GENEL - 27 Şubat 2012 Pazartesi 15:41

MALATYA`DA BOŞANACAK ÇİFTLER İÇİN DİYALOG KOMİSYONU KURULACAK

A
A
A
MALATYA`DA BOŞANACAK ÇİFTLER İÇİN DİYALOG KOMİSYONU KURULACAK

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hidayet Bozkurt, Türkiye’de ilk kez boşanacak çiftler için "Diyalog Komisyonu" kurulacağını söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hidayet Bozkurt, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın ziyareti sırasında yeni projeleri hakkında bilgi verdi. Ailelerle sosyal iletişimi kuracak mekanizmaların azaldığını söyleyen Bozkurt, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Müftülük, Malatya Barosu ve Malatya Belediyesi’nin de içinde yer alacağı bir çalışma ile boşanmak üzere olan ailelerin sorunlarıyla yakından ilgilenerek, aileyi parçalanmaktan kurtarmak istediklerini söyledi. Bozkurt, "Sayın Valimizin
talimatı ile bir çalışma başlattık. Bundan sonra Cumhuriyet Başsavcımızın da olurunu alarak, boşanmak üzere olan ailelerimizle bir diyalog çalışması başlatacağız. Kadın ve erkeği bir araya getirip, problemi beraber tespit edeceğiz. Eğer sosyal bir problemse, ekonomik bir problemse, bunu mutlaka destekleyip, ailenin bozulmasını önleyici çalışma yapacağız. Olayın her yönüyle mümkün olduğu kadarıyla ilgilenmeyi planlıyoruz. Dinsel bir problem varsa onu halletmeyi, cinsel bir problem varsa onu çözmeyi, dinsel
bir problem varsa onu halletmeye çalışacağız. En azından erkek ve bayanı bir araya getirip, iletişim kurmasını hedefliyoruz. Böylelikle bu proje, başarabilirsek Türkiye’de ilk kez Malatya’da uygulanmış olacak. Mümkün olduğu kadarıyla ailelerimiz dağılmadan önlemeyi planlıyoruz. Projemiz tamamlandı. Taraflarla protokol aşamasına getirdik" dedi.
EVLENECEK ÇİFTLERE EVLİLİK KURSU
Evlenmek üzere olanlar için de kurs açma çalışmalarını başlattıklarını belirten Bozkurt, "Aile bizim için kutsal bir kurum. Bunun için de taraflara evlenmeden önce mutlaka bir kurs verilmesi, ailenin önemi, boyutları, çocuk acısından önemi, toplum açısından önemi, neye evet dedikleri ve neye hayır dediklerinin farkında olması diye düşünüyoruz. Malatya Belediyesi ile böyle bir ortak çalışmamız olacak. Bununla ilgili olarak proje çalışmamızı tamamlamış bulunmaktayız" diye konuştu.
Ayrıca her mahalleden sorumlu bir sosyal hizmet uzmanı olacağını belirten Bozkurt, "Bünyemizde Aile Danışma Merkezi var. Artık toplumun bütün sorunlarını yerinde çözeceğiz. Sayın Bakanımız Fatma Şahin bu konunun üzerinde duruyor. Gelecek ay 3 bin 400 tane sosyal hizmet uzmanı çalışanı alınacak. Malatya’ya şu andaki hesaplamalara göre 55 kişi düşüyor. 15 tanesini ilçelerimizde değerlendireceğiz. Mahallelerimizde nasıl toplum polisi ve imamlarımız varsa, bir de sosyal hizmet uzmanı olacak. Problem çıkmadan
birebir aileler ziyaret edilerek, komisyon marifetiyle bir çalışmayı da başlatacağız. Bu çalışma da haziran ayında başlatılacak. Mahallelerdeki komisyon da ilk kez Malatya’da kurulmuş olacak. Topluma dokunmak istiyoruz" dedi.
Bozkurt, Malatya Valiliği bünyesindeki Engelliler Konseyi’nin yeniden faaliyete geçirileceğini de söyleyerek, özürlülere yönelik çalışma başlattıklarını söyledi.
