SAĞLIK - 10 Ekim 2024 Perşembe 11:48

Kütahya’da ’sakatlıklara bakış’ konulu seminer

A
A
A
Kütahya’da ’sakatlıklara bakış’ konulu seminer

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından Germiyan Kampüsü Konferans Salonu’nda ’sakatlıklara bakış’ konulu seminer düzenlendi.


Dr. Öğr. Üyesi Vedat Kurt’un moderatörlüğünde gerçekleşen seminerde, konuşmacı olarak Dr. Öğr. Üyesi Tansel Koyunoğlu yer aldı.


Seminere, SBF Dekanı Prof. Dr. Sultan Güçlü, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Emel Sezici ve Doç. Dr. Cihan Caner Aksoy, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Saraçoğlu, fakülte öğretim elemanları, öğrenciler ve Kütahya’daki çeşitli branşlardan antrenörler katılım sağladı.


Fakültenin topluma katkı vizyonunu destekleyen bu etkinlikte, spor yaralanmaları sonrasında yapılması gerekenler, sporcuların fiziksel ve zihinsel sağlığına yönelik güncel uygulamalar ve etkili iletişim yöntemleri hakkında bilgi verildi. Seminerin sonunda soru-cevap oturumu gerçekleşti.



Kütahya’da ’sakatlıklara bakış’ konulu seminer

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Battalgazi’de kadın hakları eğitimi Battalgazi Belediyesi, kadın haklarının korunması ve farkındalığın artırılması amacıyla "Aile İçi Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yasal Mevzuatlar Eğitimi" düzenledi. Battalgazi Belediyesi, kadın haklarının korunmasına yönelik önemli bir adım atarak "Aile İçi Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yasal Mevzuatlar Eğitimi" düzenledi. Eğitim programında, kadınların toplumdaki yeri ve haklarının korunmasının önemi vurgulandı. Etkinlikte, kadın hakları konusunda farkındalığı artırmak amacıyla önemli bilgiler paylaşıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Malatya İl Müdürlüğü’nden Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Hizmetleri Uzmanı Nuray Yavuz tarafından verilen eğitime çok sayıda personel ve vatandaş katıldı. “Kadınların hakkını korumak toplumsal sorumluluğumuzdur” Programla ilgili açıklamalarda bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, kadınların toplumdaki değerine ve haklarının korunmasının önemine dikkat çekti. Başkan Taşkın, kadınların toplumsal hayatta her zaman merkezi bir rol oynadığını belirterek, “Kadınlarımız, hayatımızın her alanında bizimleler evde annemiz, iş yerinde çalışma arkadaşımız, toplumsal hayatta liderimizdir. Kadınların güvenliği ve huzuru hepimizin sorumluluğundadır. Kadınlarımızın haklarını ve onurlarını korumak, toplumsal sorumluluğumuzun bir parçasıdır. Bu konuda hep birlikte duyarlı olmalı ve şiddete karşı güçlü bir duruş sergilemeliyiz. Unutmayalım ki, güçlü bir toplum, kadınların güven içinde yaşadığı bir toplumdur. Bu vesileyle başta geçtiğimiz günlerde İstanbul’da kaybettiğimiz; İkbal ve Ayşenur kızlarımızı, ayrıca kadın cinayetlerinde kurban edilen diğer canlarımızı rahmetle anıyor ve katillerini lanetliyorum" ifadelerini kullandı. Başkan Taşkın ayrıca, belediye olarak kadın haklarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli kampanyalar başlatacaklarını belirterek, tüm vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti.
Muğla Datça’nın içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkıyor Muğla Büyükşehir Belediyesi bir ve ikinci etabıyla birçok mahallenin su sıkıntısını ortadan kaldırdığı Datça Betçe projesinin üçüncü etap çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında Cumalı ve Yazı Mahallelerinde yaklaşık 8 kilometrelik içme suyu hattı yapılacak ve ilave su sağlanarak bu bölgelerin su sorunu tamamen ortadan kalkacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü içme suyu ve kanalizasyon sorunlarını kalıcı olarak çözmek için önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda özellikle yaz aylarında içme suyu sıkıntısı yaşanan Datça’nın Betçe bölgesinde bir ve ikinci etap çalışmalarını tamamlayan ekipler bu kez de üçüncü etap çalışmalarına başladı. 3. etap çalışmaları Cumalı mahallesinden başladı İlk ve ikinci etap çalışmalarıyla Palamutbükü, Mesudiye, Sındı, Yaka ve Yazı Mahallelerine 25 kilometrelik içme suyu hattı, 200 m3 kapasiteli 3 adet yeni içme suyu deposu ve 4 adet maslak yapılırken bu bölgelerin su sorunu tamamen ortadan kalktı. Üçüncü etap çalışmalarında ise Cumalı ve Yazı Mahallelerine 8 kilometrelik bir içme suyu hattı ve günlük 24 Litre ilave su sağlayabilecek bir kapasite ön görülürken bu çalışma ile iki mahallenin tüm mevkileri ile birlikte su sorunu tamamen ortadan kalkacak. Cumalı mahallesinden başlayan kazı çalışmaları Yazı Mahallesi güzergahına doğru devam edecek. Muhtarlar çalışmaları sevinçle karşıladı Çalışmaların başladığı bölgeye giden Cumalı ve Yazı Mahalle muhtarları proje