ÇEVRE - 04 Ekim 2024 Cuma 14:56

Kütahya’da bulunan kara akbaba yetkililere teslim edildi

A
A
A
Kütahya’da bulunan kara akbaba yetkililere teslim edildi

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde soyu tehdit altında bulunan kara akbaba, bakım ve tedavisi için Tavşanlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.


Tavşanlı ilçesine bağlı Şenlik köyü ile Gümüşgölcük köyleri arasında bitkin halde bir kara akbaba gören vatandaşlar, durumu Tavşanlı Orman işletme ile Tavşanlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne haber verdi. Tavşanlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi tarafından kontrolleri yapılan ve beslenmeye alınan akbabanın, tedavi ve bakımının tamamlanmasıyla yeniden doğal ortamına bırakılacağı belirtildi.


Soyu tehdit altında bulunan kara akbaba, boyu ve kanat açıklığı ile Avrupa’nın en büyük yırtıcı kuşu özelliğine sahip olarak biliniyor.



Kütahya’da bulunan kara akbaba yetkililere teslim edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arnavutköy’de Elektrikli minibüs tanıtımı yapıldı Arnavutköy Belediyesi tarafından Arnavutköy’ün birçok noktasına ulaşım sağlayacak yerli, yüzde 100 elektrikli, ücretsiz sefer yapacak minibüslerin tanıtım programı yapıldı Arnavutköy Belediyesi tarafından Hadımköy Mahallesinde yerli ve yüzde 100 elektrikli, ücretsiz sefer yapacak minibüslerin tanıtım programı yapıldı. Çevre dostu proje, ilçede sürdürülebilir ve çevreye zarar vermeyen bir ulaşım ağı oluşturma hedefiyle hayata geçirildi. Düzenlenen tanıtım programına Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu’nun yanı sıra Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Erzurum Milletvekili Fatma Öncü, AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Gökhan Gürek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tanıtım programına katılan vatandaşlar, bu yeni projeyi büyük bir ilgiyle karşılarken, elektrikli ring servislerinin kısa sürede ilçede yaygınlaşması bekleniyor. “3 Yıl İçinde Araç Sayısı 30’a Çıkacak” Tanıtım programında konuşan Başkan Mustafa Candaroğlu, “Bugün ilçemize kazandırdığımız bu 6 araçla yeni bir dönemin başlangıcını yapıyoruz. Hedefimiz, 3 yıl içinde bu sayıyı 30’a çıkararak, Arnavutköy’ün her noktasına çevre dostu, ücretsiz ulaşım sağlamaktır. Çevremizi koruyarak, vatandaşlarımıza daha temiz bir ilçede yaşama imkanı sunmayı sürdüreceğiz. Yeni ring servisleri, Hadımköy’den Arnavutköy’e, Arnavutköy’den Bolluca’ya kadar geniş bir güzergahta hizmet verecek. Araçlar, kapalı pazar alanları ve belediye hizmet tesisleri gibi pek çok noktaya sıfır emisyonlu olarak çevre dostu ulaşım sunacak” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sıfır Atık” projesine katkı sunma amacıyla başlatılan bu projede, çevreye duyarlı ulaşımın teşvik edilmesi amaçlanıyor. Başkan Candaroğlu, “Çocuklarımıza daha yeşil ve temiz bir Arnavutköy bırakmak için bu projelere önem veriyoruz. İlçemizin geleceğini güvence altına alacak çevre dostu projelere imza atmaya devam edeceğiz,” diye ekledi. Programın ardından Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu ve beraberindeki heyet, yeni elektrikli ring aracına binerek belediye binasına kadar bu çevre dostu araçla ulaştı.