ASAYİŞ - 04 Ekim 2024 Cuma 15:33

Tavşanlı’da yıldırım kaynaklı çıkan 4 yangın büyümeden söndürüldü

A
A
A
Tavşanlı’da yıldırım kaynaklı çıkan 4 yangın büyümeden söndürüldü

Tavşanlı ilçesi Orman İşletmesine bağlı 4 ayrı bölgede peş peşe çıkan yıldırım kaynaklı orman yangınları, ekiplerin zamanında müdahalesiyle büyümeden söndürülürken yangınlardan 1,35 hektar orman alanı zarar gördü.


İlk yangın Şapcı köyünde, ikinci yangın Çukurköy’de, üçüncü yangın Şahmelek köyünde, dördüncü yangın ise Derbent Kurudere mevkisinde çıktı. Yangınlara 10-15 dakika içerisinde ilk müdahaleyi yapan ekipler yangınları büyümeden söndürdü. Yangınlara 11 arazöz, 3 su ikmal, 4 ilk müdahale aracı, 8 hizmet aracı ve 52 personel ile müdahale edildi. Yangınların yıldırım kaynaklı çıktığı tespit edildi.



Tavşanlı’da yıldırım kaynaklı çıkan 4 yangın büyümeden söndürüldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Başkan Alemdar: “İlçelerimizin beklentilerini karşılayacak adımları atmaya devam edeceğiz” Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Geyve’de teşkilat mensupları ve 73 muhtarla bir araya geldiği buluşmada ‘insan odaklı hizmet ve daha yaşanabilir bir Geyve’ vurgusu yaparak, “Siyasetimizde tek amaç, insana hizmettir. Eşit hizmet, insan odaklı bir anlayışla Geyve’yi daha güzel günlere ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, ilçe ziyaretlerine Pamukova’dan sonra bir diğer güney ilçesi Geyve ile devam etti. Başkan Yusuf Alemdar’ın Geyve’de ilk durağı AK Parti Geyve İlçe Teşkilatı oldu. İlçe Başkanı Abdullah Özdemir, önceki dönem Geyve Belediye Başkanı Metin Atalay ve partililer tarafından karşılanan Alemdar, teşkilat mensuplarıyla bir araya gelerek talep ve sorunları birinci ağızdan dinledi. AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Özdemir, yüzölçümü en büyük ilçe olan Geyve’de yaz sezonunda yaşanan su sorununa anında müdahale eden Alemdar’a teşekkür etti. Daha sonra Geyve MHP İlçe Teşkilatını ziyaret eden Başkan Alemdar, İlçe Başkanı Murat Çakmak ve partililerle bir araya geldi. MHP İlçe Başkanı Çakmak, Cumhur İttifakı olarak Başkan Alemdar’ın her daim yanında olduklarını ifade etti. Alemdar, birliktelikten kuvvet aldıklarını ve bu güçle şehrin kalkınması adına gayretle çalıştıklarını söyledi. Başkan Yusuf Alemdar son olarak Geyve Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Şenel ve 73 mahalle muhtarıyla buluştu. Mahallelerin sorunlarının dinleyerek çözüm önerilerini sunan Alemdar su, v kanal, altyapı, üstyapı gibi birçok konuda öncelikli ihtiyaç taleplerine cevap verdi ve tüm sorunları süratle çözüme kavuşturacaklarını belirtti. Başkan Alemdar, “Ne olursa olsun sözlerimizi havada bırakmayacağız. Hepsini bir-bir yerine getireceğiz. İlçelerimizin talepleri oluyor. Bu taleplerin karşısında bizler çalışmalarımızı daha düzenli ve planlı hale getireceğiz. Mahallelerimizde yapılması gereken çalışmaları yine sizlerle birlikte yapacağız. Daha güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Bizim siyasetimizdeki tek amaç insana hizmettir. Adil, eşit ve hakkaniyetle insanımızın daha iyi şartlarda yaşaması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Memlekete hizmet yarışından Allah’ın izniyle, alnımızın akıyla başarıyla çıkacağız” şeklinde konuştu. Alemdar, konuşmanın ardından muhtarların sorularını yanıtladı, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Kayseri Kayseri’de 2. Gastronomi Günleri başladı Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2.’si kapılarını misafirlerine açtı. Açılışta konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’mizi hak ettiği yere taşımak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinliğin açılışına Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı ve Bayar Özsoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Lokantacılar ve Patacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, protokol üyeleri, ünlü şefler ve vatandaşlar katıldı. "Türkiye İslam ülkelerinin kralıdır" Etkinliğe katılan ünlü şef Cüneyt Asan, “Dünya durmuyor, su uyur düşman uyumaz. Gördüğünüz gibi su uyuyor, düşman uyumuyor. Aslında bir bir yaklaşıp asıl