POLİTİKA - 16 Nisan 2025 Çarşamba 16:50

Başkan Akın’dan ‘Son Sokak’ açıklaması

A
A
A
Başkan Akın’dan ‘Son Sokak’ açıklaması

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Son Sokakta yaşanan yol sorunlarıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Başkan Çetin Akın, Son Sokakta perşembe günü itibariyle keşif ve imalat çalışmalarının başlayacağını söyledi.


Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Son Sokakla ilgili açıklamalarda bulundu. Yol düzenleme ve yenileme çalışmalarında yaşanan gecikmelerin nedenlerine dair bilgi veren Başkan Çetin Akın mağduriyetlerin giderilmesi adına çalışmaların perşembe gününden itibaren başlayacağını da söyledi.



"Vatandaşlarımızın yaşadıkları mağduriyetlerin tamamını gidermiş bulunuyoruz"


Başkan Çetin Akın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Subaşı Mahallesi Son Sokak Turgutlu’nun kanayan yaralarından bir tanesiydi. Maalesef geçen yaz döneminde evlerimize su çıkaramadık, su problemimiz vardı. Bunların çözümüyle ilgili çalışmalar başlattık. Yaptığımız çalışmalar neticesinde yıllardır problem olan asbestli su borusu geçişlerimiz tamamen hijyenik hale getirilip yenilendi. Sonrasında aynı problemi evlerimizin branjman bağlantılarında da yaşadık. Büyükşehir belediyesi tarafından bir ihale daha yapılarak evlerimizin branjman borularında, hatlarında yenilemeler sağlandı. Maalesef hem bizden kaynaklanan hem de hava koşullarından, süreçten kaynaklanan sorunlar nedeniyle hedeflerimizde sapmalar oldu. Turgutlu’muz bu sene çok ciddi yağışlar aldı. Bunun neticesinde iş akışımızda sapma meydana geldi. Dolayısıyla bu gecikmeler de vatandaşlarımızın mağduriyetlerine sebep oldu. Biz şu anda bu mağduriyetlerin tamamını gidermiş bulunuyoruz."



"Turgutlu halkından samimiyetle özür diliyoruz"


Başkan Akın açıklamasına şu sözlerle devam etti:


"Son Sokakta yaptığımız ihale neticesinde bütün yasal prosedürler yerine getirilerek Ada Yapı Mühendislik İnşaat Limited Şirketi ihalemizi almış bulunuyor. Son Sokakta yapmış olduğumuz ihalenin neticesinde 13 bin 48 metrekare yol ve 4 bin 800 metrekare kaldırım olmak üzere toplam 17 bin 848 metrekarelik inşaat yer teslimini yapıyoruz. Önceki yönetim tarafından yıllardır ötelenmiş hizmetler, istediğimiz hızlılıkta gitmediğinden dolayı Turgutlu halkından da samimiyetle özür diliyoruz. Gerek hava ve coğrafi koşullar gerekse kurumlar arasındaki iletişim nedeniyle maalesef süreler hesap ettiğimiz şekilde ilerlemedi. Ancak her güzelliğin bir bedeli var. Son Sokak sakinlerimiz ve Subaşı Mahallesi sakinlerimiz bu güzelliğin bedelini yaklaşık 5-6 aydır yaşıyor. İnşallah Turgutlu’ya örnek bir cadde ve düzenleme yapacağız. Hemşehrilerimizden haklarını helal etmelerini istiyorum. Yarından itibaren keşif ve imalat çalışmalarımız başlıyor. Turgutlu’muza hayırlı olsun."



Başkan Akın’dan ‘Son Sokak’ açıklaması

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı Karabük’te polisin "dur" ihtarına uymayıp otomobiliyle kaçan ehliyetsiz ve 1.85 promil alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı. Hürriyet Mahallesi Melisa Caddesi’nde 78 ABL 583 plakalı otomobilin sürücüsü M.E.Y. (19), yolda zikzak çizince polis ekiplerin "dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Buradan Karabük-Yenice kara yolu üzerinde devam eden kovalamaca sonucu sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce kaldırıma ardından köprü ayağına çarptı. Çarpmanın etkisi ile otomobilin motoru yerinden fırlayarak koptu. Kazada sürücü M.E.Y ve yanındaki Z.C.K. (18) yaralanırken, kaza sonrası polise direnenince ekipler biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Bu sırada ihbar üzerine kaza yerine sağlık ve çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan otomobil sürücüsü M.E.Y, önce alkolmetreyi üflemek istemeyince ambulansa bindi. Bir süre sonra ambulanstan geri inen ve yüzüne yediği biber gazından dolayı zor anlar yaşayan sürücü polisle pazarlık yapmaya başladı. Trafik ekiplerin alkolmetreyi üflememesi durumunda cezaların katlanarak artacağı söylenen sürücü M.E.Y, 5 ay önce ehliyetini alkollü araç kullanmaktan dolayı alındığını belirterek, ’Alkolmetreyi üflersem mi daha çok yararıma" diye sormasının üzerine polisin üflemezsen cezan daha çok katlanır demesiyle alkometreyi üfledi. Yapılan ölçümde sürücünün 1.85 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralıların genel durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi. 1,85 promil alkollü sürücüye, tarafik ekiplerince Karayolları Trafik Kanunu’nun "dur ikazına uymamak", "sürücü belgesiz araç kullanmak" ve "alkollü araç kullanmak" gibi 6 maddeden toplam 51 bin 948 lira idari para cezası kesildi. Sürücü hakkında ayrıca "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan da adli işlem başlatıldı. Diğer yandan kazanın meydana geldiği yerde bulunan Soğuksu KYK kız yurdundaki öğrencilerde yurdun bolkonuna çıkarak yaşananları film gibi izledi.
Manisa Kaymakam Dalak’ı duygulandıran kara kalem portre Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin Kaymakam Halil Dalak’a gerçekleştirdiği ziyarette hediye edilen kara kalem portre, duygu dolu anlara sahne olurken, Sarıgöl’ün kültürel mirası bir kez daha gündeme taşındı. Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği (SADER) Başkanı Salih Yapıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette derneğin yürüttüğü kültürel ve tarihî çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ziyaret sırasında, Sarıgöl İlçe Devlet Hastanesi’nde 30 yılı aşkın süre başhekim olarak görev yapan emekli Operatör Doktor Cengiz Başkaya tarafından çizilen Kaymakam Halil Dalak’a ait kara kalem portre, Dernek Başkanı Salih Yapıcı tarafından takdim edildi. Anlamlı hediye, ziyarette duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Kaymakam Halil Dalak, kendisi için hazırlanan kara kalem portrenin makam odasında sürekli sergileneceğini belirterek, dernek yönetimine teşekkür etti. SADER Başkanı Salih Yapıcı ise yaptığı açıklamada, "Dernek olarak Sarıgöl ve çevresindeki tüm kültürel değerleri bağış yoluyla topluyor ve gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Arşivimizde binlerce doküman bulunuyor ve bağışçılarımızın sayısı her geçen gün artıyor" dedi. Yapıcı, geçmişe ait binlerce eski fotoğrafın Sarıgöl Üzüm Festivali süresince etnografya müzesinde sergilendiğini belirterek, bu çalışmalarla geçmişten geleceğe ışık tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.