hakkında duydukları memnuniyeti dile getirirken Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a da teşekkür ettiler. Cumalı Mahalle Muhtarı Nuri Rıfat Uz yaptığı açıklamada “2. Etap Projeden sonra 3. Etabın başlaması bizim için çok sevindirici bir haber oldu. Projede emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet ARAS ’a ve MUSKİ çalışanlarına çok teşekkür ederim” dedi. Yazı Mahallesi Muhtarı Mert Yalçın ise, “Su konusunda büyük sıkıntılar yaşandı. MUSKİ ekipleri birçok farklı bölgede vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için çeşitli önlemler almaya çalıştı. Ancak yaz sezonu dolayısıyla bir noktaya kadar yeterli oldu. Şimdi bu proje hayta geçiyor. Bu nedenle sevinçliyiz, kesintisiz suya kavuşacağımızı ümit ediyorum şimdiden burada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Daçta Belediye Başkanı Kurt Başkan Aras’a teşekkür etti Büyükşehir Belediyesinin Daçta’da başlattığı bu önemli projeyi ziyaret eden Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt Başkan Ahmet Aras’ın Datça için çok önemli olan bu projeyi kendilerine kazandıran Başkan Ahmet Aras’a teşekkür etti Başkanı Ahmet Aras’a çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Muğla MUPA Muğla’nın yol haritasını açıklayacak ‘Muğla’nın geleceğini birlikte planlıyoruz’ sloganı ile yola çıkan, Muğla’ya dair değer üreten, söz söylemek isteyen herkesin buluştuğu bir mecra olarak veriye dayalı ihtiyaç analizi çıkarması planlanan Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Planlama Ajansı’nın tanıtım toplantısı 13 Ekim Pazar Günü saat 15.00’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak. Kentin sorunlarını tespit etmek ve çözüm önerileri geliştirmek için kurulan MUPA’nın tanıtım toplantısına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ev sahipliğinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel katılacak. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın “Dünya Kenti Muğla” vizyonuyla yola çıkan ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile iş birliği protokolü imzalayan MUPA kurumun hedeflerini, bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmaları tanıtım toplantısı ile kamuoyu ile paylaşacak. Bilimsel veriye dayalı ihtiyaç analizi yapacak olan MUPA, ilk toplantısında başta çiftçilerin durumu olmak üzere, su problemi ve sosyolojik değişimler gibi alanlarda elde ettiği ilk analiz raporlarını paylaşacak. Başkan Aras; “Birlikte çalışıp birlikte üreteceğiz” Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aras Muğlalı hemşerilerinin gerçek ihtiyaçlarını MUPA aracılığıyla tespit edeceklerini ve kalıcı çözümler için çalışacaklarını; MUPA ile birlikte Muğlanın insani, kültürel, eğitim birikimine de yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. Başkan Aras; “Birlikte çalışmak, birlikte üretmek ve sorunları birlikte çözmek için kurduğumuz Muğla Planlama Ajansı tanıtım toplantımıza yüreği Muğla için atan tüm vatandaşlarımızı bekliyorum. Tanıtım toplantımıza CHP Genel Başkanı’mız sayın Özgür Özel’de katılarak bizleri onurlandıracak. Muğla’ya taşıdığımız yeni nesil bir iş modeli olarak MUPA, bilimsel veriye dayalı ihtiyaç analizleri ile gerçek sorunlarımızı tespit edecek ve ‘Dünya Kenti Muğla’ hedefimiz için çalışacak”
İstanbul İstanbul trafiğinde denetimler yeni nesil radar cihazı ile yapılıyor İstanbul trafiğinde kural ihlali yapan sürücülere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde yeni nesil radar cihazları kullanılmaya başlandı. Kartal sahil yolunda da bu radar cihazları ile trafik denetimi gerçekleştirildi. Yerli üretim olan radar cihazı sayesinde 4 şeritli yolda tüm araçların hızı tespit edilebiliyor, 2 saatte bin 500’e kadar araç sorgulanabiliyor. İstanbul’un Kartal ilçesinde sahil yolunda yeni nesil radar cihazları ile trafikte hız ihlali yapan sürücülere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetim kapsamında hız ihlali yaptığı tespit edilen sürücülere polis tarafından cezai işlem uygulandı. Yapılan denetimlerde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yaklaşık 1 buçuk ay önce kullanılmaya başlanan yeni nesil radar cihazları kullanıldı. Radarsan markasının Trafidar adlı modeli olan yerli üretim yeni nesil radar cihazları, 4 şeritli yolda tüm araçların hızını tespit edebiliyor, aynı zamanda aracın plakasına yönelik çalıntı araç olup olmadığına dair güvenlik sorgusu da yapabiliyor. Önceki cihazlar olumsuz hava şartlarından etkilenirken, bu cihaz tüm hava şartlarında çalışabiliyor. Hem araçların üzerine hem de yollarda belirlenen noktalara kurulumu gerçekleştirilebilen yeni nesil radar cihazı sayesinde, eskiden 2 saatte 300’e yakın araç sorgulanırken şimdi bu sayı bin 500’e kadar çıkabiliyor.