileriyle, devletimizin bize emanet ettiği bütçeyi halk için harcıyoruz. Halkın parasını, halk için harcıyoruz ve böyle de devam edeceğiz" diye konuştu.


Başkan Zeyrek, "Çünkü bu şekilde olduğunda aynı bugün bu sofrada buluştuğumuz gibi mübarek Ramazan’da ekmeğimizi bölüşüp lokmayı paylaşıyoruz. Sizlerle birlikte inanın ki o Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin parası o kadar bereketli ve o kadar kutsal ki her şeye de yetiyor çok şükür. 11 ayın sultanı Ramazan’da bu mübarek günlerde, Allah’ım tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri, ettiğimiz duaları yüce makamında kabul eder ve vatanımızı, milletimizi, birliğimizi, dirliğimizi daim eder inşallah. Görüşemezsek Ramazan Bayramınız şimdiden mübarek olsun" dedi.


Binlerce kişinin aynı sofrada buluştuğu iftar programının ardından, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve beraberindekiler, ilçedeki muhtarlarla bir araya gelip sohbet ederek hayata geçirilen projeleri anlatarak taleplerini dinledi.



Başkan Zeyrek: "Halkın parasını, halk için harcıyoruz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Meclis üyesi adayı silahlı saldırıda öldürüldü Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Çeltikçi Mahallesi’nde köy kahvehanesinde yaşanan silahlı saldırıda tüfekle ağır yaralanan Ceyhun Avcı kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ölen Ceyhun Avcı’nın 2024 yerel seçimlerinde CHP’den Orhangazi Belediye Meclis üyesi adayı olduğu belirlendi. Olay gece saat 23.00 sıralarında Orhangazi’ye bağlı Çeltikçi Mahallesi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre daha önce köy kahvehanesini işleten Onur E. ile aralarında husumet olduğu belirlenen Ceyhun Avcı, kendisine ait otomobil ile köy kahvehanesinin önüne geldi. İddiaya göre elinde tornavida ile kahveye girip işletmeci Onur E. ile tartışmaya başladı. Tüfekle ağır yaralandı Tartışmanın büyümesi üzerine Onur E. tüfekle Ceyhun Avcı’ya ateş etti. Göğsünden yaralanan Ceyhun Avcı, olay yerine çağrılan ambulans ile Gemlik Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Ceyhun Avcı’yı tüfekle yaralayan Onur E. ise olay yerinden kaçtı. Talihsiz adam kurtarılamadı Göğsünden yaralanan Ceyhun Avcı ise kaldırıldığı Gemlik Devlet Hastanesinde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Meclis üyesi adayı olmuştu Olayda hayatını kaybeden Ceyhun Avcı 2024 yerel seçimlerinde CHP’den Orhangazi Belediye meclis üyesi adayı olmuştu.
Ankara Ticaret Bakanlığı ithalatta 1 milyon tonu aşmayacak tarife kontenjanı açtı Ticaret Bakanlığı et üretiminde önemli yer tutan hayvan yemi girdilerinden mısır için arz güvenliği ve fiyat artış riskini önlemek için ithalatta 30 Haziran’a kadar geçerli 1 milyon tonu aşmayacak tarife kontenjanı açtı. Ticaret Bakanlığından konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Ticaret Bakanlığımız piyasaların doğru yönlendirilerek spekülatif fiyatların önlenmesi, temel gıda ürünlerinde arz güvenliğinin sağlanması ve ülke ihtiyacının yerli üretimin teşviki yoluyla karşılanabilmesi amacıyla üretici ve tüketici refahını birlikte değerlendirerek, başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordineli olarak ticaret politikalarının tüm araçlarını kullanarak gerekli tedbirleri almaktadır" ifadelerine yer