POLİTİKA - 04 Ekim 2024 Cuma 12:43

Kütahya AK Parti’de merkez ilçe temayül yoklaması

A
A
A
Kütahya AK Parti’de merkez ilçe temayül yoklaması

Kütahya AK Parti İl Başkanlığında merkez ilçe temayül yoklamasının yapıldığı bildirildi.


İl Koordinatörleri M. Ali Özkan ve Necip Filiz’in katılımıyla merkez ilçe temayül yoklamasını teşkilatın her kademesinden yol arkadaşlarıyla coşkulu bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyleyen AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, "Birlik beraberliğimizin daim olması temennisi ile temayül yoklamamızın organize edilmesinde görev alan kardeşlerimize ve katılım gösteren tüm yol arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.



Kütahya AK Parti’de merkez ilçe temayül yoklaması

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Yenilenen Sema Yazar Parkı açılacak Melikgazi Belediyesi; kapsamlı yenileme çalışması yaptıkları ’Sema Yazar Parkı’nın 06 Ekim Pazar günü saat 20.00’de açılışını yapıyor. 9 bin metrekarelik Sema Yazar Parkı’nı yenileyerek daha nitelikli hale getiren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, açılışa tüm vatandaşları davet ederek şunları ifade etti; "Melikgazi’mizde eğitimden spora, sağlıktan sosyal ve kültürel yatırımlara birçok alanda hizmet veriyoruz. İlçemize 5 yıl gibi kısa bir sürede kazandırdığımız rekor hizmetlerimize yenilerini ekleyerek devam etmenin gayreti içerisindeyiz. 3 milyon metrekare yeşil alan ve 270 park kazandırdığımız Melikgazi’mizde, mevcut parklarımızı yenileyerek daha nitelikli hale getiriyoruz. Sema Yazar Parkı’mızın ihtiyacı olan bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Toplam 9 bin metrekare alanda yer alan parkımızda, lavanta bahçelerimiz, sosyal alanlar, botanik bahçe, şelale, yürüyüş yolları, salıncaklar ve bankları tamamen yenileyerek çeşitli ve rengarenk bitkilerimizle, ağaçlarımızla güzelleştirdik. İnşallah 06 Ekim Pazar günü saat 20.00’de hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. Gençlerimizle parkımızın harika manzarasında toplu fotoğraf çekimi yapacağız. Vatandaşlarımızla birlikte çay içeceğiz. Bu keyifli açılış törenimize tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz. 06 Ekim Pazar günü Sivas Caddesi Sema Yazar Parkı’nda buluşalım.”
Sivas Sofraların vazgeçilmezi tezgâhlardaki yerini aldı Sonbaharın gelmesiyle sofralardaki salatanın yerini alan turşuların satışları başladı. Mevsim geçişlerinde gribal enfeksiyona yakalanmak istemeyen vatandaşlar, doğal turşu satın almaya başladı. İçerisinde barındırdığı antioksidan özelliği ile vatandaşlar tarafından tercih edilen turşular, tezgâhlardaki yerini aldı. Mevsim itibariyle salataların yerini alan çeşit çeşit turşular, bağışıklığı güçlendirmesi, metabolizmayı hızlandırması, kan şekerini dengelemesi ve soğuk algınlığına iyi gelmesiyle biliniyor. Sivas’ta üretilen turşu çeşitleri, esnaf tarafından kilo işi ile satılıyor. Salatalık, biber, domates gibi turşuların yanı sıra kozalak, bamya ve patlıcan turşuları ise dikkat çekiyor. Fiyatları 80 ila 120 TL arasında değişen turşular, vatandaşlar tarafından rağbet görüyor. “Her gördüğünüz şeyin bir turşusu var aslında” Ürettiği turşuları perakende sebze halinde satmaya başlayan Arif Durmuş, “Bu mevsim itibariyle yeni mahsul turşularımız gelmekte. Mevsim geçişlerinde yaşanan soğuk algınlıkları malum hepimizin hasta ediyor. Havalar soğudukça da turşuya olan talep artıyor. 