ASAYİŞ - 21 Ekim 2024 Pazartesi 17:40

Malatya’da Emniyet ve Jandarmaya araç takviyesi

A
A
A
Malatya’da Emniyet ve Jandarmaya araç takviyesi

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde Jandarma ve Emniyet Teşkilatına alınan 7 bin 204 yeni araçtan Malatya’ya gönderilen 80 araç düzenlenen tören ile göreve başladı.


Malatya İl Emniyet ve Jandarma Teşkilatı, güvenlik hizmetlerini güçlendirmek amacıyla 80 yeni aracı bünyesine kattı.


Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Malatya Valisi Seddar Yavuz ve Emniyet Müdürü Arif Çankal katılarak, şehrin güvenliği için yapılan çalışmaların önemine dikkat çektiler. Yeni araçların teslim edilmesiyle, emniyet güçlerinin operasyonel kabiliyetlerinin artacağı ve halkın huzur ve güvenliğinin daha etkin bir şekilde sağlanacağı vurgulandı.


"Operasyonel kabiliyetlerimiz artıyor"


Törende konuşan Emniyet Müdürü Arif Çankal, 6 Şubat depremlerinde 10 aracın enkaz altında kaldığını ve kullanım ömrünü tamamlamış 23 aracın filodan ayrıldığını belirtti. Çankal, "Emniyet teşkilatımızın görevini etkin şekilde yerine getirebilmesi için araç ve gereçlerin yenilenmesi hayati öneme sahiptir. Bugün hizmete sunulan yeni araçlar, operasyonel kabiliyetlerimizi artıracak ve hızlı müdahaleler yapmamızı sağlayacaktır" dedi.


"Huzur ve Güven için gece gündüz çalışıyoruz"


Malatya Valisi Seddar Yavuz ise şehrin güvenliğini sağlamak için valilik, emniyet ve jandarma birimlerinin yoğun bir çaba sarf ettiğini ifade etti. Yavuz, "Bugün 80 yeni aracı emniyet ve jandarma teşkilatımıza teslim ediyoruz. Huzur ve güvenliği sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Özellikle gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak için narkotik suçlara karşı yoğun bir mücadele veriyoruz" diye konuştu.


Vali Yavuz ayrıca, "Güvenli Okullar Projesi" kapsamında yapılan denetimlerde 410 okul çevresi, 111 iş yeri, 69 park ve bahçenin kontrol edildiğini, 2 bin 57 kişinin kimlik bilgilerinin sorgulandığını belirtti. Trafik denetimlerinde ise 27 bin 63 aracın kontrol edildiği ve 481 aracın trafikten men edildiği bilgisi paylaşıldı.


Yeni araçların Malatya’nın huzur ve güvenliğine katkı sağlayacağı belirtilirken, araçların kazasız belasız kullanılmasını temenni eden Vali Yavuz, güvenlik güçlerine teşekkür etti.




Malatya’da Emniyet ve Jandarmaya araç takviyesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tanser Aydın: “Son saniyelerde puanlar kaybettiğimiz bir maç oldu” Esenler Erokspor Teknik Sorumlusu Tanser Aydın, Ankara Keçiörengücü maçının ardından yaptığı açıklamada, istedikleri 3 puanı elde edemedikleri için üzgün olduklarını söyleyerek, “Son saniyelerde puanlar kaybettiğimiz bir maç oldu” dedi. Trendyol 1. Lig 9. hafta maçında Esenler Erokspor, evinde karşılaştığı Ankara Keçiörengücü ile 2-2 berabere kaldı. Müsabakanın ardından Esenler Erokspor Teknik Sorumlusu Tanser Aydın, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İstedikleri 3 puanı alamadıkları söyleyerek sözlerine başlayan Aydın, “Son saniyelerde verdiğimiz bir maç oldu. Maça aslında çok istediğimiz gibi başlayamadık. Golü yedikten sonra tam istediğimiz futbolla karşılık verdik. Bunun karşılığını ilk yarı bitiminde 2-1 içeri girerek aldık. İkinci yarı rakibin belirli riskleri alacağını tahmin ediyorduk. Ona göre oyun planımızı hazırladık. Hızlı hücumlarla pozisyon bulacağımızı düşündük. Bunda başarı olduk. Pozisyonlara da girdik fakat değerlendirmedik. Son dakikalarda rakip tüm riskleri alıp üzerimize geldi. Bunların bir tanesinde son saniyelerde olsa da golü buldular. İki taraf için de bir puan. Benim iki takımı da tebrik ediyorum. Sahada maalesef ile andığımız bir yönetim grubu vardı. Bu gruba da iyi dileklerimizi sunmak istiyoruz. Onların çok iyi maçlar yönetmesini istiyoruz. Ama ne mümkünse stat içerisinde olan kimse yönetimden memnun değil. Bu yönetimler çok baskı altında olmalarına rağmen iyi bir yönetime dönüşür. Biz de onları buradan eleştirmek yada dikkat çekmek zorunda kalmayız” diye konuştu.
Isparta Isparta’da emniyet ve jandarma teşkilatına 11 araç Isparta’da emniyet ve jandarma teşkilatı bünyesinde hizmet verecek 11 araç törenle hizmete alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından emniyet ve jandarma teşkilatı için temin edilen ve geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından teslimi gerçekleştirilen 7 bin 204 araçtan Isparta’ya gönderilen 11 araç, törenle hizmete alındı. Isparta İl Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlen törende 7 otomobil ve 2 motosiklet İl Emniyet Müdürlüğüne, 4 otomobil ise İl Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi. Törende konuşan Isparta Valisi Abdullah Erin, Türkiye’nin dört bir yanında gece gündüz 24 saat esasına göre fedakarca hizmet sunan emniyet ve jandarma teşkilatına yeni araçların hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Milletimizin huzuru, ülkemizin birliği, beraberliği için fedakarca çalışan her iki teşkilatımızın değerli mensupları, sizler ülkemizin ve milletimizin en büyük iftihar kaynağısınız. Evlerimizde huzur içerisinde oturuyor, çocuklarımız güven içerisinde okullarına devam ediyor, gençlerimiz de memleketimizin dört bir tarafında hiçbir korku hissetmeden dolaşabiliyor ve geleceği için uğraş verebiliyorsa; canımız, malımız, bayrağımız ve bütün mukaddesatımız teminat altındaysa elbette bundaki en büyük aslan payı sizlerindir. Bunun için sizlere minnettarız. Emniyet ve jandarmanın tabii ki zamanın şartlarına uygun şekilde personel, araç-gereç ve teknolojik donanıma sahip olması gerekiyor. Bunun için de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 20 yılda emniyet ve jandarmamıza büyük katkılar sunuldu. Bugün çok şükür her iki teşkilatımız, dünyanın birçok ülkesindeki aynı amaçla faaliyet gösteren güvenlik teşkilatlarıyla kıyasıya rekabet edebilecek noktaya geldi. Bugün envanterimize katacağımız araçlarla güven ve huzur ortamının sayenizde hakim olduğu Isparta’mızı daha güvenli hâle getirecek, insanlarımızın geleceğe daha güvenle bakabileceği ili, ilçeleri ve köyleri hep birlikte inşa edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından İl Müftü Vekili Seyit Böğet’in okuduğu dua ile araçlar hizmete alındı. Törene Isparta Valisi Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Yunus Emre Karamanoğlu, İl Emniyet Müdür Vekili Volkan Güneş ile emniyet ve jandarma personeli katıldı.