EĞİTİM - 29 Nisan 2024 Pazartesi 10:55

Kütahya Nafi Güral Fen Lisesinde KÜMATFEN sınavları

A
A
A
Kütahya Nafi Güral Fen Lisesinde KÜMATFEN sınavları

Kütahya Nafi Güral Fen Lisesinde Kütahya Matematik ve Fen Bilimleri (KÜMATFEN) Olimpiyatı sınavları gerçekleşti.


Nafi Güral Fen Lisesinde 2009 yılından beri düzenlenen geleneksel Kütahya Matematik ve Fen Bilimleri (KÜMATFEN) Olimpiyatları’nın 14.’sü gerçekleşti. İl merkez ve ilçelerinden gelen 8.sınıf öğrencilerinin katıldığı sınav sonrası öğrenci ve velilere pilav, ayran ikramı yapıldı.



Kütahya Nafi Güral Fen Lisesinde KÜMATFEN sınavları

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Selçuklu Koku Bahçesi, ziyaretçilerini bekliyor Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve Seyir Tepesi içerisinde yer alan Selçuklu Koku Bahçesi rengarenk çiçekleriyle günün stresini atmaya gelen ziyaretçilerini bekliyor. Yaptığı yatırımları yeşil dokuyla harmanlayarak nefes alacak alanlar tasarlayan Selçuklu Belediyesi geçtiğimiz yıl ilçeye kazandırdığı Selçuklu Koku Bahçesi’ni yeni sezona hazır hale getirdi. 7 bin 500 metrekare alan üzerinde yer alan Koku Bahçesi, 128 çeşitte 50 bin çiçeğiyle Seyir Tepesi’nin manzarasına eşlik ediyor. “Tüm misafirlerimizi eşsiz Seyir Tepesi manzarası eşliğinde Koku Bahçemize bekliyoruz” Sezon hazırlıklarını tamamlayan Koku Bahçesi’ni ziyaret eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı herkesi çiçeklerin ahengini görmek için Seyir Tepesi’ne davet etti. Başkan Pekyatırmacı, “Seyir Tepesi’nde bulunan Selçuklu Koku Bahçemiz yeni sezona hazır. Burada toplam 7 bin 500 metrekare alanda 128 türde 50 bin çiçeğimiz ile yaprağında, dalında, kökünde, çiçeğinde çok farklı kokularla, birbirinden güzel bitkilerimizle artık hemşehrilerimizi bekliyoruz. İnşallah yeni dönemde, yeni sezonda koku bahçemiz çok daha güzel bir görsel şöleni buraya gelen misafirlerimize sunacak. Koku bahçemizi geçen sene faaliyete geçirmiştik. Geçen seneden bu yana hem koku bahçemizdeki bitkilerimiz çok daha güzel bir şekilde yetişti hem de değişik ilaveler yaptık bitkilerimize. Bu ilavelerle birlikte de bitki çeşitliğimizi ve sayımızı artırdık. Bütün hemşehrilerimizi Seyir Tepemize güzel, panoramik Konya manzarasını izlemeye onunla birlikte de Koku Bahçemizde birbirinden güzel renklerle, birbirinden güzel kokularla birlikte hem Konya manzarasıyla hem de çiçek manzarasıyla dolaşmaya davet ediyoruz. Tüm hemşerilerimizi Seyir Tepemize, Koku Bahçemize bekliyoruz” dedi.
Karaman Karaman’da "Karaman Arkeolojisi" panel düzenlendi Karaman’ın Ermenek ilçesinde 18-24 Mayıs Müzeler Haftası çerçevesinde "Karaman Arkeolojisi" konulu panel düzenlendi. Karaman Müze Müdürlüğü tarafından, bir otelin konferans salonunda düzenlenen panelde, Karaman’ın arkeolojik geçmişi ve Ermenek bölgesinde yapılan kazılar sonucunda ortaya çıkartılan eserler hakkında bilgi verildi. Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, burada yaptığı konuşmada, Anadolu coğrafyasının çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmasıyla arkeoloji alanında öneminin büyük olduğunu söyledi. Ortaya çıkartılan eserlerle bölgenin turizm alanında gelişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Sarıibrahim," şunları kaydetti: "Anadolu yaşamın başladığı günden itibaren insanlığın var olduğu bir yer. Yapılan kazılar ve ortaya çıkartılan eserlerle bunlara tanık oluyoruz. Göbeklitepe, Efes Antik Kenti ve Anadolu coğrafyasındaki çeşitli yerlerde bunu görebiliyoruz. Toprağın altında yatan bu değerlerin yeryüzünün üstüne çıkartılarak, insanlara tanıtılması ve bunların sergilenerek, dünyaya, kültüre ve topluma açılması çok önemli." Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Bülent Gönültaş ise Karaman’ın tarih boyunca kültür mirası noktasında önemli bir yerde olduğunu vurguladı. Çalışmalar sonucunda elde edilen eserlerin bunun en büyük işareti olduğunu aktaran Gönültaş, eserlerin, yapımı tamamlanan müzede sergilenmeye başlamasıyla bölgenin kültürel tarihi ve dokusuna yeni bir değer kazandıracaklarını aktardı. Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sonay Gürgen de vakıf olarak yapımını üstlendikleri müzenin tamamlandığını ve yıl içinde açılışının gerçekleştirilmesiyle bölgenin turizm alanında gelişme göstereceğini belirtti. Panele, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Ermenek Kaymakamı Fatih Erdoğan, Ayrancı Kaymakamı Alptekin Ünlü, Sarıveliler Kaymakamı Merve Gülsüm Kütük, Başyayla Kaymakamı Gizem Karlıca, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Alkan, Ermenek Belediye Başkanı Mustafa Bozcu ve akademisyenler katıldı.
Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesinin sebze fidesi dağıtımı tekrar başladı Başkentte kırsal kalkınmayı artırmak amacıyla yerel üreticilere arpadan buğdaya sıvı gübreden mazota kadar pek çok alanda desteklerde bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi, yüzde 75’i hibe yüzde 25’i çiftçi katkı payı olan sebze fidesi desteğinin dağıtımına başladı. 1 Haziran’a kadar 25 ilçede üretim yapan çiftçiler için toplamda 12 milyon 118 bin 260 adet domates ve biber fidesinin dağıtımı gerçekleştirilecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı önceleyen desteklerle Başkentli üreticilerin yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Hem kent hem de ülke ekonomisini canlandırmayı amaçlayan ve geçtiğimiz yıl toplamda 14 milyon sebze fidesini üreticiyle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da domates ve biberden oluşan toplam 12 milyon 118 bin 260 adet sebze fidesinin dağıtımını gerçekleştirecek. Dağıtımlar 17 Mayıs’ta başladı Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı 17 Mayıs’ta başladığı dağıtım kapsamında bugüne kadar Ayaş’ta 984 çiftçiye 3 milyon 592 bin 50 adet, Beypazarı’nda 402 çiftçiye 577 bin 290 adet, Güdül’de 209 çiftçiye 603 bin 130 adet, Kahramankazan’da 573 çiftçiye 763 bin 980 adet, Kalecik’te 1117 çiftçiye 646 bin 590 adet ve Nallıhan’da 645 çiftçiye 628 bin 110 adet sebze fidesi ulaştırdı. 1 Haziran’da tamamlanması planlanan dağıtımlarda ekipler; 25 ilçenin tamamındaki çiftçilere toplamda 12 milyon 118 bin 260 adet domates ve biber fidesini ulaştıracak.