hedeflerinin Türkiye olduğunu bilmemek için aptal olmak lazım. Çünkü Türkiye, İslam ülkelerinin kralıdır. Tek derdim ülkemdir, vatanımdır. Vatansız insan anasız, babasız demektir. Onun için vatanın değerini hepimiz çok iyi biliyoruz” dedi. Kayseri Lokantacılar ve Patacılar Odası Başkanı Altan Aydemir ise, "Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde 2.’sini düzenlediğimiz Gastronomi Günlerimize hoş geldiniz. Bildiğiniz üzere Kayseri bir ticaret ve sanayi şehri olarak bilinir ama 6 bin yıllık geçmişi ile gastronomide de çeşitlilik bağlamında merkezi olduğunu göstermektedir. Kayseri’mizi yöresel lezzetleri ile dünyaya tanıtmada bu tür etkinliklerin önemli rol oynadığını bilmekteyiz. Geçen yıl bilindiği üzere 1 ton mantı kazanda pişirilerek ve rekora imza atarak vatandaşlarımıza ikram edilmişti. Bu yıl ise inşallah 1 ton sucuk döneri pişirerek yine vatandaşlarımıza ikram edeceğiz. Gastronomi turizminin Kayseri’yi tanıtımında büyük rol oynayacağı kanısındayım. Buradan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız ve valimiz başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. "Şehrimiz sadece tarihi, ticaret ve sanayisi ile değil aynı zamanda damak çatlatan lezzetleri ile de öne çıkan nadide illerden bir tanesidir" diyen KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, "Şüphesiz ki Kayseri, 6 bin yıllık tarihi ile her alanda önemli medeniyetlere beşiklik etmiş bir şehirdir. Her medeniyet bu şehrin yemek kültürüne bir katkı sunmuş, şehrimizde yaşayan etnik gruplar ve yapılarla bu ülkenin zengin ve renkli yapısıyla yemek kültürümüzü de zenginleştirmiştir. Mantısından yağlamasına, pastırmasından eriştesine, fırın ağzına, nevzinesinden girebolusuna kadar da bu şehrin zengin bir mutfak kültürü var. Bugün burada bizimle olan herkese şehrimizin eşsiz tatlarını deneyimlemek için bu yolculuğa katılan tüm konuklarımıza, bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu. "Daha fazlasını hak eden şehrimiz için çalışıyoruz" Kayseri’nin daha fazlasını hak ettiğini ve bunun için çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, "İnşallah bu anlayış içerisinde birliği, beraberliği ve dayanışmayı sağlayarak Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde yaptığımız etkinliğin 2.’si olarak değerlendirelim. İlçelerimizin de bu alanda yaptığı gayretleri de biliyorum ve ayrıca teşekkür ediyorum. Her şehir kendi açısından bakar ve kendisini ön plana çıkarmaya çalışır ama Kayserimiz bu alanda gerçekten hak ettiği yere taşınmak üzere gayretli çalışmalara ihtiyacı olan bir boyut arz ediyor. Bunu da buradan paylaşmak istiyorum. Hep beraber bunu sağlamak adına el ele gönül gönüle vermek sureti ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elbette Erciyes gibi bir değerimiz var. Allah’a şükrederek böyle bir değeri taşımak, onun bağrında ve eteğinde olmak ve onun kayak merkeziyle şimdi de Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile şimdi de adeta bir yıla hitap eden, termal su çalışmalarıyla da gündeme gelecek olan anlayış içerisinde çalışmalar yaparken, vadileriyle olsun, yeme-içme kültürüyle olsun, kültürel alandaki çalışmalarıyla olsun gerçekten Kayseri tarihi dokusuyla kendisinden söz ettiren bir şehir. 6 bin yıllık geçmiş burada paylaşıldı, ürünlerimiz paylaşıldı. İşte bu anlayış içerisinde daha fazlasını hak eden bu şehre nasıl hizmet ederiz kısmının gayretini sürdürüyoruz. ’Kayseri’ denince akla sucuk gelir, pastırma akla gelir, mantı gelir ama bir numara sucuktur. Biz Kayseri’mizi tanıtma açısından el ele vermek sureti ile valiliğimizle, belediyelerimizle, odalarımızla bu şehri en güzel şekilde tanıtmayı amaçlıyor ve gayret gösteriyoruz. Bu şehir gönül dostlarının şehri. Saymakla bitmez bunlar. Ben her birinize sevgi ve saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı. AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, "Böylesine güzel bir ortamda böylesine bir lezzetli festivalde buluşturduğu için Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten daha önceki yıllarda da çok keyifli anların yaşandığı, birçok firmanın ve işletmenin ürünlerini sunabildiği güzel bir