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, "Sorunları yerinde tespit etmek ve çözüm konusunda katkı sunmak tüm toplum olarak hepimizin görevi. Türkiye’deki boşanma oranlarının arttığı gibi bir kanaat var. Bizim toplum olarak değerler yargılarımızı, aile bağlarımızı kuvvetlendirmemiz gerekiyor. Bunun için tüm kurum ve kuruluşlardan destek almamız gerekiyor. Başlatılan proje Türkiye’de model olacaktır. Bizim Türkiye olarak diğer ülkelerden farkımız aile ve değer yargılarımızdır" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı Karabük’te polisin "dur" ihtarına uymayıp otomobiliyle kaçan ehliyetsiz ve 1.85 promil alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı. Hürriyet Mahallesi Melisa Caddesi’nde 78 ABL 583 plakalı otomobilin sürücüsü M.E.Y. (19), yolda zikzak çizince polis ekiplerin "dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Buradan Karabük-Yenice kara yolu üzerinde devam eden kovalamaca sonucu sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce kaldırıma ardından köprü ayağına çarptı. Çarpmanın etkisi ile otomobilin motoru yerinden fırlayarak koptu. Kazada sürücü M.E.Y ve yanındaki Z.C.K. (18) yaralanırken, kaza sonrası polise direnenince ekipler biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Bu sırada ihbar üzerine kaza yerine sağlık ve çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan otomobil sürücüsü M.E.Y, önce alkolmetreyi üflemek istemeyince ambulansa bindi. Bir süre sonra ambulanstan geri inen ve yüzüne yediği biber gazından dolayı zor anlar yaşayan sürücü polisle pazarlık yapmaya başladı. Trafik ekiplerin alkolmetreyi üflememesi durumunda cezaların katlanarak artacağı söylenen sürücü M.E.Y, 5 ay önce ehliyetini alkollü araç kullanmaktan dolayı alındığını belirterek, ’Alkolmetreyi üflersem mi daha çok yararıma" diye sormasının üzerine polisin üflemezsen cezan daha çok katlanır demesiyle alkometreyi üfledi. Yapılan ölçümde sürücünün 1.85 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralıların genel durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi. 1,85 promil alkollü sürücüye, tarafik ekiplerince Karayolları Trafik Kanunu’nun "dur ikazına uymamak", "sürücü belgesiz araç kullanmak" ve "alkollü araç kullanmak" gibi 6 maddeden toplam 51 bin 948 lira idari para cezası kesildi. Sürücü hakkında ayrıca "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan da adli işlem başlatıldı. Diğer yandan kazanın meydana geldiği yerde bulunan Soğuksu KYK kız yurdundaki öğrencilerde yurdun bolkonuna çıkarak yaşananları film gibi izledi.
Manisa Kaymakam Dalak’ı duygulandıran kara kalem portre Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin Kaymakam Halil Dalak’a gerçekleştirdiği ziyarette hediye edilen kara kalem portre, duygu dolu anlara sahne olurken, Sarıgöl’ün kültürel mirası bir kez daha gündeme taşındı. Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği (SADER) Başkanı Salih Yapıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette derneğin yürüttüğü kültürel ve tarihî çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ziyaret sırasında, Sarıgöl İlçe Devlet Hastanesi’nde 30 yılı aşkın süre başhekim olarak görev yapan emekli Operatör Doktor Cengiz Başkaya tarafından çizilen Kaymakam Halil Dalak’a ait kara kalem portre, Dernek Başkanı Salih Yapıcı tarafından takdim edildi. Anlamlı hediye, ziyarette duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Kaymakam Halil Dalak, kendisi için hazırlanan kara kalem portrenin makam odasında sürekli sergileneceğini belirterek, dernek yönetimine teşekkür etti. SADER Başkanı Salih Yapıcı ise yaptığı açıklamada, "Dernek olarak Sarıgöl ve çevresindeki tüm kültürel değerleri bağış yoluyla topluyor ve gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Arşivimizde binlerce doküman bulunuyor ve bağışçılarımızın sayısı her geçen gün artıyor" dedi. Yapıcı, geçmişe ait binlerce eski fotoğrafın Sarıgöl Üzüm Festivali süresince etnografya müzesinde sergilendiğini belirterek, bu çalışmalarla geçmişten geleceğe ışık tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.