GÜNDEM - 11 Ekim 2024 Cuma 13:42

Kütahya’da esnaftan kadına şiddete karşı duyarlı hareket

A
A
A
Kütahya’da esnaftan kadına şiddete karşı duyarlı hareket

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde bir esnaf, iş yerinin camına astığı yazı ile kadınların yanında olduğunu belirtti.


Tavşanlı ilçesi Yeni Mahalle Şehit Ali Gaffar Okkan Caddesi üzerinde bulunan iş yerinin camındaki yazı, kadınlara yönelik şiddete dikkat çekiyor. Esnaf Nuray Üstünel, kadına şiddet konusunda ülke gündeminde çıkan haberlerden etkilendiklerini ve 16 yaşındaki kızının da kadına şiddet konusunda etkilendiğini, bunun kendisine de yansıdığını dile getirerek bu tür olaylar karşısında farkındalık oluşturulması gerektiğini ifade etti. Ayrıca Nuray Üstünel, erkek bir esnafın camına yazmış olduğu, "Tedirgin oluyorsan dükkana gir kardeşim. Hiçbir şey senden önemli değil! Kadına şiddete ve kadın cinayetlerine hayır!" yazısından dolayı teşekkür etti.


Yazıyı camına asan Bülent Doğan ise konu ile ilgili şunları söyledi:


"Kadınlara şiddet konusunda, kadın cinayetleri konusunda vatandaşların daha bilinçli olması konusunda biz de sosyal medyada gördüğümüz bir uygulamaya katılmak istedik. İşyerimizin camında artık biz de insanların her an manevi destek alabileceği veya kadına şiddet konusunda daha duyarlı olunması gerektiğini anlatmak için bu uygulamaya biz de katıldık. İş yerimizde, caddemizde, sokağımızda çok duyarlı arkadaşlarımız var, duyarlı esnafımız var. Herhangi bir şiddet anında lütfen esnaflardan yardım istesinler veya herhangi bir işyerine sığınsınlar. Biz bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız. Kadın Destek Uygulaması’nı da (KADES) çok seviyoruz, beğeniyoruz. Tüm kadınlar aslında bu uygulamayı yüklesin, elinin altında hazır bulunsun. Her insan değerlidir. Kadınlar, annelerimiz, tüm bayanlar da bizim için değerlidir."



Kütahya’da esnaftan kadına şiddete karşı duyarlı hareket

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Yılmaz Büyükerşen ve 4 sanığın yargılandığı ‘Haksız mal edinme’ davası ertelendi Eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ve 4 sanığın, yönetici pozisyonunda oldukları vakıfları ile şirketleri hizmeti kötüye kullanma suretiyle zarar uğratarak haksız mal edindikleri gerekçesiyle açılan davanın 2’inci duruşması bilirkişi incelemesi için 7 Şubat tarihine ertelendi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame ile Eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ve beraberindeki 4 sanığın yönetici pozisyonunda bulundukları vakıfları ve şirketleri görevlerini kötüye kullanma suretiyle zarara uğrattıkları, böylelikle de haksız mal edindikleri belirtilmiş, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Büyükerşen ile onun yönetici pozisyonunda bulunduğu vakıf ve şirketlerin yönetici ya da üyeleri olan şüpheliler Ahmet Durmaz, Çetin Kaya ile Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi akademisyenleri Erol Nezih Orhon ve Yavuz Tuna hakkında ‘Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma’ ve ‘Haksız mal edinme’ suçlarından ceza talep edilmişti. Eskişehir 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2’inci duruşması görüldü. Duruşmada, taraf avukatları katıldı. Duruşmada taraf avukatları dinlendi. Dosyaya yeni bir delil eklenmediği için mahkeme heyeti, bilirkişi incelemesi talebiyle, duruşmayı 7 Şubat tarihine erteledi.
Yozgat Yozgat’ta bin 500 kişiye “En İyi Narkotik Polisi Anne” konulu eğitim verildi İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi çerçevesinde Yozgat’ta bin 500 kişiye uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi. Yozgat Valiliği tarafından spor salonunda düzenlenen eğitim programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasında uyuşturucu ile mücadelede annelere büyük rol düştüğünü belirten Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, daha huzurlu ve güvenli bir gelecek için hep birlikte çalışılması gerektiğini aktardı. Uyuşturucu ile mücadelede sadece kurumların yeterli olmadığını, vatandaşların da sahip çıkıp kendilerine destek olması gerektiğini aktaran Özkan, “Daha huzurlu bir Yozgat için birlikte hep beraber çalışalım. Bunun için de özellikle de annelerimizin gücüne ihtiyacımız var. Hiçbir anne baba evladına kötüyü yakıştıramaz. ’Benim çocuğum yapmaz, benim çocuğum oraya gitmez’ diyebilir ama belki bizim çocuğumuz değil ama komşumuzun çocuğu, mahallemizin çocuğu olabilir. Onun gönül diliyle yola çıkalım çocuklarımıza sahip çıkalım." dedi. Konuşmaların ardından jandarma ve emniyet ekipleri tarafından hazırlanan madde bağımlılığının önlemesi için izlenilmesi gereken yollar sunum eşliğinde katılımcılara anlatıldı. Daha sonra jandarma narkotik köpeği “Pullu” gösteri sundu. Etkinliğe Vali Yardımcısı Adnan Kayık, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, daire müdürleri, askeri ve emniyet personelleri, muhtarlar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.