verildi. Tarım ve Orman Bakanlığını talebi üzerine fiyat istikrarı için kararın alındığı belirtilen açıklamada, "Bu çerçevede, Tarım ve Orman Bakanlığının talebi üzerine, vatandaşlarımızın temel tüketim maddelerinden et için önemli bir üretim girdisi olan hayvan yeminin yanı sıra diğer bazı gıda ürünlerinde de kullanılan mısırın arz güvenliği ve fiyat istikrarını sağlamak, bu yolla gıda fiyatlarının olumsuz etkilenmesini önlemek maksadıyla, yerli mısır üretiminin tüketimi karşılamada yetersiz kaldığı miktarın 1 milyon tonluk kısmı için 30 Haziran 2025 tarihine kadar kullanılmak üzere yüzde 5 gümrük vergili tarife kontenjanı açılmıştır" ifadeleri kullanıldı. 1 Temmuz’dan sonra mısır ithalatından gümrük vergisinin tekrar yüzde 130 olarak uygulanacağı ifade edilen açıklamada "Sınırlı miktarda ürüne yönelik düşük gümrük vergisi ile ithalat uygulaması, yerli üreticinin korunması gereği ve ürünün hasat dönemi gözetilerek, 1 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla sona erecek ve mısır ithalatında gümrük vergisi asıl seviyesi olan yüzde 130 olarak uygulanacaktır. Söz konusu tarife kontenjanı kapsamı ithalattan adil bir şekilde faydalanılabilmesini teminen, bir kullanıcı tarafından tek seferde en fazla 8 bin ton ithalat gerçekleştirilebilecek olup, müteakiben tekrar ithalat yapılabilmesi için 7 gün beklenmesi gerekecektir" denildi.
Kayseri Özdemir’den Halaçoğlu’na sert tepki: "Size rağmen" Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Yusuf Halaçoğlu’nun MHP ile DEM Parti heyetinin terörsüz Türkiye süreci ile ilgili gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin açıklamalarına sert tepki göstererek, "Bu memleketin insanına, taşına toprağını bırakıp Graham Fuller’lerin, Orfo Bengiolar’ın peşine takılan isimlerin tasmalı görevlileri iyi bilsin ki size rağmen bu ülke daha da bütünleşecek, kucaklaşacak, birleşecek, kenetlenecek ve büyüyecektir" dedi. Yusuf Halaçoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla MHP ile DEM Parti heyetinin görüşmesini eleştirdi. MHP Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir de Halaçoğlu’na cevap olarak yaptığı açıklamasında, "MHP’de grup başkanvekili iken partimizin tertemiz kurumsal yapısını İzmir’de yapılacak uluslararası bir yatırım için o dönem milletvekili olan bir başka isimle beraber kendi menfaatine kullanmaya cüret eden şahıs, durum ortaya çıktığında Sayın Genel Başkanımız’dan çiziği yiyip layığını bulmuştu. Şimdi evladı yaşındaki insanlarla iletişiminin nasıl olduğunu özellikle de Kayseri’nin çok iyi bildiği aynı isim kalkıp bize ahkam kesmeye yeltenmesin, insan içerisine çıkacak hal bırakmayız! Gidip öte tarafta kendi rezilliğinizle ne haliniz varsa onu görün. Her bir ferdinin Türkiye için her türlü bedeli ödemeye gönüllü olduğu, hasım çevreleri ve Türk Milleti’ne karşı sergilenen ve sergilenebilecek tüm oyun ve stratejileri tanıma ve engel olma konusunda tecrübe sahibi olan bir davanın mensuplarını ihtam etmeye kalkanların kimler olduğunu da iyi biliyoruz. Bu memleketin insanına, taşına toprağını bırakıp Graham Fuller’lerin, Orfo Bengiolar’ın peşine takılan isimlerin tasmalı görevlileri iyi bilsin ki size rağmen bu ülke daha da bütünleşecek, kucaklaşacak, birleşecek, kenetlenecek ve büyüyecektir" şeklinde sert tepki gösterdi.