35, 40 turşu çeşidimiz var. Bizim ağırlıklı olarak sattığımız, en çok tüketilenler arasında lahana turşumuz, salatalık turşumuz, meşhur Sivas köftesinin yanında iyi giden tatlı biber turşumuz var. Her gördüğünüz şeyin bir turşusu var aslında. Hepsinin ayrı ayrı mevsimleri var” dedi. En çok tercih edilen Ankara çubuğu Ürünlerin tazeliğine önem verdiklerini ifade eden Durmuş, “Temizliklerine önem gösteriyoruz. Direkt tarladan, bahçeden alarak en iyi ürünü seçmek gerekiyor. 50 senelik bir tezgahımız var burada yıllardır bu işi yapıyoruz. Bizim burada en çok tercih edilen çeşidimiz Ankara çubuğu diye adlandırdığımız çubuk salatalık turşumuz, tatlı biber turşumuz, lahana turşumuz ve yeni olarak da balık biberi diye adlandırdığımız biber turşumuz, yemeklerin yanında vatandaşlarımız vazgeçilmezleri arasında. Turşularımızın kilogram fiyatı 80 lira ile 120 lira arasında değişiyor. Gribal enfeksiyonlara karşı turşunun bileşenleri, sirke, tuz, limon bu bileşenler koruyucu etkiye sahipler. Doktorlar da özellikle doğal turşu yiyin diye sürekli açıklamalarda bulunuyorlar. Müşterilerimizin bildikleri güvendikleri yerlerden turşu almalarını tavsiye ediyoruz. Fabrikasyon ürünleri değil de gerçekten yedikleri zaman şifaya sebep olsun diye bildikleri yerlerden turşularını almalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Niğde Yenidoğan bebeklerin ilk hediyeleri Niğde Belediyesi’nden Niğde Belediyesi; doğum yapan annelere içerisinde yenidoğan bebeğin ihtiyaç duyacağı giyim, bakım ve temizlik malzemelerinin yer aldığı bebek çantaları hediye ediyor. Niğde Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Yasemin Bircan tarafından yapılan ziyaretlerde içinde battaniye, zıbın takımı, ateş ölçer, emzik, ıslak mendil ve şampuan gibi yenidoğan bebeklerin ihtiyacı ürünlerden oluşan çantalar annelere hediye ediliyor. Yapılan ziyaretlerle ilgili açıklama yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; "Toplumun her kesimine yönelik çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Bu çerçevede yaşamın her alanında kolaylık sağlayacak farklı projeler üretiyoruz. Bunlardan en yenisi ise Niğde’de bebek sahibi olan ailelere, yeni doğan bebek çantalarının, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yapılan ziyaretlerde hediye edilmesidir" dedi. Niğdeli ailelerin sevincinde de üzüntüsünde de yanlarında olduklarını vurgulayan Başkan Özdemir; "Belediyeler, insanın doğumundan ölümüne kadar insana hizmet eden, insana yatırım yapan kurumlardır. Biz de Niğde Belediyesi olarak, yenidoğan bebek çantalarıyla yeni anne baba olmuş hemşerilerimizin mutluluklarına ortak olmak ve belediyemizin yanlarında olduğunu göstermek istedik. Ailelerimize hayırlı olsun temennisinde bulunarak yeni doğan bebeğin ihtiyaç duyacağı giyim, bakım ve temizlik malzemelerinin yer aldığı çantaları hediye ediyoruz. Niğde’de dünyaya gelen bebeklerimizin ilk günlerinde ihtiyaçlarını karşılayacak seti annelerimize sunuyoruz. Hayatın her alanında, yaşamın her evresinde vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Bir kez daha yeni anne baba olan hemşerilerimize hayırlı olsun dileklerimi iletiyor, minik yavrularımıza hayırlı ve sağlıklı bir ömür diliyorum" dedi.