ASAYİŞ - 18 Ekim 2024 Cuma 14:47

5.9’luk depremin yürekleri ısıtan görüntüleri ortaya çıktı

A
A
A
5.9’luk depremin yürekleri ısıtan görüntüleri ortaya çıktı

Malatya’da 5.9’luk depreme Yeşilyurt ilçesindeki okullarında yakalanan özel ihtiyaçlı öğrenciler öğretmeleri tarafından kucaklarda güvenli alana taşındı. İki öğretmenin çocukları dışarı çıkarmak için adeta birbirleriyle yarıştığı o anlar ise kameralara yansıdı.


Malatya’nın, Kale ilçesinde 16 Ekim Çarşamba günü saat 10.46’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5.9. büyüklüğündeki depreme eğitim ve öğretim gördükleri Yeşiltepe Ahmet Parlak İlkokulu’nda yakalanan özel ihtiyaçlı iki öğrenci öğretmenleri Tufan Korkmaz ile Kerem Çiçekçe tarafından kucaklarda taşınarak okul dışına çıkarıldı.


İki öğretmenin çocukları dışarı çıkarmak için adeta birbirleriyle yarıştığı o anlar ise kameralara anbean yansıdı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Şen: “Türkiye’deki gıda sektörünün en ucuz ürünü kırmızı et” Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, Türkiye’deki en ucuz gıda sektörü ürününün ’kırmızı et’ olduğunu iddia etti. Kırmızı et fiyatları Türkiye’de her dönem gündemde yer alıyor. Birçok vatandaş kırmızı et fiyatlarını pahalı bulurken, Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen ise diğer gıda ürünlerine kıyasla kırmızı etin ucuz olduğunu savundu. Başkan Şen, ortalama bir restoranda yenen 100 gramlık et yemeğine verilen para ile kasaptan alınan 1 kilo kırmızı etin fiyatının aynı olduğunu belirterek, gıda sektöründeki en ucuz ürünün et olduğunu ifade etti. “Bence gıda sektörünün en ucuz ürünü et” Türkiye’deki kırmızı et fiyatlarının ucuz olduğuna değinen Başkan Ömür Şen, “Et fiyatları uzun bir süredir rölantide gidiyor. Kurban Bayramı öncesi fiyatlar ile şu andaki fiyatlar da aynı seyrediyor. Bu fiyatların aşağı düşeceğine inanmıyorum. Et fiyatları genel anlamda ucuz. Piyasadaki diğer ürünlerin fiyatına bakıldığında bunların arasında en ucuzu kırmızı et diyebiliriz. Bu süreçte ete zam yapmayı düşünmüyoruz. Balık sezonu olması, Kurban ertesi olması, sirkülasyonun az olması nedeniyle zam düşünülmüyor. Kasaptan gidip 500 TL’ye 1 kilo et alınmazken, restoranda 100 gram ete bin TL para verilebiliyor. Lüks restoranlarda bu fiyatlar daha da fazla olabiliyor. Tüm hesaplar yapıldığında et gerçekten pahalı değil. Bence gıda sektörünün en ucuz ürünü ettir. İnsanlar fiyatları biraz abartıyor gibi geliyor. Son 1-2 sene içerisinde her şeye yüzde 300’lere varan zam geldi. Bu gıda ve diğer sektörlerde böyle. Kırmızı et hem Samsun’da hem de Türkiye’de en ucuz gıda diye düşünüyorum” dedi. “Dişi büyükbaşlar kesilmemeli" Kazançlarının çoğu zaman masrafları çıkarmaya yetmediğine değinen Başkan Şen, et fiyatların düşmesi için yapılması gerekenleri sıralayarak, “Et fiyatları düşmez ama bu seviyede gitmesi için köylüye, besiciye destek verilmesi lazım. Özellikle dişi büyükbaşların kesilmemesi gerekiyor. Yem ve samana destek verilmesi lazım. Yem ve saman pahalı olunca besiciye yansıyor. Besici yeterince kazanamayınca hayvancılık yapmayı bırakıyor. Kasabın elinde olan bir şey yok. Bizim kar marjımız yüzde 10-15 civarında. Elektrik, su, kira, işçi ve vergi masrafları esnafın belini büküyor. Ben 20 metrelik dükkanımda aylık 37 bin TL elektrik faturası ödedim. 5 bin TL su faturası ödedim. 4 tane sigortalı elemanım çalışıyor. Sıkıntılı bir süreçteyiz. İnşallah bunların hakkından da geliriz. Kasap esnafı olarak girdi masraflarından sıkıntımız var. Bu masrafları çıktığımızda kazancımız masrafımıza yetmiyor diyebiliriz. 2 tane dolap çalışsa yaklaşık 40 bin TL fatura geliyor. Devletimizin de esnafa sahip çıkması gerekiyor. Büyük firma ve şirketlere baktığınızda doğru dürüst vergi ödeyen yok. Esnafın da o nedenle desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu. 350 TL’den et satmayı herkesten çok istediğini de sözlerine ekleyen Şen, “Biz kasaplar olarak etin kilosunu 350 TL’den satmak isteriz. Ne kadar ucuz et satarsak o kadar sirkülasyonumuz artar. 1 kilo alan 1,5 kilo alır. Kar marjımız ortada. Etin fiyatı da şu anda çok pahalı değil. Yakın zamanda bir zam olacağını da düşünmüyorum” şeklinde konuştu. Samsun’da kırmızı etler ortalama olarak dana kıyma 500 TL, kuşbaşı 530 TL, kasap köfte 440 TL, antrikot 650 TL, kemikli et 480 TL, kuzu but 610 TL, kuzu pirzola 730 TL civarında satışa sunuluyor.