ortam oluştu. Ben tekrardan sevgili başkanımıza ve valimize çok teşekkür ediyorum bu güzel organizasyonda halkımıza böylesine muhteşem bir fırsatı ve ortamı sağladıkları için. Ümit ediyoruz bu gastronomi festivalimiz çok daha güzelliklere vesile olsun” ifadelerini kullandı. Tanıtımları israf olarak görenlerin sesini duymadan Kayseri’yi tanıtmaya devam edeceklerini söyleyen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Ben şunu özellikle ifade etmek istiyorum ki yapılan bu tanıtımlar, bu organizasyonlar, gastronomi festivalleri turizmimize, şehrimizin ekonomisine gerçekten büyük katkı sağlıyor. Bazıları israf diye değerlendiriyor olabilir. İlimizi tanıtmak için yapılan organizasyonlarla ilgili ne gereği var diye cümleler söylenebilir ancak ben birkaç şey söylemek istiyorum. 2023 ile 2024 arasında şehrimize gelen turist sayısında 115 bin artış var. Niye arttı derseniz; büyükşehir ve ilçe belediyeleri tanıttığı için arttı. Şehirde tanıtmasak artar mı? 2 yıl içinde sadece yatak sayısında 2 bin artış var. yatak sayımız 11 bine ulaştı. Bunların hepsi bu tanıtımlarla oluyor. Tanıtımlar olmadan bunların artmasının imkanı yok. Kim ne derse desin yaptığınız tanıtımların bu il için olduğunu biz biliyoruz. Bu şehri tanıtmak içim mücadele ettiğinizi biliyoruz. O yüzden tanıtımları israf saymayacağız, gelen seslere kulak asmayacağız. Bu ili inadına da olsa tanıtmaya devam edeceğiz. Son olarak Büyükşehir Belediye Başkanımızı özellikle kutluyorum. İline sevdalı, aşık, Kayseri’yi bir adım daha nasıl öne geçiririm diye çok büyük mücadele veriyor. Bu gastronomi festivalleri de onun iline olan aşkının bir göstergesi. Büyüterek devam ediyor. Allah yardımcısı olsun diyorum” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve şefler, etkinlikte açılan stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin gastronomisine sağladığı katkılardan dolayı Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından Kayseri’nin gastronomi alanındaki duayeni ilan edildi. Büyükkılıç’a Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Başkanı Zeki Açıköz, aşçılık mesleğinde duayen ustalara takdim edilen mesleğin regalyesini takdim etti. Etkinlikte 57 yerel işletme çadırı, 9 ilçe belediye çadırı, odaların çadırları ve Büyükşehir Belediyesi birim çadırları ile birlikte toplam 100 çadır kuruldu. Etkinliğe katılan 11 ünlü şef de Gastronomi Günleri boyunca katılımcılarla birlikte olacak.
Yalova Avladığı orkinosları düzenlediği festivalle çocuklara ikram etti Sportif balıkçı Selçuk Koşar, bu sezon Ege Denizi’nde avladığı ve satışı yasak olan orkinos balıklarını Yalova’daki öğrencilere düzenlediği festivalle ikram etti. Yalova’da itfaiye eri olarak çalışan ve sportif balıkçılık yapan Selçuk Koşar, bu yıl Ege Denizi’nde avladığı yaklaşık 1 ton civarında balığı muhafaza ederek bir festival düzenledi. Düzenlenen Orkinos Balık Festivali’nde yaklaşık bin çocuk ve vatandaşa balık ekmek ikramında bulunan Koşar, böyle bir organizasyonu yaptığı için mutlu olduğunu söyledi. Aynı zamanda zıpkınla 11 kilo 400 gram levrek avlayarak dünya rekortmenliğine ulaşan Koşar, bu sezonda avladığı ve satışa yasak olan orkinos balıklarını çocuklara yedirmekten istediğini belirterek, “Yaklaşık bu sene avladığım 1 ton civarında orkinos balığı oldu. Bunların hepsi işletildi resmi olarak Tarım Müdürlüğü’ne. Bu sene bunları çocuklarla paylaşmak istedim. Bu programa ev sahipliği yaptığım için çok mutluyum. Bugün burada yaklaşık bin çocuğa yetecek kadar balığımız var” dedi. Sosyal medyada çok sayıda takipçisi olduğunu anlatan Koşar, çocuklardan gelen talep üzerine böyle bir festival düzenlemeye karar verdiğini belirterek, “Minikler hepsi yazıyor, ‘balık ağabey’ diye. Ben de bu sene balıkların hepsini biriktirdim, çocuklarla paylaşmak istedim. Şu an çok destek aldık, program da büyüdü. Seneye inşallah, büyüğünü bölgesel olarak yapmak istiyoruz. Balığın normalde Türkiye’de satışı yasak. Balık avlandıktan sonra İl Tarım Müdürlüğü’ne işletilip sadece dağıtabiliyoruz” diye konuştu. Öte yandan festivale katılarak hayatlarında ilk kez orkinos yiyen çocuklar balığı çok beğendiklerini söyledi.