Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu tarafından hazırlanan temenni raporundakilere katıldığını söyledi.
Malatya İl Genel Meclisi bünyesinde kurulan Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu tarafından hazırlanan raporda, "Eşler arasında yaşanan şiddet olaylarında, yaşanılanların mahkemeye taşınmadan evvel bölgenin ileri gelenleri ve toplum üzerinde etkisinin olduğuna şüphe duymadığımız din adamlarının arabuluculuk yapmasına imkan tanınacak düzenleme yapılmalıdır" ifadesi çeşitli kesimlerce yorumlandı.
Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu tarafından hazırlanan raporu değerlendiren İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, "Partilerin kadın kolları ile istişare edip, rapor hazırladılar. Raporu meclise sundular ve tartışıldı.
’Eşler arasında yaşanan şiddet olaylarında, yaşanılanların mahkemeye taşınmadan evvel bölgenin ileri gelenleri ve toplum üzerinde etkisinin olduğuna şüphe duymadığımız din adamlarının arabuluculuk yapmasına imkan tanınacak düzenleme yapılmalıdır’ demek, o ailenin büyüğü olabilir, beldede oturan saygın kişi olabilir, bölgenin hatırı sayılır kişi olabilir, din adamları olabilir deniyor. Her dinin öğreticisi olan anlamındadır. Mesela, Müslamanlar için din görevlisi, Hristayanlarda papaz, Yahudilerde
hahamlar, Budist ise Budist rahip ara buluculuk yaparak, aile birliğini kurtarma adına çalışma yapabilir. Din adamı kelimesinden niye rahatsız olunuyor anlamış değilim. Komisyon sadece önere getirmiştir" ifadelerini kullandı.
"Eşler arasında yaşanan şiddet olaylarında, yaşanılanların mahkemeye taşınmasında baskı unsuru ile zoraki barışmalar da sonuç alınmıyor" diyen Şavata, Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu tarafından hazırlanan temenni raporundakilere katıldığını kaydetti.