Eskişehir Yılmaz Büyükerşen’in ve 22 belediye bürokratının yargılandığı dava ertelendi Eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile 22 belediye bürokratının yargılandığı ‘İhaleye fesat karıştırma’ davası 10 Ocak 2025’e ertelendi. 28 Ocak 2013’te Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve neticesinde kamu zararına neden olmasıyla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde 23 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili 31 Mart 2024’e kadar Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak görev yapan 86 yaşındaki Yılmaz Büyükerşen ve 22 belediye bürokratı hakkında, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ‘ihaleye fesat karıştırma’, ‘Edimin ifasına fesat karıştırma’ ve ‘Kamu görevlisinin resmî evrakta sahteciliği’ suçlarından 2016 yılında beraat kararı verilmişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Büyükerşen ve belediye bürokratlarının söz konusu suçlardan verilen beraat kararının bozulmasına ve yeniden yargılanmalarına karar verdi. Dava, 3 Mayıs 2024’te Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde tekrardan görülmeye başladı. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına, haklarında 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talep edilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve 22 belediye bürokratı katılmazken, taraf avukatları katıldı. AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak ve beraberindekiler duruşmayı katılımcı olarak takip etti. Mahkeme heyeti, bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek, duruşmayı 10 Ocak 2025’e erteledi.
İstanbul Vigo Kurye, 22. Bayim Olur Musun Fuarı’nda ürün ve çözümlerini tanıttı Vigo Kurye, dün kapılarını açan 22. Bayim Olur Musun Fuarı’nda ürün ve çözümlerini duyurdu. Şirket, platformuna entegre ettiği Havuz Kurye modeli ve tek panel üzerinden sipariş ile ilgili detayların takip edilebildiği teknolojilerini firmalarla paylaştı. Hızlı teslimat sektörünün önde gelen firmalarından Vigo Kurye, dün kapılarını açan 22. Bayim Olur Musun Fuarı’nda ürün ve çözümlerini paylaştı. Teslimat konusunda destek almak isteyen firmaları standında ağırlayan Vigo Kurye, platformuna entegre ettiği Havuz Kurye modeli ve tek panel üzerinden sipariş ile ilgili detayların takip edilebildiği yeni çözümlerini yatırımcılara anlattı. 22. Bayim Olur Musun Fuarı’na birçok firmanın yeni anlaşmalar gerçekleştirdiğini söyleyen Vigo Kurye Satış Direktörü Fatih Yıldız, "Firmalar yeni şube açtıkça teslimatlarını yapacak bir kurye firmasına ihtiyaç duyabiliyor. Bizde firmalara bu alanda destek sağlamak amacıyla fuarda yerimizi aldık. Fuarda yatırım yapmak isteyen girişimciler için birçok avantaj bulunuyor. Fuarda çok fazla marka ve şirket yer alıyor. Markalar yeni bayiliklerin anlaşmalarını fuarda gerçekleştiriyor" dedi. Yıldız: "Firmalar tüm süreçlerini canlı takip edebiliyor" İşletmelere platformları üzerinden teknolojik altyapı sunduklarının altını çizen Yıldız, "Bizden hizmet alan işletmeler, kuryelerin siparişlerini teslim almasından itibaren müşterilere teslim edileceği vakte kadar tüm süreci canlı ekranlarda takip edebiliyor" ifadelerini kullandı. Yeni Havuz Kurye modelinden de bahseden Yıldız, "Çağımızın en çok istenilen ve beklenen teknolojisini işletmelere sunmaya çalışıyoruz. Sektörde bu teknolojiyle ilgili faaliyet gösteren birçok oyuncuyu analiz ederek en iyisini yapmaya çalıştık. Sunmuş olduğumuz Havuz Kurye modelinde birçok işletmeyi bir araya getiriyoruz. 3 siparişi olan firma da bu modeli kullanabiliyor, 100 siparişi olan firma da kullanabiliyor. Birçok bölgede bu havuzları kurduk ve firmalar kuryelerimizi bu sistem sayesinde çağırabiliyorlar. Havuz Kurye modelinde sipariş birleştirme, siparişin takip edilmesi, ödeme yöntemleri gibi imkanları yine müşterilerimize sağlıyoruz" açıklamalarında bulundu. Öntemel: "Hızlı teslimatın hem ciro hem de paket yönetimi başarısında önemi büyük" Vigo Kurye ile paket yönetimi, operasyonel süreçler konusunda iş birliğinde olduklarını belirten Maydonoz Döner Yönetim Kurulu Üyesi ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdürü Yücel Bahri Öntemel, "Fast Food markası olduğumuz için hızlı teslimat sektörü bizim için önem arz ediyor. Hem ciro hem paket yönetimi hem de genel başarıda hızlı teslimatın önemi büyük. Hem başarılı operasyonel süreçlerin yönetilmesi hem de alanında kaliteli hizmet veren firmalarla çalışıyor olmamız da başarılı olmamızı etkiliyor. Bu firmalar arasında yer alan Vigo’da paket yönetimimiz konusunda bizlere destek sağladı. İş birliğimiz operasyonel süreçlerimizi kolaylaştırdı. Firmamız yaklaşık 6 yıl önce kuruldu. Şu anda Türkiye dahil dünyada 5 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Azerbaycan, Gürcistan, Almanya ve Hollanda’da da şubelerimiz var. Toplamda 75 şehirde 365 şubemiz bulunuyor" dedi.